miercuri, 25 martie 2009

Sever Voinescu sau confuzia realitatii

***


Unul dintre lingaii prezidentiali, fost comentator politic actualmente deputat in Parlamentul Romaniei are mari probleme de acomodare cu situatia politica actuala. Dupa ce candidatura sa la functia de secretar al Biroului Permanent a fost respinsa la vot in Camera, acest domn a destainuit intr-un interviu din ziarul Cotidianul care a fost mecanismul - in acceptiunea lui - al acestui vot negativ.

Redau mai jos un fragment din aceasta convorbire in care dl. Sever Voinescu face dovada existentei unei rupturi intre planul real si cel imaginar, intre acceptarea si negarea realitatii.

..."REP: Au fost comentarii în grupul parlamentar PDL privind candidatura dumneavoastră? Pun această întrebare deoarece există indicii că şi unii deputaţi PDL ar fi votat împotrivă.

S.V: Imediat după cele două scrutine am participat la grup, la o analiză amănunţită a votării. A reieşit că toţi deputaţii PDL au votat în favoarea mea. Informaţiile privind voturi din PDL împotriva mea vin dinspre zona PSD şi sunt intoxicări. De altfel am evaluat votul şi a reieşit că împotriva mea a votat coaliţia PSD-PNL."

Deci, in mintea domnului Voinescu in Parlamentul Romaniei exista o coalitie intre PNL si PSD. Buuuun! Pai atunci, mai nene Voinescule, cum dracu se face ca un guvern condus de un prim-ministru bedalist a primit investitura din partea celor doua camere reunite? Hah? Cam cusuta cu ata alba aceasta ipoteza, nu credeti?

Sa trecem si peste acest "amanunt". Insa, daca spui matale ca exista o coalitie intre liberali si pesedei cum se face ca presedinta Camerei Deputatilor este juna amazoana care raspunde la numele Alma? Greu de crezut ca "idiotii" astia de liberali si pesedisti au pus-o sefa la Camera pe respectiva doamna doar din cavalerism, nu-i asa?

Problema este insa alta! Acesti domni de la PD au impresia ca PNL - ul ar trebui sa ii sustina in continuare. De ce? De frica oprobiului public, cred ei. Aici insa imaginarul depaseste realitatea. PNL - ul trebuie sa isi exercite functia de partid de opozitie prin toate mijloacele pe care le are la dispozitie. Iar faptul ca deputatii acestui partid a votat impotriva d-lui Voinescu nu face decat sa ma bucure.

Dl. Voinescu a fost unul dintre principalii promotori ai demolarii Aliantei DA. In fapt, el si colegii lui editorialisti de la Cotidianul si EvZ au fost cioclii acestei coalitii. Si atunci vin si eu si intreb: de ce ar vota PNL - ul in favoarea domnului Voinescu?