joi, 9 decembrie 2010

Tara molustelor impaiate


***
Ce se intampla la aceasta ora in tara noastra cu unele categorii socio-profesionale nu imi mai trezeste sentimentul de compasiune. Pentru ca fata de asemenea oameni nu ai cum sa fi sensibil. Ma gandesc ca si actualii guvernanti au acelasi tip de trairi, cu diferenta ca eu privesc cu tristete cea ce se intampla la noi in timp ce ei topaie de bucurie cand constata caracterul de molusca nevertebrata al romanului. Dupa amputarea a 25% din salariile bugetarilor, ma asteptam ca romanii sa marsaluiasca pe strazi saptamani intregi pentru a-si apara dreptul la un trai decent. Numai ca noi avem marele talent de a bagateliza pana si chestiunile care tin de supravietuirea fiziologica a noastra, ca si indivizi.

Totul a inceput cu acel miting de tot rasul, din 19 mai din fata Guvernului, in care s-a dansat in draci in pas de pinguin. Pentru o miscare sindicala serioasa acel eveniment este unul descalificant. Totusi exista scuza ca atunci inca nu erau cunoscute efectele pe care le va avea amputarea bugetului de salarii cu 25%. S-a spus ca, dupa perioada concediilor, adica din septembrie, vom vedea o alta fateta a acestor miscari sindicale. Canci! Manifestatii anemice condimentate cu o greva a foamei a unei profesoare exasperata de cea ce se intampla in sistemul public de invatamant din Romania. Mai niste politai furiosi care si-au trantit caschetele de caldaramul strazii si...cam atat.

Concluzia logica care se poate extrage din aceasta insiruire de fapte este aceea ca bugetarii nostrii o duc excelent, salariile avute la inceputul acestui an fiind nu doar indestulatoare ci chiar excedentare. Guvernul a intuit exact acest lucru taind de unde trebuia, adica de la cei carora le prisosesc banii. De la inceputul anului viitor vom constata noi scumpiri la alimentele de baza din cauza cresterii accizei la carburanti.Cu siguranta insa ca romanul poate duce mai mult. Mult mai mult. Iar cand ai un presedinte care gandeste asa, poti sa te astepti la tot ce este mai bine pentru tine si pentru familia ta. Sa fie intr-un ceas bun, romane.

6 comentarii:

  1. Credibilitate zero9 decembrie 2010 la 16:37

    Profesoara exasperata de cea ce se intampla in sistemul public de invatamant s-a grabit apoi sa coboare in tomberonul OTV, la invitatia mafiotului diversionist basist diaconescu dan.
    Cit despre functionari si alti bugetari, ei sunt ocupati cu pupatul moastelor, cu tetrisul, cafelele si Radio Zu, dupa care se grabesc acasa sa prinda tiganiile de la KanalD, ProTV, AcasaTV, Antena123 si Taraf TV.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanul ca bobor, e un idiot. Si, ca orice idiot, tot ce il bucura in viata lui marunta e doar raul altuia. Raul care i-se intampla lui nici maca rnu il vede. Deoarece are un rau al altuia de care sa rida.
    Stii, eu joc Eve online uneori. Si, in ultimele zile cind am raspuns, al intrebarea de unde sint cu "Romania", intrebarea logica a venit, invetibil: "Gipsy"?
    Stii ce le doresc eu la astia, domnule Garcea? le doresc ca tot ce string ei, urmatoarea generatie sa faca praf in timp record, si sa se intoarca in kkt, de unde au venit. In bataia de joc a tuturor. Si le-as mai dori multe. La fel cum mi-as dori si mie unele, ca de exemplu ca Banatenii mei sa constientizeze ca nu sint rRomani, ci Banateni. Dar asta nu se va intimpla, ca si acolo lenea a devenit mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bugetarii. Motivul decaderii Romaniei. Pe langa faptul ca nu produc nimic, mai si consuma inutil banii natiunii. Ne-am saturat de inutili si grasi pe care sa-i tinem in spate, sa-i dam afara pe toti si sa aruncam in foc toate lucrurile care ne-ar putea aminti ca au existat vreodata. Imediat dupa, ne luam traista de piele si bata si pornim la vanatoare. Caci, fara indoiala, ne-am intors in Evul Mediu. Intrebarea care se pune este: ne permitem?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Credibilitate zero

    Mare parte din cea ce spui tu este real. Eu nu sunt bugetar insa nu cred ca este foarte corect sa ii judeci atat de aspru pe functionari. Ei fac exact ce li se spune sa faca. Este o problema de management al resurselor umane. Prostia apartine celor care, din varii motive, au extins la maxim organigrama unor institutii de stat. Eu am cunoscut si functionari ai statului foarte competenti, pe care mi i-as dori in mediul privat. E adevarat, acestia sunt inca o minoritate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ LaMargineaNoptii

    Asta cu bucuria la raul altora, prietene, este valabil si in cadrul altor popoare, nu doar la noi. Din pacate doar la noi capata proportii de masa. Cat despre partea cu banatenii care nu sunt romani (sau, mai bine zis, care nu au apucaturile romanilor) acest lucru poate mai era valabil pana prin anii '90 pentru ca, acum, suntem toti o apa si un pamant. Du-te si condu prin Bucuresti si apoi da-te cu masina prin Timisoara. Aceasi nesimtire in trafic, acelasi haos. Este un criteriu banal dar elocvent.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim

    Ultima parte a comentariului meu era o ironie dupa cum cred ca si comentariul tau este plin de ironii;). Nu cred ca o tara, un stat, poate functiona fara un aparat functionaresc adecvat. Ramane doar sa il dimensionam dupa cat ne permite bugetul. Ori, noi in loc sa dam afara surplusul de bugetari, am preferat sa le taiem la toti salariile. Asta este un paliativ, nu o rezolvare definitiva a problemei.

    RăspundețiȘtergere