Azi, in Parlamentul Romaniei a avut loc un eveniment al normalitatii; Majestatea Sa Regele Mihai s-a adresat direct celor alesi de catre romani pentru a le reprezenta interesele la Bucuresti. Nu mai discut aici despre reprezentativitatea acestui legislativ, am facut-o mai pe larg intr-o postare anterioara, unde mi-am expus explicit punctul meu de vedere in legatura cu adunatura de derutati care compun actualmente cele doua camere ale Parlamentului. Este grav ca Regele legitim al Romaniei trebuie sa se adreseze unor specimene derivate parca din atlasul lui Lombroso. Dar, se pare ca gasca aceea este reprezentativa pentru Romania zilelor noastre. Nu vreau sa intru in capcana generalizarilor, insa nu cred ca mai mult de 15% din totalul alesilor au habar de ce se afla ei in bancile Senatului sau ale Camerei Deputatilor.
Altceva m-a deranjat profund in aceasta zi; in calitatea mea de roman ortodox m-am simtit tradat de atitudinea afisata de catre Patriarhul Daniel in legatura cu discursul Majestatii Sale din Parlament. Absenta Intaistatatorului de la acest eveniment este o sfidare la adresa tarii si a bisericii pe care o conduce. Este o lipsa totala de bun simt fata de un om care a marcat o epoca in istoria recenta a Romaniei. Patriarhul Daniel s-a comportat precum un basist feroce, convins de adevarurile exprimate de tezele publice pseudoistorice sustinute de catre Traian Basescu. Daca de la presedintele in functie si de la Emil Boc nu ma asteptam la nimic decent in relatia cu Majestatea Sa, parca fata de cel care ocupa actualmente demnitatea de patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane aveam anumite pretentii. Dar se pare ca visul edificarii Catedralei Mantuirii Neamului (si) cu fonduri de la bugetul de stat ii intuneca judecata cetateanului Dan Ilie Ciobotea. Continuu cu capul plecat in fata sefului statului, adoptand pozitia ghiocelului la ivirea primelor semne ale primaverii, Patriarhul spera la fonduri bugetare importante pentru desavarsirea viselor lui megalomanice.
Motivarea absentei din Parlament, la discursul Regelui, prezentata presei, este cel putin ciudata. Se spune acolo ca sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi şedinţa Sfîntului Sinod al BOR, care se desfăşoară an de an între 24 – 28 octombrie, constituie două evenimente care impun prezenţa patriarhului la Reşedinţa Patriarhală, mai ales cînd prezidează şedinţa Sfîntului Sinod (24 – 25 şi 28 octombrie) şi Sfînta Liturghie de hram (27 octombrie). Ca atare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hotărît să fie reprezentat la momentul aniversar al Majestăţii Sale Regele Mihai I din 25 octombrie 2011 de către Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Cîmpineanul, reprezentantul oficial al Patriarhiei Române în relaţia cu Parlamentul.
Vax bai Patriarhule, daca aveai coloana vertebrala erai in Parlament. Asa, din pacate, tot o molusca flasca ai ramas. Din institutia pe care o conduci a mai ramas doar Istoria. O istorie presarata cu personalitati adevarate, precum Miron Cristea sau Nicodim Munteanu, dar si de non-valori promovate pe criterii ce exced ortodoxia si cuvantul Domnului, precum Justinian Marina sau, de ce nu, Daniel Ciobotea.
Mai are timp, maine, la iturghie, sa le vorbeasca enoriasilor:
RăspundețiȘtergerehttp://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/22/unsul-domnului-si-mantuirea-prin-catedrala/
Se impune urgent avansarea in grad a patriarhului Daniel pentru serviciile aduse Bisericii Ortodoxe Romane
RăspundețiȘtergereMarius, nici nu banuim noi cat de real poate fi cea ce ai spus tu aici.
RăspundețiȘtergerepatriarhul a fost ocupat cu Marea Sarbatoare de Sf. Dumitru... ce tot o dati de gard ca nu a fost, ca nu a dres...
RăspundețiȘtergerePatriarhul actual al BOR este un BOU incaltat, daca in economia zilei de 25 octombrie nu a gasit o ora pentru a fi prezent in Parlament la discursul Regelui. Mi-e rusine de faptul ca Biserica din care fac si eu parte este condus de un asemenea animal. Punct.
RăspundețiȘtergereCu siguranta patriarhul a fost invitat. Cu aceeasi siguranta cred ca se paote afirma ca decizia patriarhului de a participa sau nu, nu a fost a sa. e limpede acum, ca a trebuit sa intrebe pe superiorul sau in grad si in grade, daca are voie sa mearga. Si a procedat ca atare.
RăspundețiȘtergereDar faza asta spune multe: adica la ce ne putem astepta de la BOR in urmatoarele campanii electorale. Nu e de bine, nici pt BOR nici pt Romania.
Apropos de tema: ce a facut mitropopitul clujului si ardealului de ziua regelui? A decorat un esccroc penal multiplu condamnat:
http://www.oradecluj.ro/video-sever-muresan-distins-cu-crucea-transilvana-pentru-ca-a-dat-bani-unei-biserici-din-campia-turzii/actualitate/2011/10/26/
@transildania
RăspundețiȘtergereCe n-as da sa le vad astor inalti prelati si gradele din dotarea de serviciu, nu doar hainele cuvenite ierarhiei ocupate. O gasca de delatori in fruntea BOR? Tot ce este posibil.