miercuri, 10 februarie 2010

Nesimtirea - insusirea principala a guvernarii Basescu/Boc. Dar mamaliga nu explodeaza niciodata...


***

Remuneratii de sute de mii de euro pentru fidelii PD - ului si ingroparea anticomunismului manifest prin inlaturarea lui Marius Oprea din fruntea institutului care se ocupa cu studierea crimelor comunismului.  Cam acesta este meniul pe care l-a pregatit romanilor in aceasta saptamana cuplul de trista faima Boc-Basescu. Da, cei care au crezut orbeste in Basescu sunt rasplatiti cu sute de mii de euro prin numiri in consilii de administratie la institutiile in care Statul mai detine inca participatiuni.

Este cazul mormolocului Ionut Popescu, este cazul Idiotului Marcel Hoara...si inca cateva sute precum ei. Da, discursul privind reducerea cheltuielilor de stat este doar un prelungit bla-bla in care, se pare, ca aceasta putere aleasa de romani mai crede doar ca intr-un instrument de propaganda. Adevarul gol-golut este acela ca Romania ca si tara, se gaseste aproape de falimentul generalizat. Gestiunarea crizei de catre acesti Inapti, a condus la contractarea de catre tara noastra a celei mai marii datorii financiare din istoria tarii.

Romanii si-au dat tara pe mana unei gasti de lacuste infometate. Spolierea Bugetului va fi asociata  - mai ales de-acum inainte - cu incercari disperate de a oculta trecutul. Primul pas il constituie inlaturarea lui Marius Oprea.Comasarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România cu Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc - de aici rezultand Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc - trebuie interpretata exact in aceasta cheie.

Gunoaiele intelectualiste gen Tismaneanu, Mihaies, Patapievici si ceilalti care se dau mari anticomunisti - in realitate traind cu frica in san de teama unor deconspirari reale - s-au pus cu totul la dispozitia Presedintelui pentru ai cautiona acest gest. Spun Presedinte deoarece sper ca nu credeti ca initiativa inlaturarii lui Oprea ar veni de la Boc. Nuuuuu. Niciodata. Grav este faptul ca, in Romania, nimeni nu a avut initiativa de a strange semnaturi in favoarea lui Marius Oprea. A trebuit sa vina Herta Muller, laureata a Premiului Nobel, pentru a initia acest protest impotriva discretionarismului de sorginte securistica. Jalnica societate civila mai avem si noi!

Romanii sunt un popor vegetal, spunea candva Ana Blandiana. Mamaliga nu explodeaza niciodata, am zice noi.  Adevarat.

8 comentarii:

 1. Si ministru agriculturii vrea sa mai introduca o taxa supliemntara pe terenurile agricole nelucrate, spune el ca sa stimuleze pe proprietari sa le cultive, in realitate ca sa prabuseasca piata de terenuri si sa aiba cei de la putere o solutie de tezaurizare a venitrulor "nesimtite".

  RăspundețiȘtergere
 2. Sincer, Agricultura este ramura economica care a "beneficiat" - in toate guvernarile! - de cele mai incompetente conduceri. De la electronisti pana la retardati, galeria tristelor figuri ale ministrilor contine toate exemplarele speciei umane. Sa nu ne mai miram de cum a ajuns acest domeniu.

  RăspundețiȘtergere
 3. ROMANIA INTRE CAPITALISMUL DEMOCRATIC SI SOCIALISMUL POPULIST !

  Problema majora a vietii politice romanesti este lipsa palpabila a unor diferente de program politic. Totul se reduce la autostampilari ideologice . Problama pensilor este o problema de maxima gravitate, care in niciun caz trebue sa fie intrebuintate pentru avantaje politice de moment.
  Specialistii Bancii Mondiale avertizeaza ca Romania risca sa ramana fara bani de pensii in 2020, daca acestea vor continua sa se mareasca pe criterii electorale si fara o reforma a intregului sistem.
  Este de reamintit ca in România existau peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari in 1990, iar in prezent numarul lor a ajuns la mai putin de 5 milioane de salariati si peste 6 milioane de pensionari.
  Altfel, in conditiile actuale de pensionare, in 2030 vom avea aproximativ 45% din populatie, pensionari”.
  Intr-un raport al EU se spune : Britain, the Czech Republic, Cyprus, Ireland, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, the Netherlands, Romania, Slovenia, Slovakia and Spain are all in real danger, the report says.
  ATENTIE
  In Marea Britania patidul Conservator de dreapta a devenit avocatul maririi varstei de pensionare.
  CONCLUZIE
  Partidele de dreapta PNL si sper Partidul Conservator trebue sa ramana de dreapta, Capitalismul liberal nu trebue confundat cu populismul socializant.
  Numai capitalismul modern poate duce la prosperitate. Dupa parerea mea stegul LIBERAL poate avea diferite culori cu exceptia celui rosu

  Robert Horvath DEVA http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere
 4. Agricultura zici? Dar Transporturile? Sa nu uita ce minunatie de cai ferate, drumuri pe ape si aer, sosele si autostrazi avem ....

  RăspundețiȘtergere
 5. Îmi este milă de cei care mai speră încă în ultimele zvârcoliri ale "societăţii civile". Avem parte de o intelectualitate slugarnică şi decadentă pe care nu poţi pune nicio bază.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Ionut

  Vorbeam de Agricultura deoarece Deceneu mi-a ridicat o minge la fileu si nu m-am putut abtine sa o bombez! :) Despre drumuri, eu personal nu imi mai fac iluzii. Nu vom avea niciodata drumuri de calitate. Iti vine sa plangi cand intri pe M1 dupa Szeged, in Ungaria. Cum dracu o tara de 10 milioane de lucuitori are 5-6 autostrazi MAI BUNE DECAT IN AUSTRIA, nu pot sa inteleg. De cele din Germania sa nu mai vorbim pentru ca dau in hohote!

  RăspundețiȘtergere
 7. @Paul

  Din pacate aceste metehne nu au aparut doar acum. Ele au transgresat epcoca contemporana. Societate civila nu exista in Romania, sau nu exista in forma in care noi ne-am iluzionat ca ar exista. Exista doar executanti ai unor comenzi politice.Nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 8. DESCONSPIRAREA INTELECTUALULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
  ( APARITIA UNOR NOI DOCUMENTE COMPROMITATOARE )
  ATENTIUNE ! EXPLOZIV ! ATENTIUNE !
  In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
  a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
  Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care deschid plicul
  compromitator audienta mea a luat sfarsit. Dansa a refuzat deasemenea scrisorea
  mea adresata presedintelui Traian Basescu. Deasemenea mentionez ca memoriile mele oficiale trimise directorilor servicilor speciale romanesti au ramas fara raspuns. Scisoarea catre Basescu ca si celalate au fost trimise retransmise prin intermediul Ambasadei Romaniei in SUA. Aceste actiuni de musumalizare sunt de o gravitate speciala facand parte dintr-o conspiratie institutonala urmarind sa salveze pe Presedinte de un urias scandal politic cu largi repercusiuni internationale.
  DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/
  Tot pe acest blog puteti urmarii serialul " DESCONSPIRAREA LUI VOLODEA ". Cele 7 Articole urmareasc inceputurile si intreaga cariera de agent fidel comunismului pana la EXPULZAREA DIN SUA care va avea loc datorita denuntului meu adresat
  Serviciului de Emigratie American.

  Robert Horvath Deva Cineast http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere