joi, 26 martie 2009

Bocciu si penibil. Premierul Romaniei


Caricatura: retusuri.blogspot.com


***
L-ati vazut si voi, cred, pe clujeanul cel mic in fotografia de grup realizata cu ocazia summitului mondial al procurorilor generali, nu-i asa? Sincer, nu vi se pare ca acest complex al inaltimii impieteaza destul de grav asupra imaginii Romaniei in lume? Exista o legenda acum trei ani, vehiculata des la acea vreme conform careia ura pe care o arata Boc vizavi de persoana lui Tariceanu se datora si complexului de inferioritate fizica resimtita de actualul prim-ministru in intalnirile directe.
*
Mai cunoastem un caz in istoria recenta a Romaniei care, datorita complexului balbaielii publice s-a transformat in dictator. Ca sa nu mai rada nimeni de el. Interventia lui Boc in emisiunea lui Gadea s-a constituit intr-un gest care tradeaza complexul major de care sufera:acela al inaltimii fizice! Si a mai aratat ceva dl. Boc: o supradoza de ţaţism. Boc este doar o ţaţa politica. Atat.
*
Personal i-as reaminti d-lui Boc ca multe personalitati ale istoriei au avut o inaltime redusa. Primul nume care imi vine in minte este Bonaparte. Colegul sau Paleologu stie despre cine vorbesc. :) Niciodata insa Napoleon nu a tradat complexul de care suferea. De ce? Pentru ca el era OM DE STAT! Adica ceva ce Boc nu va fi niciodata.
*
Atacul lui Boc - deloc subtil - la adresa lui Bogdan Teodorescu mi-a lasat un gust amar. Credeam ca in ardelenismul sau dl. Boc nu se va dedea la atacuri murdare. Dorinta de a-si imita Seful a biruit bunul simt.
*
Vai de tara care are asemenea conducatori!

Un comentariu: