miercuri, 16 septembrie 2009

Discursul nesimtirii. Traian Basescu in Parlamentul Romaniei

***


Dupa cum se stie Emil Boc nu inteprinde nici o actiune fara stirea sau aportul presedintelui. Ieri a fost ziua in care actualul Executiv si-a asumat raspunderea pe cele trei proiecte de legi care au suscitat atat de multe dezbateri in societatea noastra civila.

Discursurile pronuntate ieri in fata celor doua camere reunite de catre reprezentantii actualei Puteri, Emil Boc si Traian Basescu au fost unele fade. Daca din partea premierului ne asteptam la asa ceva, parca de la Traian Basescu speram la mai mult. Discursul presedintelui a fost unul resentimentar, presarat cu multe balbe dar si cu multe minciuni.

In fapt El Presidente a dorit sa faca un bilant al celor cinci ani de mandat, bilant marcat pozitiv, menit a-i permite Actualului un viitor anunt privind inscrierea lui in lupta pentru un nou mandat la Cotroceni. Pentru ca nimeni nu se mai indoieste de faptul ca el va candida.

In esenta Basescu a incercat sa isi treaca in contul sau toate realizarile guvernului Tariceanu. Aceasta este una dintre cele mai mari minciuni rostite de catre un presedinte al Romaniei! Timp de patru ani, guvernul Tariceanu a avut in presedinte nu un partener ci un adversar declarat. A criticat acest guvern atunci cand nu era cazul. A demis unii ministrii pe baza unor probe inexistente. A pus piedici majore initiativelor guvernamentale prin intermediul ministrilor pedisti.

Cresterea economica fara precedent inregistrata in guvernarea Tariceanu isi are sorgintea in politica economica prudenta dusa de catre guvernul liberal, in decuplarea economicului de la remorca politicului. Acesta a fost meritul major al lui Tariceanu. Luarile de pozitie antinationale ale presedintelui nu au mai influentat viata economica.

Dar nesimtirea nu cunoaste limite in cazul presedintelui. Desi a facut totul pentru a aduce Romania in colaps, actualmente el se lauda cu realizarile lui Tariceanu deoarece, nu-i asa?, mandatul de premier al acestuia s-a suprapus cu acela de presedinte al Basescului. Interesanta logica!

O alta minciuna prezidentiala se refera la legea pentru marirea lefurilor profesorilor. Presedintele minte atunci cand afirma ca, in momentul in care a promulgat legea nu cunostea realitatea din vistieria tarii. Ori fostul premier Tariceanu a demonstrat cu acte faptul ca, el personal, l-a informat pe presedinte asupra acestei situatii.

Presedintele este mincinos. Si nesimtit.

9 comentarii:

 1. Foarte nesimtit! Aste nu e presedinte , e vierme.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce oroare pe capul meu. Nicole, ordin de la stapanire sa frecventezi si alte bloguri decat cele cu urme de Fanta? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. mare dreptate ai... avem un presedinte antinational, nesimtit, si mai ales MINCINOS! lumea ar trebui sa vada realitatea si sa aleaga un presedinte care in primul rand sa tina cu oamenii, nu cu interesele personale.

  RăspundețiȘtergere
 4. M-am saturat de presedintele actual si abia astept alegerile prezidentiale.Sper din tot sufletul ca Basescu sa nu mai obtina inca un mandat si voi merge la vot sa dau votul contra.O sa il sustin pe Crin Antonescu pentru ca mi se pare cel mai curat candidat si este cea mai buna alternativa la Traian Basescu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Discursul lui Basescu a fost asa lung pentru ca si-a dat seama ca nu il mai asteapta 5 ani in care sa se vada/auda la radio si tv. Dar am o veste buna pentru domnul presedinte: din opozitie va fi bagat mai des in seama! Asta daca inainte veti sta internat cateva luni intr-o clinica (evident nu romaneasca) de dezolcolizare!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sa speram ca nu mai obtine un al doilea mandat!M-am saturat de minciunile si nesimtirea de care a dat dovada acest domn!

  RăspundețiȘtergere
 7. Basescu si-a pus in gand sa ii plictiseasca pe parlamentari si pe oamenii din fata televizorului....poate asa uita si ei de faptul ca in timpul mandatului de presedinte Basescu nu a facut NIMIC! Are insa cateva realizari la capitolul personal : Protejarea lui Udrea, Eba europarlamentar, Protejarea lui Mircea....si lista poate continua

  RăspundețiȘtergere
 8. Cred ca acel discurs a fost un lucru total neinspirat din partea lui Basescu din propria dorinta sufocanta de a mai atrage voturi de partea sa si de a castiga.Vorbe multe, zero continut moral.

  RăspundețiȘtergere