sâmbătă, 6 octombrie 2012

Un mesaj cat un rechizitoriu; Viorel Coifan despre starea de fapt din filiala Timis a PNL

***
Mesaj postat pe Facebook, astazi, 06.10.2012, de catre dl.Viorel Coifan:

In 4 octombrie a avut loc nominalizarea candidatilor PNL pentru colegiile de deputati si senatori din judetul Timis. Din cele 14 colegii, liberalilor le-au revenit doar 5. Nu am participat la negociere, asa ca nu imi asum rezultatul acesteia. Din cele 5 colegii, 2 erau deja "arvunite", in sensul ca pe colegiul 1 de deputati concureaza din nou actualul deputat Horia Cristian, iar in colegiul 3 - in care eu locuiesc si de care m-am ocupat ani de zile - concureaza Maria Grapini din partea Partidului Conservator. Nu comentez cat de "democraticae" a fost intelegerile de la nivel central prin care actualii parlamentari isi post pastra colegiile daca doresc sa candideze, sau nominalizarile facute in plic.
Eu am crezut intotdeauna ca libera competitie este unul din motoarele progresului. De aceea sunt liberal. In fine, au ramas 3 colegii disponibile: 2 in Timisoara pentru Senat si unul in judet in zona Sannicolau Mare. In urma cu 2 saptamani, Ben Oni Ardelean din Hunedoara si-a depus candidatura pentru colegiul 1 Senat pentru care anterior si-a manifestat interesul Petre Ehegartner. Pentru colegiul 2 mi-am depus eu candidatura.
 
Acum o saptamana, colegul Ehegartner si-a reevaluat intentia si a optat pentru colegiul 2. Astfel s-au creat premizele pentru o concurenta fraticida intre doi membrii ai Biroului Politic Teritorial: presedintele organizatiei municipale, pe de o parte, si vicepresedintele organizatiei judetene, pe de alta parte. Teoretic, greu de ales! Practic, "pe surse", se cunosteau deja preferintele. Si atunci trebuiau obiectivate aceste preferinte. Cum? Reteta este foarte simpla. Se ia o grila de evaluare utilizata pentru departajarea candidaturilor in cadrul unei liste depuse la alegerile locale si care nu a mai fost actualizata din iunie, se efectueaza un sondaj telefonic prin call center in urma caruia toti candidatii au obtinut scoruri foarte apropiate (?!?) si apoi se supun candidaturile la vot.
 
Atunci cand vicepresedintele care a obtinut cele mai multe voturi la alegerile interne din 2010 - adica eu - primeste doar 4 voturi "DA" si 18 "NU", inseamna ca a aparut o problema de credibilitate. Chiar daca ea este formala. In aceste conditii, din respect fata de mine si cei care ma cunosc, mi-am dat demisia in scris din pozitia de vicepresedinte care, din pacate, pentru multi este doar una formala. Raman membru al Biroului. Am insa un sentiment amar fata de miopia si ingratitudinea unor colegi care, din lasitate, au preferat repetarea scenariului de la alegerile generale din 2008 cand prin impunerea unui candidat de la Centru, PNL Timis a pierdut un loc de deputat in Parlamentul Romaniei. Se pare ca nu dorim sa invatam nimic din lectiile pe care istoria foarte recenta ni le-a oferit. Va urez insa o zi buna tuturor in aceasta frumoasa sambata de toamna.
 
Nimic de adaugat, poate doar faptul ca, in urma acestui simulacru de democratie interna de partid, dl.Coifan a renuntat la functia de vicepresedinte judetean, preferand sa ramana doar simplu membru. Nici un om sanatos la cap si cu principii solide de viata nu poate fi parte a gastii de paraziti care s-au aciuat in fruntea filialei Timis a PNL. Oameni girati politic de catre Crin Antonescu, omul care a decis parca sa termine PNL - ul in maxim unul sau doi ani.

2 comentarii:

  1. Sa nu uitam ca aceasta "gasca de paraziti" din fruntea PNL-Timis a adus la locale cea mai mare victorie pe care a obtinut-o dupa 1989 miscarea liberala in acest judet.Si din cate imi mai amintesc eu,domnul V.Coifan a candidat si in 2008 la parlamentare si a obtinut un scor lamentabil. Probabil ca actuala conducere a liberalilor timiseni nu mai vrea sa mearga la alegeri cu looseri de profesie.Daca Coifan e suparat atunci n-are decat sa se duca la PPDD sau la ARD sa candideze.

    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uitam ca, la locale PNL a mers in alianta cu PSD; totodata sa nu uitam ca acest succes a venit pe fondul unei scarbe totale a romanilor fata de politica in general si fata de PDL in special; sa nu uitam ca in 2008 dl.Coifan a fost aruncat in lupta pe un colegiu care nu era fieful electoral al dansului. Altcineva trebuia sa candideze acolo, cu pile la Centru. Stie el cine! Actuala conducere a liberalilor timiseni, luata la pachet, nu are atatea succese electorale precum are dl. Coifan.

      Evolutia pe care o evoci ca fiind posibila, cea cu dl. Coifan pe listele PPDD sau ARD ar fi una normala. Nu ar fi vorba de traseism politic ci doar de respect pentru propria persoana. Nimic mai mult, nimic mai putin.

      PS: Nu exista "looseri" ci doar simplu "loseri". Un singur "o" e suficient.

      Ștergere