duminică, 7 iunie 2009

O tara plina de autobuze, microbuze si votanti profesionisti. Si un PNL molâu

***

In Romania nu mai conteaza optiunea votantului. Chiar deloc. Cetateanul trebuie doar sa mearga la urne ca sa semneze condica de prezenta. Preferinta lui politica este total neesentiala. In locul votului exprimat de catre cetateanul de buna credinta, FSN - ul (indiferent care, PD sau PSD) aduce alti zece incursionisti electorali care modifica automat sensul optiuni anterioare.

Romania capata aspectul unei tari retardate din punct de vedere al gradului de reprezentativitate al votului popular. Regresul democratic al tarii noastre ne readuce in anii '90, perioada in care un FSN dodolot domina intreaga scena politica, direct sau indirect. Asa este si acum. Ba chiar putin mai rau. Daca in perioada imediat post-revolutionara existau alternative dar nu prea se gaseau votanti pentru ele, acum, cu o opozitie fragila Romania merge catre fundul prapastiei.

Marturisesc ca mi-am pus foarte multe sperante intr-un PNL condus de Crin Antonescu. Insa prestatia acestui partid in preziua si ziua alegerilor a fost una lamentabila. Politica, inainte de discursuri spirituale, inseamna organizare. CINE NU INTELEGE ACEST ASPECT, VA DISPAREA!

Conducerea PNL - ului, partid care avea sansa (si inca o are, cred eu!) de a deveni alternativa la actualul guvern, se face ca nu intelege acest aspect. Nu poti sa emiti pretentii de a creste spre 30% din sufragii daca nu construiesti baza. Ori PNL - ul duce lipsa de constructori talentati. Ludovic Orban este doar o laba trista, incapabil sa articuleze o strategie realista pentru partid, lucru la care s-a inhamat dupa congresul din martie.

PNL nu detine vehicule de propagare a discursului liberal. FSN - ul detine doua televiziuni. In cazul liberalilor, pana si ziarele magnatului Patriciu le sunt ostile. Este greu sa urci in preferinta alegatorilor in aceste conditii. Cred ca aceasta cadere a partidului, de la 20% catre un 15%, daca exit poll - ul va fi confirmat de numaratoarea voturilor, se va accentua.

Inclin sa ii dau dreptate unui alt suporter al lui Antonescu, dezamagit si el de prestatia de pana acum a liderului liberal. Mircea Dinescu, caci la el fac referire, spunea ca Antonescu s-a nascut copil mare si frumos dar l-a atins rahitismul. Daca nu se trateaza rapid, va disparea din viata politica. Crin nu convinge desi are multe atuuri de partea sa.

Se complace intr-un discurs reactiv, conditionat de luarile de pozitie ale celorlalti actori de pe scena politica romaneasca. Ori, daca vrei sa arati ca TU, Crin Antonescu, esti o alternativa la Betivan, trebuie sa vii cu un discurs propriu nu doar cu pareri despre ce declara altii!

Acestea sunt doar cateva observatii ale unui suporter liberal. Sunt gratis si sunt realiste. Cu siguranta insa ca ele nu vor sparge barajul instituit in jurul lui Antonescu de catre o armata de "consilieri" idioti.

In familie se trece mai usor peste criza?!?


***



Pe blogul lui Beranger gasesc acest montaj foto. Excelent! Spune muuuulte!

Foarte muuuulteee!

PSD - ul este pe tobogan. Acum 3-4 ani acest lucru m-ar fi bucurat

***


Exit poll-ul de la ora 14 confirma faptul ca PSD - ul a intrat in vrie. PD - ul a reusit ca in mai putin de sase luni de zile sa-si atraga de partea sa un segment important de fosti votanti ai PSD. Dupa consumarea votului de seara se asteapta ca avantajul procentual al PD - ului in fata partenerului sau de guvernare sa creasca. Deocamdata ii despart doar doua procente.

Declaratia lui Geoana care motiveaza renuntarea lui la locul din CSAT nu face decat sa accentueze rolul secundar pe care il va juca PSD - ul in sfera deciziei din actualul establishment politic din Romania. Spune dl. Geoana ca Parteneriatul pentru Romania va fi respectat de catre partidul domniei sale. Cu alte cuvinte un pas inainte si doi inapoi! Coitus interruptus.

Ma repet, daca PSD - ul ar iesi acum de la guvernare mai mult de jumatate dintre primarii acestui partid ar parasi barca social-democrata. Ingrata situatie pentru dl. Geoana! Ma asteptam la mai mult din partea unui partid care a dominat viata politica romaneasca in ultimii douazeci de ani.

Geoana este o solutie pierzatoare pentru PSD. Acest lucru il vor realiza in cateva zile si baronii cu influenta in partid. Si nu va fi bine pentru Pinocchio.

Cu PD si Traian Basescu nu se poate colabora. Si-a dat seama si Prostanacul!

***


Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat azi ca se va retrage din Consiliul Suprem de Aprare al Tarii, acuzandu-l pe seful statului, Traian Basescu, ca foloseste imaginea pozitiva a Armatei in scop electoral si partizan, relateaza Mediafax.

Interesant! Oare ce i s-a soptit Prostanacului de a luat aceasta decizie acum? Geoana a mai precizat ca "Parteneriatul pentru România" rămâne în vigoare, cu toate prevederile sale, mai puţin, desigur, cea referitoare la funcţia de vicepreşedinte al CSAT.

Ma indoiesc sincer ca in acest moment PSD - ul este destul de puternic astfel incat sa provoace excluderea sa de la guvernare. In trei luni de zile numarul primarilor social-democrati se va injumatati. PSD -ul va ramane in pozitia capra la guvernare.

PD - ul fura, fura, fura...

***


Lucrurile in jud. Timis capata o turnura grotesca!


Liberalii timişeni spun că vor depune contestaţie la BEJ Timiş, susţinând că echipa de fotbal din localitatea Covaci ar fi "primit instrucţiuni" să voteze cu PD-L, iar angajaţii Primăriei Tomnatic sunt prezenţi în secţia de votare şi distribuie buletine de vot, transmite corespondentul NewsIn.

"Operaţiunea a demarat deja în judeţul Timiş. În această dimineaţă, la Covaci, comuna Sânandrei, condusă de primarul PD-L Dorel Demea, echipa locală de fotbal a fost luată cu autocarul echipei pentru a fi condusă la masă, la o pensiune în Covaci, de aici primind instrucţiuni de a se încolona în faţa secţiei de vot din localitatea Covaci, cu instrucţiunea de a vota PD-L pentru a primi ulterior fonduri pentru echipă", susţin liberalii timişeni.


Tot liberalii spun că angajaţii Primăriei Tomnatic fac muncă voluntară ilegală. Potrivit acestora, doi dintre aceştia sunt prezenţi în secţia de vot din localitate, la masa biroului secţiei de vot şi distribuie buletine de vot.


În judeţul Timiş sunt organizate 584 secţii de votare, dintre care 212 sunt în Timişoara. 602.103 de alegători sunt aşteptaţi la urne, fiind tipărite 660.800 de buletine de vot pentru Timiş.

Timişului i-a fost alocată suma de 1.760.000 de lei pentru organizarea alegerilor, din care 400.000 de lei reprezintă costul materialelor electorale şi 1.360.000 lei pentru indemnizaţii.


Sursa: Newsin

Au aparut incursionistii electorali! De la PD, bineinteles!

***


In mai multe localitati din Timis printre care Denta si Topolovăţu Mare, Politia a intervenit in urma sesizarilor primite, pentru a legitima cetatenii care veneau spre sectiile de votare imbarcati in microbuze Mercedes Sprinter apartinand firmei Atlassib - Autotim detinuta de catre afaceristul sibian Ilie Carabulea.

Fratii Carabulea sunt sponsorii de o viata a PD - ului, partid caruia i-a facut publicitate electorala gratuita pe mijloacele de transport detinute pe intreaga perioada a campaniei. Din pacate Politia este neputincioasa, de obicei aceste cazuri fiind trecute repede cu vederea dupa ziua alegerilor.

Ambele cazuri au fost tratate superficial de catre autoritati, dandu-se doar un avertisment celor implicati.

Oare chiar nu mai exista nerusinare in aceasta tara? Oare pana acolo am ajuns incat votul cetatenilor (ma rog, a acelei parti dintre noi care inca nu ne-am scarbit de tot de politica) sa fie rastalmacit dupa dorinta nenorocitilor astora de pedisti?

Oameni buni, iesiti la vot in numar cat mai mare! Este singura sansa de a mai salva ceva din acest simulacru de alegeri!