sâmbătă, 12 martie 2011

Conu Dinu si sindromul Stockholm

***

Recent, excelentul observator al vietii noastre politice care este Transildania, a publicat pe blogul sau niste observatii de bun simt legate de asa-zisul comportament apolitic al ziaristilor de la cotidianul quality numarul unu din Romania,  patronat de catre liberalul de serviciu al DNA - ului, Dinu Patriciu. Priviti frontispiciile editiei online prezentate de Transildania; campanie electorala mai favorabila guvernului Boc nu poate exista. Subliminal, li se induce romanilor ideea unui adevarat succes al anilor in care PDL - ul si Traian Basescu au condus aceasta tara. In ziarul patronat de catre liberalul  Dinu Patriciu! In absenta oricarei urme de succes guvernamental!

Evolutiile recente din politica romaneasca pot fi interpretate si prin prisma acestei apropieri tot mai pronuntate intre conu Dinu si expresia politica a influentei basesciene, PDL.  Este interesant cum a reusit Dinu Patriciu sa se inconjoare in activitatea sa publica, de fosti colaboratori ai lui Traian Basescu. La Pravda apolitica il are ca si comentator pe Andrei Plesu, ursuletul care a facut parte din echipa de consilieri de la Cotroceni a lui Traian Basescu, admirator recunoscut al operei prezidentiale. In circumscripția electorală nr. 31 Prahova a fost aleasa ca deputat, in 2008, Adriana Saftoiu, actuala guresa opozanta a lui Crin Antonescu in cadrul PNL. Oare cine conducea de facto filiala Prahova a PNL in 2008? Cred ca Dinu Patriciu.

Intreaga afacere Adevarul Holding a fost condusa pentru o buna perioada de timp de catre un om foarte apropiat Partidului Democrat, Razvan Cornateanu, cel care, inainte de a fi numit Andi Lazescu in fruntea TVR, era creditat cu mari sanse sa ocupe functia de presedinte-director general. Grigore Cartianu,o alta glorie a Pravdei, a fost mult timp unul dintre sustinatorii de vaza al presedintelui Basescu, provenit din societatea civila. Cam acestia sunt colaboratorii de data recenta ai lui Dinu Patriciu. Oameni cu legaturi directe, vizibile sau invizibile,cu actuala putere politica. Comportamentul presei detinute de catre Dinu Patriciu in relatia cu opozitia politica din Romania, este unul total unfair. Dar oare se mai intreaba cineva de ce? Totul este la vedere, accesati fituica online a petroliberalului (nu?asa ii place sa ii se spuna) si trageti voi concluziile de rigoare.

Lui Dinu Patriciu i s-a aratat pisica in seara zilei de 27 mai 2005. Se pare ca a inteles foarte bine mesajul, ba mai mult, face exces de zel in respectarea clauzelor care l-au scos de la zdup.

3 comentarii:

 1. Multumesc mult pentru apreciere si pentru link.
  Eu nici nu vreau sa speculez despre motivele ultimelor atacuri ale Adevarului la adresa lui Crin sau a liberalilor. In orice caz sunt incorecte.
  Pot sa inteleg ca lui Patriciu ii place acest cod al muncii si ca vrea sa treaca chiar fara dezbatere.
  De acolo insa pana a spune ca PNL nu e un partid liberal daca sustine motiunea si nu sustine modul de adoptare fara dezbatere, si nu sustine Codul chiar in intregime e cale foarte lunga.
  Mai ales cred ca nu este cel mai inspirat lucru sa-l puna pe Cartianu sa-l atace pe Crin cu acuzatii penibile si cu minicuni, am scris despre asta aici:
  http://transildania.wordpress.com/2011/03/13/sa-ridem-daca-mai-putem-cum-il-ataca-cartianu-pe-crin-bonus-cu-avramescu/

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu exceptia lui transildania,cine mai citeste acest ziar ? Sa fim seriosi,oamenii au probleme mult mai mari in fiecare zi sub aceste maimute si deloc timp pentru tampeniile din fituica invocata mai sus !

  RăspundețiȘtergere
 3. @transildania
  Din pacate acest om, Patriciu, chiar merita sa i se aplice caracterizarea de mogul,in sensul peiorativ al termenului. Bursele acordate tinerilor studiosi fara posibilitati materiale nu pot sterge, din pacate pentru el, imaginea unui om cu un caracter infect. Cat despre Cartianu cred ca orice cuvant in plus spus despre el nu face altceva decat sa creasca cota curlingismului pe piata politica romaneasca.

  @Lehman
  Din pacate, daca doresti sa ai o imagine completa a cea ce se intampla acum in viata noastra politica, nu ai cum sa faci abstractie de fituica online numita Pravda sau de celelalte oficioase de partid si de stat. Asa ca, inainte de a scapa de maimutele actuale care ne conduc, ar trebui sa incercam sa neutralizam voturile aiurea exprimate de catre maimutele care traiesc langanoi zi de zi, ora de ora.

  RăspundețiȘtergere