marți, 10 februarie 2009

Investitiile in "infrastructura" ale guvernului BBG

***

Guvernul BBG desemneaza varfurile politice care controleaza actualul executiv: Basescu, Boc si invariabil ultimul, Geoana!

Domnul Boc doreste sa impuna ca filosofie a constructiei bugetare in actualul exercitiu investitiile in infrastructura din Romania. Ideea in sine nu este una rea. Dimpotriva, exista zone din tara in care daca nu se va investi masiv in constructia de drumuri o sa circulam doar cu carutele, tractoarele, bicicletele sau, de ce nu! pe jos. Banatul este una dintre aceste regiuni vitregite.

Insa ramane de vazut cine vor fi beneficiarii contractelor de refacere a cailor de comunicatie. Cu totii realizam faptul ca acest guvern exista doar ca expresie a dorintei de capatuire pe banii Statului a clientelei politice a FSN.

Vom avea de-aface cu sume exorbitante de bani care isi vor schimba detinatorul. Statul va face un transfer cvasigratuit de capital din fondurile bugetare catre persoane private. Domnii Umbrarescu, Bucsaru et cie pot sa isi pregateasca conturile. Guvernul BBG ii vor remunera gras pentru sprijinul neprecupetit acordat FSN - ului atat in precampanie cat si in campania electorala.

Discursul public al actualului guvern are menirea de a acoperi jaful de proportii care va readuce Romania in anii '90 si din punct de vedere economic. Din punct de vedere politic retraim acel crud cincinal (1990-1995) odata cu revenirea la guvernare a FSN - ului.

Sa speram ca Romania va rezista si acestui raid al lacustelor lui Basescu.