luni, 29 iunie 2009

Scandalul Gica Popescu, paravan pentru adevaratele maimute ale Romaniei

***


Ei, iata ca dupa ce vreme de vreo trei saptamani presa a tocat marunt cazurile de coruptie din Guvernul Romaniei (Ridzi, Udrea, Nemirschi et cie), si din fotbalul romanesc (Penescu, Ghe. Constantin, Prunea, Mircea Sandu), celei de a patra puteri in stat i se livreaza pe tava un subiect soft, insa cu potential de a pune batista pe tambalul coruptiei din Romania. Gica Popescu, fostul mare international roman, are angajament de colaburare cu Securitatea comunista!

Stimati domni, sa fim clar intelesi; nu putem face afirmatii definitive in legatura cu relatia domnului Popescu cu Securitatea. Se poate ca intr-un moment de ratacire, pe fondul tineretii, Gica al nostru sa fi semnat un asemenea act abject. Insa continutul asa-ziselor note informative il exonereaza din punct de vedere moral. Gica - daca el este autorul acelor declaratii - nu creeaza deloc probleme celor vizati in continutul lor.

Cine este autorul acestei puneri in scena? Pai este dl. Mihai Bumbes, un om pe care l-am admirat in anumite ipostaze,mai ales atunci cand reusea sa faca brese intr-un zid de tacere care fusese construit in jurul lustrabililor din anii '90.

Alaturi de calitatea sa de membru al Militiei Spirituale, dl. Bumbes s-a aflat si inca se afla pe statele de plata ale lui Sorin Ovidiu Vantu, prin colaborarile ocazionale cu Academia Catavencu si Cotidianul. Ori politica oficiala a trustului lui SOV este una cel putin neutra daca nu chiar favorabila actualei puteri din Romania.

Cine are de castigat din scandalul iscat din senin in jurul persoanei d-lui Gheorghe Popescu? Pai, hai sa ii luam pe rand. Guvernul, prin distragerea atentiei opiniei publice de la tunurile financiare date in cele sase luni de guvernare. Ridzi poate rasufla usurata, madam Udrea poate sa isi vada linistita de parcarile bucurestene, Nemirschi poate arunca din nou cu fonduri guvernamentale catre prieteni.

Apoi conducerea FRF - corupta pana in maduva oaselor - in frunte cu Mircea Sandu, Ion Lupescu si Florin Prunea. Cazul Penescu de la Arges tinde sa capete amploare prin atragerea in vartejul Justitiei a capetelor incoronate din fruntea Federatiei. Mircea Sandu era urmatorul vizat de ancheta procurorilor argeseni. Si iata ca, dintr-o data, Dumnezeu (sau Zeus?!) a decis sa aduca in atentia opiniei publice dosarul de retea a domnului Popescu. Cum se mai leaga toate, neicusorule!

Cine are de pierdut? Bunul simt si decenta. Nu poti sa terfelesti in presa imaginea unui sportiv care a facut cinste tarii, fost capitan de echipa la Barcelona, doar pentru a acoperi scandalurile de coruptie in care sunt implicate maimutele Romaniei, recte membrii cabinetului Boc.

PS: Absolut abject modul in care Mihai Bumbes a incercat sa tranzactioneze dosarul Gica Popescu. Chiar totul sa fie permis pentru a face bani?