***
Marturisesc ca intrebarea care da titlul acestui comentariu ma framanta de ceva vreme si cred ca ar trebui sa dea de gandit oricarui cetatean roman de buna credinta. Pentru ca, la urma urmelor, noi contribuabilii la buget suntem cei care asiguram buna functionare a institutiilor de stat. Acesta este cazul ideal. Insa oare chiar asa stau lucrurile? Oare statul chiar isi indeplineste indatoririle contractuale fata de cetatean?
Personal consider ca nu. Valabilitatea dictonului conform caruia statul este cel mai prost administrator isi gaseste dovada cea mai clara in cazul tarii noastre. Coroborati truismul expus in fraza anterioara cu incompetenta si iresponsabilitatea guvernului PD si aflati cauza reala a crizei profunde prin care trece Romania. Avem cel mai prost guvern posibil intr-o tara membra a Uniunii Europene. Avem un presedinte incapabil de a genera consens in fata crizei. Dar mai presus de toate avem un partid pus pe capatuiala intr-o tara spoliata deja.
Platim impozite la stat pentru ca statul sa ne ofere un minim pachet de servicii sociale. Reprezentantii actuali ai statului in frunte cu Traian Basescu, deturneaza sume importante din buget catre clientela de partid. E doar unul dintre motivele care ma fac sa ma gandesc serios daca sa imi mai aduc micul meu aport de lichiditati la buget sau nu. Fugar, alte motive ar fi:
- de ce sa mai contribui la incarcarea unui sac fara fund, alimentand prin aceasta marile averi ilicite facute de catre mafia din jurul PD - ului?
- de ce sa mai platesc asigurarile de sanatate cand, in momentul in care ai nevoie de un tratament, afli ca pana si banalul spirt medicinal trebuie sa ti-l aduci de-acasa?
- de ce sa platesc banala rovinieta cand drumurile din Romania sunt sub orice critica?
- de ce sa mai cred in tara asta cand reprezentantii ei actuali se comporta precum lotrii?
- de ce sa dau bani la buget cand angajatii companiilor de stat au salarii de 30.000 de lei in conditiile in care mie mi se cere sa strang cureaua?
- de ce sa sustin din banii mei un supraaglomerat sistem de siguranta (citeste servicii speciale) incapabil de a-mi asigura securitatea personala?
Ar mai fi multe argumente in favoarea abandonarii calitatii de contribuabil. Personal sper sa nu se ajunga pana aici. Dar viitorul asta al nostru este foarte difuz.
SCUZATI SPAMUL ! ACESTA ESTE CEL MAI IMPORTANT MESAJ TRIMIS VREODATA MULTI VOR FI INDATORATI PENTRU PUBLICARE. EL ANUNTA IMCEPUTUL SFARSITULUI……
RăspundețiȘtergereSEFUL CIA LEON PANETTA LA BUCURESTI
CINEASTUL ROBERT HORVATH AI ANMANEAZA UN DOCUMENT TERMINAL
PENTRU REGIMUL BASESCU.
From: valentin_vasilescu
Subject: FILMUL ...BASESCU SI TERORISMUL INTERNATIONAL
Date: May 27, 2010 11:25:17 AM EDT
www.myspace.com/val2002
Fragmente din declaratia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului Otopeni si fost deputat de Bucuresti, data recent intr-o baza aeriana secreta de la periferia New York-ului in fata unor ofiteri de rang inalt ai FBI.
Robert Horvath raspunde : Am remis ultimul document cu clarificarile cerute
domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service ( AMBASADA SUA -BUCURESTI ) cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu. Inceputul filmarilor depinde de desfasurarea celor doua anchete- Cea americana si cea a serviciului Interpol de la ONU.
Intrebarille pentru interviu vi le trimit curand. Interviul va fi remis presei internationale si va fi postat la Clubul Presei Straine New York.
Pana atunci va rog raspundeti pe scurt ( maximul 3 randuri ) la doua intrebari
1 Presedintele Basescu a fost involvat in tranporturi ilegal de arme catre organizatii sau
regiunilor aflate sub embargou ONU. ?( precizati aprox numarul transporturilor )
VASILESCU Iata declaratia mea :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.” Am inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme.
2 S-au trimis rachete romanesti teroristilor columbieni FARC?
"Catre FARC au fost trimise rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani."
Raspunsul la intrebarea doua este deosebit de importanta. Exportul rachetelor sol-aer duce automat la pedeapsa de 30 de ani puscarie conform legislatiei americane iar moartea a pilotilor sau a soldatilor americani poate duce pe Basescu pe scaunul electric.
Trimit urgent raspunsul catre Departamentul de Stat ( Romanian Desk ). El trebue sa ajunga inainte de plecarea lui Panetta de la Bucureti.
Vom face treaba buna impreuna in interesul general.
URMARITI ZILNIC BLOGUL MEU- FAC MEREU REFERIRI LA DUMNEAVOATRA. ( Vezi interviul cu BOUT )
Cu respectuasa prietenie
Robert Horvath DEVA - cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
De proşti!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu o postare acum mult timp si ma intrebam de ce sa dau bani daca nu se intampla nimic cu ei? sa fie totul privat .. scoala, spital ... totul ... ca oricum si acum cand ma duc trebuie sa fac meditatii sau sa platesc seringile si vata din spitale ... interventia statului trebuie sa fie minima!
RăspundețiȘtergereLa fel si cu pensia .. dupa ce ca 40 de ani le dai bani luna de luna, ei nu ti-i dau cand vrei tu, ti-i dau cu taraita luna de luna ca ce? statul se gandeste ca sunt risipitor? pai ies la 65 la pensie si durata medie de viata la barbati in romania e 68! Pai 3 ani sa stau cu 8 mil? si sutele de milioane adunate unde dispar?
Asta ca sa nu zic ca statul se foloseste de banii mei si ar trebui sa faca profit ... mai bine pensii provate ca in olanda si peste tot in lumea civilizata!
@ Toni
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog. Excelent lucrat.
Nici eu nu mai vreau sa-mi platesc impozitele!
RăspundețiȘtergereMai ales contributia la fondul de sanatate.Lucrez chiar in domeniul medical (privat, nu de stat), mai am un loc de munca in acelasi domeniu, tot privat, mi se retin din salariu cate 5,5%,la ambele locuri de munca, si analizele mi le fac si eu tot pe bani, si daca sunt internata in spital imi cumpar la fel toate materialele sanitare, si fetitei mele ii cumpar medicamente tot pe bani, nu pe retete compensate.
Lucrand in domeniu, vreau sa va spun ca, in acest an, Casa de Asigurari a impus tuturor firmelor de prestari servicii medicale paraclinice (laboratoare de analize si de radiologie), pe langa absolut inutilul certificat de acreditare cf. ISO 15189 (acreditat doar de RENAR, societate romana portocalie, nu si de alte institutii cu renume din Europa !)si asa-zise buletine de verificare a aparaturii eliberate de o anexa nefolositoare a Ministerului Sanatatii-OTDM (Oficiul de Tehnica Medicala). Toate ar fi OK, daca nu ar costa o caruta de bani! Acreditarea RENAR, pe langa spagile aferente, costa doar pe chitante peste 100 milioane de lei vechi. "Buletinele de verificare"emise de faimosul OTDM certifica doar faptul ca respectivele aparate MEDICALE functioneaza la 220 V!!!Ca sa nu mai zic despre cat costa!!! Peste 16 milioane pentru aparatura de laborator si peste 37 de milioane pentru aparatura de radiologie!!! Atata valoreaza o hartie tip A4 care "dovedeste"ca poti baga aparatul in priza, ca nu va face scurt-circuit...
As rade, dar e de plans.
In conditiile astea, sa mai fiu curioasa sa platesc impozite in Romania oranj??? Nu merci, prefer frunza de artar. Macar in Canada nu mi se baga mana in buzunar sa se ingrase o camarila toxica si incomensurabil de nesimitita.
@ Ionut
RăspundețiȘtergereProblema cea mare o constituie faptul ca fondurile sociale si de sanatate sunt folosite pentru cu totul alte scopuri decat cele pentru care au fost constituite.
Mai pe sleau spus, ele sunt folosite pentru a astupa gaurile negre din economie. Autonomia institutiilor care gestioneaza aceste fonduri este pura fictiune.
@ Cristina
RăspundețiȘtergerePacat ca atat de putini romani au o gandire atat de sanatoasa precum cea a Dvs. Am fi mult mai departe, nu impotmoliti intr-un sant portocaliu.