joi, 4 martie 2010

Conu Cartarescu, fata in fata cu reactiunea

***

Vine congresul PNL si, in absenta unui puseu de tendinte sinucigase din partea delegatiilor, acesta il va reconfirma pe Crin Antonescu in functia de presedinte. Ca acest partid se gaseste pe drumul cel bun, o confirma si luarile de pozitie ale celor vanduti cu totul taberei basesciene. Daca de spumele unui Morar eu unul m-am saturat, daca de pozitiile de nevertebrate luate de catre Patapievici si Mihaies deja ne este lehamite sa le mai comentam,  iata ca Mircea Cartarescu vine sa confirme justetea cauzei antonesciene.

Ultimul editorial semnat de catre acesta in oficiosul cotrocenist EvZ ne indica amploarea panicii care a cuprins cercul intimilor d-lui Basescu. Amenintarea nu vine din partea unui Ponta aflat inca la stadiul de sugaci, nici din partea lui Adrian Nastase, a carui logoree devine inodora in momentul in care i se mai deschide un dosar la DNA. Nu. Amenintarea principala o reprezinta Crin Antonescu. De ce? Pentru ca este nesantajabil, spune lucrurilor pe nume, vorbeste liber si deslusit.

Cartarescu vorbeste singur sau - in cel mai bun caz - are ca cititori pe cei deja trecuti in tabara fripturistilor. El nu mai convinge pe nimeni, argumentele sale sunt fade. Ura ii intuneca judecata. Repetitia unor cuvinte in textul semnat de catre acesta ne duce cu gandul la un om nervos, surescitat, incapabil de a contraargumenta logic. "Eu personal, de câţiva ani încoace, nu mai recunosc doctrina liberală în penibila şi tot mai penibila prestaţie a PNL", ne spune d-l Cartarescu. Ma rog, probabil ca nici PNL - ul nu mai recunoaste in dl. Cartarescu decat pe autorul preferat al lui Traian Basescu.  O repetare in timp a binomului Wagner-Hitler.

Mai redau un citat din acelasi editorial semnat de Mircea Cartarescu." Fanatismul său străluceşte acum pur, vidat de idei, de doctrină, de maturitate, de responsabilitate politică, de alte scopuri în afară de propria lui perpetuare (....) În loc de un om constructiv şi capabil de iniţiative pozitive vor înscăuna un simbol al urii neîmpăcate faţă de alte partide şi persoane. În esenţa lui, un om al urii."  Pe cine credeti ca descrie Mirciulica al nostru in acest pasaj? Probabil ca patternul ii este foarte bine cunoscut, doar sta bot in cur cu el toata ziua. La prima vedere aici este vorba de stapanul sau de la Cotroceni. Dar nu! Nici pe departe. Dl Cartarescu incearca sa ne convinga ca aici l-a zugravit fidel pe liderul liberal. Hmmm!  Pai nu esti tu un pic cam prost? Sau...?

9 comentarii:

  1. Nu, cartarescu nu este prost. Este doar un profitor al unui regim politic. Osanale pentru sef si sageti impotriva opozantilor. Este prost? Nu cred. Se poate spune despre el ca este o inteligenta de vanzare. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un recidivist furios.
    Starea pacientului se agravează. Ar trebui internat. Deşi, nu-i aşa, cei mai mulţi nebuni sunt liberi!
    Tot e bine că tribunul oranj n-are decât o tribună. De la ultima împroşcare n-a trecut decât o săptămână. Remember this:
    Pentru cine are nervi şi o uşoară tendinţă spre masochism, nu că eu aş avea, dar m-a pus dracu' să-mi arunc ochii, într-un moment de pierdere temporară a auto-controlului, mai jos se poate vedea un specimen de limbo-curisto-băsecofag pe pâine. Un eşantion de coprocultură aici:
    "Nimeni din PSD nu-l ia în serios pe imberbul lider, toţi ştiu că a fost doar o soluţie anti-Geoană, dar nimic mai mult. Toţi simt că Ponta nu are stofă de lider, că e fără charismă şi mult prea dependent de alţii. Întinerirea, schimbarea de generaţii la noi, am mai spuso, trebuie să-şi piardă conotaţia pozitivă, căci (priviţi-i pe Ponta, Corlăţean, Mazăre, Crin Antonescu, Orban, Monica Iacob- Ridzi, Guşă şi atâţia alţii ejusdem farinae) cei mai mulţi tineri din politica noastră sunt crescuţi de crocodilii bătrâni ca să devină mai răi decât ei."
    Demn urmaş al lui Alcibiade, alias Vadim. Lături puturoase vărsate în capul tuturor, tuturor celorlaţi, se-nţelege. Inclusiv în cel al foştilor tovarăşi de drum căzuţi în dizgraţia şefului (Monica Iacob-Ritzi). Pentru care şi-a cerut frumos voie şi au primit. Dezlegare la porcăit. Odată cu simbria binemeritată. "Orbitor" de evident!
    Mă tot întrebam de ce chiorul se bucură de orbeala altuia. De asta:
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887817/SENATUL-EVZ-Sa-va-vand-un-Ponta/
    Ce specimene groteşti cresc la umbra MOV a jegoasei puterii...

    Sigur că nu există pădure fără uscături. Dar eu zic că Pârţărescu ăsta e încă şocat de semnarea Pactului de la Timişoara, de perspectiva reconcilierii naţionale deschisă de Geoană, de schimbarea la faţă a PSD-ului (în bine sau în rău, rămâne de văzut), altfel n-ar putea emite asemenea enormităţi:
    "Când Iliescu se va duce (deşi îi doresc zile îndelungate), prima, singura şi ultima raţiune de a fi a acestei formaţiuni politice va dispărea, sper că odată cu partidul cel mai mizerabil al României de după PCR."
    Prima şi singura raţiune a FSN-ului n-a fost Iliescu, ci mirajul puterii. Acea strânsură de hămesiţi s-a coagulat într-o formaţiune politică a cărei singură ideologie era îmbogăţirea. Când s-a cam terminat cu împărţeala, a început şi vânzoleala.
    Prima clonă a fost PD. Care, sigur că da, are o idelogie clară şi un program în concordanţă cu ea.
    Între timp, pesedii şi-au negociat o identitate, via PSD, AKA Cunescu, şi a răsădit nişte făţoşi pentru ornat vitrina. Ceea ce clonaţii n-au reuşit încă. Mai încearcă.
    Şi atunci: Oglindă, oglinjoară, spune-mi, care e partidul cel mai mizerabil din ţară?!
    Din toate încercările posibile, pun pariu că niciodată n-o să-i iasă Pedeloşii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca e si prost, nu cum zice Ceteriga, dar poate ca prostia e accentuata de naivitate! pai eu ii stergeam mucii imediat lui basescu, dar uite ca lui ii place sa fie portocaliu si umil, asta spune multe!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Toni

    Din pacate, ca o parere personala - sunt convins de faptul ca dl. Cartarescu realizeaza penibilul situatiei in care se complace. Si ca el mai sunt cativa. Primul nume care imi vine in cap in acest moment, este Marcel Tolcea. Oameni care de dragul unei prietetnii prefera sa cautioneze prin pozitia lor publica delirul unor semeni apropiati. (in cazul lui Tolcea vorbim despre IT Morar)

    @ Ionut

    Eu zic ca nu are coloana vertebrala, boala contagioasa in cazul romanilor. Imi aduc aminte ca prin noiembrie 2009 cam incepuse sa se delimiteze de Traian Basescu, cu toate declaratiile acestuia din urma conform carora de sase anii tot citeste "Levantul". Si-a luat-o si el in bot, dupa cum ne-am luat-o si noi, dupa 6 decembrie 2009, iar acum incearca prin aceste mizerii, sa recastige increderea pierduta a cotroceanului reinscaunat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă realizează sau nu grotescul situaţiei în care se plasează, are prea mică importanţă.
    Că e fanatic şi sincer, că e vândut şi fals, tot mizeria aia o împroaşcă!
    Tot în tagma noilor Vadimi-Păunescu se încadrează. Cu circumstanţa agravantă că limbăii ceauşişti trăiau într-o dictatură, pe când el şi co-ligăii din jurul sfincterului preş-ului oranj trăiesc într-o democraţie. Aia care e.
    Să-l vedem cum se va adapta la viaţa post-nomine odiosa. Dacă se va adapta...

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Un domn are un cu totul alt nivel al exprimării...

    RăspundețiȘtergere
  7. Toni, se va adapta. Animalele acestea sunt extrem de versatile. De maine il va lauda pe Xulescu. Crezi ca Xluescu va refuza limbile bine plasate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca Xulescu este un lider demn, gen Crin Antonescu,sau poate chiar Ponta, va refuza limbile care ling acolo unde au scuipat mai vartos. A le accepta e ca si cum ai face sex cu o prostituata care si-a vandut trupul unui bolnav de sida si acum vine sa faca sex cu tine ca si cum ar fi sanatoasa.Rezultatul nu poate fi decat catastrofal.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mircea, ce nu as da sa fie asa! Iar metafora ta cu prostituata este incredibila. Ar trebui sa o inregistrezi la OSIM. :)

    RăspundețiȘtergere