sâmbătă, 12 martie 2011

Conu Dinu si sindromul Stockholm

***

Recent, excelentul observator al vietii noastre politice care este Transildania, a publicat pe blogul sau niste observatii de bun simt legate de asa-zisul comportament apolitic al ziaristilor de la cotidianul quality numarul unu din Romania,  patronat de catre liberalul de serviciu al DNA - ului, Dinu Patriciu. Priviti frontispiciile editiei online prezentate de Transildania; campanie electorala mai favorabila guvernului Boc nu poate exista. Subliminal, li se induce romanilor ideea unui adevarat succes al anilor in care PDL - ul si Traian Basescu au condus aceasta tara. In ziarul patronat de catre liberalul  Dinu Patriciu! In absenta oricarei urme de succes guvernamental!

Evolutiile recente din politica romaneasca pot fi interpretate si prin prisma acestei apropieri tot mai pronuntate intre conu Dinu si expresia politica a influentei basesciene, PDL.  Este interesant cum a reusit Dinu Patriciu sa se inconjoare in activitatea sa publica, de fosti colaboratori ai lui Traian Basescu. La Pravda apolitica il are ca si comentator pe Andrei Plesu, ursuletul care a facut parte din echipa de consilieri de la Cotroceni a lui Traian Basescu, admirator recunoscut al operei prezidentiale. In circumscripția electorală nr. 31 Prahova a fost aleasa ca deputat, in 2008, Adriana Saftoiu, actuala guresa opozanta a lui Crin Antonescu in cadrul PNL. Oare cine conducea de facto filiala Prahova a PNL in 2008? Cred ca Dinu Patriciu.

Intreaga afacere Adevarul Holding a fost condusa pentru o buna perioada de timp de catre un om foarte apropiat Partidului Democrat, Razvan Cornateanu, cel care, inainte de a fi numit Andi Lazescu in fruntea TVR, era creditat cu mari sanse sa ocupe functia de presedinte-director general. Grigore Cartianu,o alta glorie a Pravdei, a fost mult timp unul dintre sustinatorii de vaza al presedintelui Basescu, provenit din societatea civila. Cam acestia sunt colaboratorii de data recenta ai lui Dinu Patriciu. Oameni cu legaturi directe, vizibile sau invizibile,cu actuala putere politica. Comportamentul presei detinute de catre Dinu Patriciu in relatia cu opozitia politica din Romania, este unul total unfair. Dar oare se mai intreaba cineva de ce? Totul este la vedere, accesati fituica online a petroliberalului (nu?asa ii place sa ii se spuna) si trageti voi concluziile de rigoare.

Lui Dinu Patriciu i s-a aratat pisica in seara zilei de 27 mai 2005. Se pare ca a inteles foarte bine mesajul, ba mai mult, face exces de zel in respectarea clauzelor care l-au scos de la zdup.