duminică, 12 iunie 2011

Doua entitati neesentiale in politica romaneasca: Parlamentul si PD-L

***
 Proiectul prezidential asumat explicit de catre Traian Basescu, care prevede o noua reorganizare administrativ-teritoriala, a aruncat in aer o scena politica marcata in ultimul timp de o acalmie rau-prevestitoare. Plecand urechea la doleantele tot mai gures exprimate de catre concetatenii nostrii minoritari maghiari, reprezentati de catre Laszlo Tokes si de UDMR, presedintele pregateste terenul pentru sacrificarea esentei Statului roman.  Articlolul I al Constitutiei este direct vizat pe termen lung, de catre gasca antinationala masata in jurul presedintelui. Spun gasca deorece in ultimul timp s-au facut auzite voci cunoscute din anturajul cotrocenist, care sustin explicit existenta unui Tinut Secuiesc in inima Transilvaniei.(vezi cazul lui Catalin Avramescu)
Traian Basescu a amorsat o bomba la temelia statului national-unitar roman. Este o bomba care poate exploda oricand, mai devreme sau mai tarziu. Minoritarii nostrii au sesizat slabiciunea politica a sandramalei pedelisto-basesciene si marseaza acum pe crearea unui cadru propice pentru promovarea intereselor maghiare. Nici cea mai mica legatura cu mult-clamata reforma administrativa. Politicienii maghiari din Romania concep politica exclusiv prin prisma intereselor etnice, dorind in acest sens o adancire a statulului minoritatilor pana la aparitia unor rasisme in sens pozitiv, a unei discriminari care sa-i suprapuna din punct de vedere al drepturilor civice, pe etnicii maghiari paturii largi a societatii romanesti.

Bun, daca asa stau lucrurile la nivel de sensibilitate nationala, din punct de vedere politic semnalul transmis de catre presedinte este unul dezastruos pentru Parlament si pentru PD-L. Legislativul trebuie doar sa sanctioneze un proiect de lege care va trece prin asumarea Guvernului, cu alte cuvinte nu vom avea o dezbatere parlamentara pe marginea acestui subiect. Sustinerea parlamentara va avea ca baza voturile PD-L, partid total neluat in seama de catre Presedintie atunci cand a fost gandit acest proiect de lege. Datoria pedelistilor este doar aceea de a vota. In fapt, in aceasta ecuatie, atat Parlamentul cat si PD-L isi merita soarta. Primul, deoarece prin membrii lui, a denaturat optiunile politice ale romanilor, exprimate prin vot in decembrie 2008, erijandu-se in traseistii politici, schimband atat partide cat si ideologii. Bursa transferurilor parlamentare a inceput sa devina mai interesanta decat miscarile care se petrec la echipele de fotbal, de exemplu. 

Aceste aspecte ne indica un corp politic fara constiinta de sine, fara busola, total nepregatit in a-si indeplini menirea de Legislativ, adica locul unde se dezbat si se voteaza legile pentru tara. Avem doar o turma de animale, tranzactionabile daca stii pretul corect. Cat despre PD-L, inca nu imi dau seama cum pot exista fiinte umane atat de umile, capabile sa se comporte exclusiv precum un apendice al lui Basescu, incapabili sa isi foloseasca creierul pentru a gandi. Comportamentul public al acestor hominizi imi aduce aminte de celebrii borgi din epopeea Star Trek, cei care aveau un creier comun care gandea pentru toti. Demolarea esafodajului statal romanesc a inceput. Ea poate fi stopata numai si numai printr-o actiune civica de mari proportii, la nivel national. Insa romanii l-au ales pe Traian Basescu presedinte...Acest lucru spune multe despre natia asta.