duminică, 18 ianuarie 2009

Al doilea raspuns pentru Dl. Tolcea

***

D-le Tolcea, cu mare regret va spun dar si Dumneavoastra faceti parte dintre cei care nu inteleg nimic din personalitatea si actiunile D-lui presedinte Basescu.

Ca sa cunoasteti premiza de la care plec in aceasta discutie trebuie sa va spun ca in anul 2004 la prezidentiale am facut campanie electorala candidatului Basescu in satele din Timis.Am fost in zone cu majoritate pesedista unde mai ca nu am fost scalpati de catre oamenii de incredere ai primarului PSD din localitate.

La Moravita am fost amenintati cu topoarele. La Denta oamenii actualului primar PD Iacob (pe atunci PSD) ne-au avariat masina. Asta a fost. Daune colaterale.

Alaturi de votul meu din acel moment poate ca si aceste actiuni au contribuit macar putin la accederea individului la Palatul Cotroceni.

Acum sa luam pe rand cele cinci calitati ale lui Basescu care pe Dumneavoastra va conving ca avem de-aface cu un presedinte bun:

1.a fost primul președinte care a condamnat oficial comunismul;

La nivel declarativ asa sta situatia. In practica insa aceasta este radical modificata. Sunteti timisorean ca si mine.Ce parere aveti despre noul parlamentar PD Eugen Badalan? Dl.Basescu, omul care a promis aflarea si pedepsirea vinovatilor din Decembrie 1989 a permis alegerea pe listele paridului presidential a gen. Badalan!Acest om este responsabil de moartea a nu mai putin de 20 de persoane in arealul Piaţa Libertăţii-Piata 700, Calea Aradului, Calea Girocului-Complexul studenţesc, Calea Şagului-Piaţa Maria-Tudor Vladimirescu din Timisoara.

Acelasi individ a condus si represiunea de la Arad, tot in acel Decembrie pe cand era şef de Stat Major la Divizia 11 Mecanizată de la Oradea din cadrul Armatei a IV-a Transilvania.

Personal acest individ a coordonat actiunile Regimentului 19 Mecanizat Arad pe strazile Timisoarei în perioada 17-22 decembrie 1989. Va spune ceva acest interval de timp?Ce face acum dl. Badalan? Este deputat de Braila din partea PD - ului, cu largul concurs al Presedintelui Basescu. Criminalii din Decembrie 1989 sunt ascunsi in Parlament, intrati acolo pe listele PD - ului.

Exemple mai sunt cu nemiluita.

2. este singurul politician care a vorbit deschis despre solidaritatea transpartinică a Banului și corupția igrasioasă a sistemului politic românesc;

Sunteti naiv. Prostiile pe care le debiteaza in legatura cu “mogulii” si “oligarhii” nu mai conving nici un om cu un IQ de peste 40 de unitati. Cand o sa vad gasca de la Golden Blitz dand cu subsemnatul la DNA, cand o sa il vad pe Adrian Videanu in catuse, cand o sa vad cuplul Udrea-Cocos la Penitenciar atunci am sa ii dau crezare. 25%.

Dar ce sa cred cand vad ca un om precum Ionel Mantog de la Gorj este numit consilier la Ministerul Economiei? Pai in Gorj un “mantog” inseamna o unitate de masura a mitei. (2000 euro).

3.adeversarii lui sunt un Voiculescu, Iliescu, Năstase (Patriciu și nici Tăriceanu nu intră în antipatiile mele ireconciliabile!);

Nu zau? Atunci de ce guverneaza alaturi de PSD si PC? Este un non-sens, atat ce scrieti Dumneavoastra cat si ce afirma presedintele. Avem de –aface cu doi presedinti de onoare si un presedinte al Consiliului National al PSD.

Toata gasca aceasta de latratori la luna in care intra si cei care formeaza blogrollul Dumneavoastra o sa ajunga sa regrete guvernarea PNL. Va dau scris treaba aceasta.

4.a atacat CSM și Curtea Constituțională spunând verde în fță că acolo duhnește.

Pai stati putin. Pana una-alta cele mai multe decizii ale CSM si CCR au fost in favoarea presedintelui.

A avut grija el presidente sa incartiruieasca oameni de incredere in cele doua institutii. Si atunci? Ce ii duhneste nasului presidential? Individul are in subordine toate serviciile special. Atunci? De ce nu a numit-o pe Macovei la Justitie daca dorea atat de tare reformarea acestui domeniu?

Prea mult SF.

5.este singurul președinte de până acum al României cu care te tutuiești de la sine!

Dupa sapte-opt cinzeci? Cred si eu ca te poti tutui cu el. Atuci se tutuieste si cu un caine care amusineaza la copacul lui favorit.

Sunt doar cateva precizari. Si DA. Sunt basescofob. Din actualul nostru spectru politic prefer pe oricine altcineva presedinte decat un mincinos dovedit.

Raspuns D-lui Tolcea

***

D-le Tolcea


Colegul Alex Ceteriga imi semnaleaza pe blog ca v-ati trezit cu chef de harta si neavand cu cine sa boxati ati decis sa incrucisati manusile cu mine. Bine. OK. Insa de la bun inceput as dori sa precizez foarte clar cateva amanunte.


1.Ce am postat eu anterior pe blogul Dumneavoastra era doar o parere si o optiune. Aceea de a nu va mai parcurge blogul. Nu exista nici o jignire directa adresata Dumneavoastra, o personalitate timisoreana pe care am apreciat-o si inca - intr-o anumita masura – o apreciez.Nu vad de ce ati facut dintr-o musca un ditamai ursul. Dar, poate, acesta este exercitiul Dumneavostra de admiratie fata de Dl. Basescu, necesar din punct de vedere profesional pentru a ramane in functia de director de Muzeu. Nu stiu si nu ma intereseaza.


2.Spuneti ca nu va cunoasteti interlocutorul. Iata ca acum il si cunoasteti. Datele mele personale sunt trecute acum in profilul de pe blog. Insa, pentru informarea Dumneavoastra, de obicei blogurile care nu apartin personalitatilor publice au denumiri impersonale. De Moş Călifar ati auzit? Dar de onorabilii domni Moshe & Mordechai ? Poate de Zoso? Dar de Bataiosu’? Atentie! Activitatea de blogging incepe sa fie asociata jurnalismului. Ma faceti sa imi schimb parerea despre profesionalismul Dumneavoastra.


3.Imi spuneti ca arunc „cu scârnă și flegme în câțiva intelectuali de marcă ai României”. Printre care si Patapievici. Dumneavoastra vi se pare normal ca un om care in mai toate scrierile sale loveste in poporul roman si in simbolurile sale sa detina functia de presedinte al Institutului Cultural Roman? Faceti abstractie de eventual prietenie care va leaga de individ. Puneti-va in situatia observatorului neutru. Este normal? Va las a va raspundeti singur. Parerea mea este déjà formata.


Daca, in virtutea acestei posibile prietenii care va leaga , textul meu ar ajunge si la urechile lui Patapievici, as fi fericit. Chiar daca individual s-ar simti lezat si ar cere satisfactie intr-o instanta. Nu ma dau in laturi sa arat si acolo cine conduce ICR. Aveti datele personale acum, le-ati dorit cu ardoare.


Inchei asigurandu-va de aprecierea mea fata de profesionalismul dovedit in timpul cursurilor pe care le tineti la UVT. Din pacate atat a mai ramas.


Traian Briceag