sâmbătă, 9 mai 2009

Stupida pseudo-dilema; candideaza Basescu pentru un nou mandat sau nu?

***


In ultimele saptamani media interesata de politica damboviteana marseaza pe intrebarea daca va candida actualul presedinte pentru un nou mandat sau nu. Este foarte interesant de observat ca cei care pun la indoiala dorinta lui Base de a accede si la al doilea mandat constitutional sunt tocmai acei comentatori care sunt recunoscuti pentru atasamentul lor fata de cotrocean.

"Cotidianul" si Evenimentul Zilei sunt campioane la mentinerea acestei teme in actualitate. Oare de ce? Care este sensul problematizarii acestei pseudo-dileme? Personal nu am un raspuns clar la aceste intrebari. Totusi, se pleaca de la o premisa gresita in analiza acestei situatii.

Revazand toata activitatea depusa de catre actualul presedinte in ultimii cinci ani, in urma analizei de ansamblu al comportamentului prezidential, pot sa afirm cu tarie ca Basescu VA CANDIDA LA ALEGERILE PENTRU COTROCENI! Presedintele s-a aflat in tot acest interval intr-o perpetua campanie electorala. Unde este neclaritatea? Dan Andronic abereaza atunci cand afirma ca Basescu nu se va inscrie in cursa pentru un nou mandat!

Toti cei care pun sub semnul intrebarii apetenta cotroceanului pentru un nou mandat o fac in mod interesat. Se doreste doar crearea unei situatii febrile in asteptarea verdictului basescian. Atat si nimic mai mult. Trebuie sa ne asteptam la tot ce este mai rau din partea acestui macabru personaj in campania electorala care se va desfasura pe tot parcursul acestui an, pana la finalul lunii noiembrie.

Cu cat va amana mai mult timp anuntul privind inscrierea lui in cursa pentru cel de-al doilea mandat cu atat starea de nervozitate va spori in politica romaneasca. Si exact acest lucru il doreste presedintele...

7 comentarii:

 1. Daca ar zice ca nu mai candideaza ar scapa sa fie tinta atacurilor. Cum nu zice... sunt doua variante: ori candideaza ori ii convine tambalaul si il intretine special.

  RăspundețiȘtergere
 2. O sa candideze. Este genul de individ indragostit de aerul tare al Puterii. Multi zic ca el se imbata cu whiskey. Da, se imbata si cu whiskey dar si cu aerul rarefiat al inaltimilor politice.

  RăspundețiȘtergere
 3. Evident, o sa candideze , doar nu credeti ca iese din cursa pe gratis.O sa iasa in noiembrie facut zdrente.Chiar daca el joaca cu trei capete:Duda , Geoana si cu voia Dvs cel chel.

  RăspundețiȘtergere
 4. Basescu nu candideaza!
  Elena Udrea candideaza la presedentie si Traian Basescu va dori sa fie Prim-ministru!

  RăspundețiȘtergere
 5. @Marius

  Cu Radu Duda povestea este destul de neclara. Eu zic ca factorul Duda va fi decisiv in stabilirea viitorului presedinte al Romaniei. Ce-ar fi daca, cu trei zile inainte de primul tur Duda ar anunta ca se retrage si isi va indemna electoratul sa voteze cu unul dintre ceilalti candidati ramasi? Hmmm? Interesant, nu?

  RăspundețiȘtergere