vineri, 31 iulie 2009

De unde porneste nefericirea lui Paszkany?

***


Arpad Paszkany a aparut de nicaieri pe firmamentul lumii de bussines din Romania, reusind sa se remarce mai ales prin injectia puternica de capital facuta in clubul de fotbal CFR Cluj, echipa care a castigat trofeul de campioana in trecutul sezon.

A mizat pe caii castigatori in politica, devenind sponsorul principal al PD - ului in Transilvania. Numarele de telefon ale lui Boc sau Base se regasesc pe tastele cu apelare rapida ale propriului sau aparat. Conexiunile lui in lumea politicii mari ii dadeau o aura de inexpugnabilitate. Si totusi, pe fondul actualelor framantari de la noi din tara, chiar si asemenea oameni pot fi atinsi de lege.

Dar de unde ii s-a tras nefericirea lui Paszkany? Pai acest domn a considerat si inca considera orasul Cluj ca fiind o feuda personala, locul sau de joaca preferat. Dupa anul 2004, odata cu inlaturarea lui Funar de la conducerea orasului, in zona au inceput sa apara jucatorii mari din bussinesul national. Printre care si Iulian Dascalu, proprietarul celor mai mari magazine de tip mall din Romania.

Pentru a putea investi in Cluj, Dascalu avea nevoie de acceptul lui Paszkany, baiatul cu banii al PD - ului din zona respectiva. Boc putea sa ii dea PUZ - ul omului de afaceri moldovean doar cu incuviintarea lui Paszkany. Doar nu degeaba marca baiatul banii la PD - ul lui Boc, nu-i asa?

Dascalu a inghitit galusca, cedand clujeanului o bucata din terenul cumparat pentru Iulius Mall. Insa resemnarea lui Dascalu a fost doar una aparenta. De afacerile Iulius Mall pe Banat si Transilvania raspunde Gheorghe Atudoroaie, fost colonel SRI, fost adjunct al lui Virgil Magureanu pe linie de Contraspionaj economic, fost responsabil al Diviziei Antiiredentism pe stil vechi.

Omul acesta are relatii si cu Dumnezeu si cu Zeus. El a copt razbunarea ieseanului Dascalu in fata lui Paszkany. Inca de anul trecut patronul CFR - ului a realizat ca s-a pus cu cine nu trebuia dar era deja destul de tarziu. Belelele nu s-au incheiat pentru acesta. Ambitia cea mare a gruparii antiPaszkany este aceea de al face pe acesta sa renunte la proiectul Esplanada din Bucuresti. Vor reusi? Vom vedea.