vineri, 11 decembrie 2009

Cronica unui meci trantit



***
„Jean Pascal are ceva ce-mi apartine, centura WBC. Lupta trecuta a fost echilibrata, iar între timp am facut ajustarile care trebuiau în jocul meu. Îl asigur ca va avea de înfruntat toata energia si angajamentul meu“.  Adrian Diaconu

Sa-l credem? Eu personal nu il cred. De ce? Pentru cateva motive pe care le voi expune mai jos. In primul rand este foarte ciudata aceasta revansa, acordata de catre Pascal lui Diaconu in conditiile in care dupa 19 iunie ( ziua in care Diaconu a pierdut titlul) romanul nu a mai boxat in nici un meci oficial.  In mod normal boxerul nostru ar fi trebuit sa mai joace inca vreo doua meciuri pe care sa le castige inainte ca Pascal sa accepte sa ii acorde revansa. Declaratiile de genul celei citate in introducere sunt tipice pentru o victima sigura.

In fapt Interbox vrea sa dea o lovitura de imagine prin prezenta intr-un meci de titlu mondial a doi boxeri legitimati la clubul lor. Nu cred in realismul acestui rematch dupa cum nu cred nici in calitatile de pugilist ale lui Diaconu. Cel mult un bataus de strada, un boxer de patru runde. Atat. Categoria lui Diaconu, light heavyweight, ofera si alte nume de pugilisti care chiar ar merita sa joace pentru titlu. Diaconu este victima sigura. Knock-out pana in runda a - 8-a este pronosticul meu.