duminică, 29 august 2010

Despre consecventa opiniilor. Mircea Mihaies, viitor sustinator aprig al lui Crin?


***

Unul dintre cei mai vajnici aparatori ai presedintelui rusinii noastre este dl. Mircea Mihaies. Vice la ICR, prin voia lui Voda, acesta nu poate decat sa isi exprime in scris, non-stop, adeziunea fata de ideile de "modernizare" a statului propuse noua de catre primul Betivan al tarii. Subsumat acestei activitati, respectivul domn Mihaies a dezvoltat o obsesie personala, bolnavicioasa, usor psihanalizabila, la adresa celui mai vocal contestatar al lui Voda, Crin Antonescu. Liderul liberal este prezentat ca  las, lenes si celelalte atribute lansate dinspre tabara basesciana.

Insa Crin nu are de ce sa isi faca probleme in cea ce-l priveste pe Mircea Mihaies. Ba mai mult, indraznesc sa spun ca actualul basescoman va deveni cel mai aprig sustinator al sau. Pe ce ma bazez cand fac aceste afirmatii? Pai haideti sa vedem cum a evoluat relatia Mihaies-Basescu de-alungul inceputului anilor 2000. Redau mai jos cateva citate despre Basescu si PD, cuprinse in doua lucrari semnata de catre Mircea Mihaies in anul 2000, "Masca de fiere" si  "Incet, spre Europa. Interviu cu Vladimir Tismaneanu".

"Ilustrata superlativ de cazul Basescu, in care orgoliile mitocanesti, interesele de gasca, proasta crestere, incompetenta si nerusinarea isi dau gratios mana, viata politica de la noi pare, tot mai mult, o afacere intre mafioti. Clientelismul generalizat, teama pierderii privilegiilor (de la cele marunte la cele inimaginabil de mari), reflexele totalitare fac din Romania o tara in care normalitatea e tot mai mult exceptia, si nu regula".

"Sunt departe de a impartasi simpatia multora dintre gazetari fata de fostul capitan de vapor ajuns multiplu ministru. N-am apreciat niciodata umorul lui cam grosolan, smecheria unsuroasa a superiorului care se bate pe burta cu subordonatii. Nu cred nici in marile lui calitati manageriale, pentru simplul motiv ca prezenta in acelasi minister, in urma cu cinci ani, n-a depasit in consecinte trecerea gastei prin apa".

"Nesimtirea lui Basescu and comp. va atinge dimensiuni tropicale, acum, dupa ce ultimul ghimpe ce le statea in cale a fost smuls. Stiindu-se intangibili, santajand cu nerusinare carpele de la guvernare, ei isi vor da, cu inca mai multa agresivitate, arama pe fata".

"Si-a facut guresul domn Basescu auzita vocea de stentor in vreo sedinta de guvern? A atras el atentia asupra starii soselelor, a liniilor de cale ferata, a pistelor aeroporturilor? Nici vorba! Domnia-sa avea pregatit, inca de acum un an, inca de acum doi si de cand se stie ministru, raspunsul-ghilotina: nu avem bani! Pai daca nu are bani, de ce mai sta in fotoliul de ministru? Ce nevoie mai e de un minister fara bani? Doar pentru a le da de lucru soferilor si mecanicilor de la intretinerea limuzinelor ministeriale?"

"PD a fost de fiecare data eroul, daca nu chiar initiatorul crizelor din coalitie".

Hmmmm! Ce interesant! Aviz lui Crin Antonescu: dom' Presedinte ai grija ca asta te iubeste.