duminică, 31 octombrie 2010

Nesimtirea pedista - de la Zeus citire

***
Marturisesc spasit ca resursele de nesimtire pura care exista in sanul principalului partid de guvernamant au ajuns sa ma infioare. Privesc la o emisiune-document despre noua forma pe care o indreapta nesimtirea pedista in aceasta tara; la Realitatea TV o emisiune pe teme economice, axata in primul rand pe negocierile cu FMI ce s-au desfasurat in aceasta dupa-amiaza si seara la Palatul Coreoceni. Printre invitati si un domn, reprezentant PD, pe numele dansului Danut Liga. Daca intr-adevar, la Realitatea mogulului Vantu exista emisiuni cu tema data, in sensul in care subiectul il constituie atacurile la adresa PD, de data aceasta intrebarile realizatorilor erau unele pertinente, de bun simt, axate exclusiv pe mersul acestor negocieri.

Au existat opt sau noua intrebari ale realizatorilor la care singurul raspuns ingaimat de catre acest ales al poporului in Parlamentul Romaniei a fost: "cred ca sunteti pusi de PSD sa imi puneti aceasta intrebare." Nu am putut nota nici un raspuns adecvat, argumentat, cu subiect si predicat, din partea acestui ipochimen. In fapt, intreaga strategie de comunicare audio-vizuala a PD in acest moment, se bazeaza exclusiv pe galeata de laturi pe care invitatul din partea acestui partid este obligat sa o poarte la el. Tactica aceasta este una paguboasa pentru acest partid. Ea nu face altceva decat sa indice romanilor absenta totala a argumentelor care sa sustina actiunile alambicate, haotice ale unui guvern handicapat si ale unui presedinte complexat de importanta functiei ocupate.

Aceasta atitudine a reprezentantului PD l-a iritat pana si pe atat de calmul editorialist de la revista Capital, Razvan Orasanu, care a simtit nevoia de al pune la punct pe pedistul impertinent. Cu aceasta atitudine din partea puterii marturisesc ca eu m-am obisnuit. Din ciclul marilor ganditori Hoara, Sulfina, Boureanu, etc, vine si acest Danut Liga. Aproape ca am ajuns sa il regret pe Mircea Toader. Macar asta pare intotdeauna rusinat de minciunile si aberatiile pe care trebuie sa le de-a pe goarna in emisiunile TV. Avea el asa o tristete interna, atunci cand trebuia sa dezminta evidenta.

PD - ul este creatia politica a lui Traian Basescu. Nu trebuie deci sa ne mire aceasta continua nesimtire si impertinenta cu care ne-a obisnuit acest partid. Nu stiu cine este autorul acestei strategii de comunicare, insa ea este dezastruoasa pentru pedisti. Este dezastruoasa deoarece ea indica, in primul rand, gaunosenia mesajului politic al acestei formatiuni politice. Nu ajunge sa iti tragi Institut de Studii Populare, mai ai nevoie si de oameni inteligenti, de bun-simt, care sa traduca, sa disemineze mesajul politic in randul maselor.

6 comentarii:

 1. Pff...ma cam abtin de la a comenta virulent. Nu de alta, dar suntem in opozitie din punctul asta de vedere :D
  Prefer sa imi dau cu presupusul pe articole care ma afecteaza mai putin. No offence :P

  RăspundețiȘtergere
 2. @satirikon: sa intelegem ca Zeus nu poate fi intrebat, criticat, tras la raspundere...? Ceausescu e mort, dar nu de atita vreme incit unii din noi sa nu mai stie cine a fost, si mai ales CINE a fost. Gripa Gainilor nu a avut mare succes, dar se pare ca Orbul Gainilor spala rusinea, la noi...

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit pana la momentul in care scriai ca te uitai la o emisiune la IrealitateaTv, adica primele 3 randuri... Sorry!

  RăspundețiȘtergere
 4. @Satirikon
  Ma rog, aseara a fost chiar o chestie vizibila de pe luna ca tipul care reprezenta Puterea nu stia nimic despre politica propriului guvern. No problem. ;)

  @LaMargineaNoptii
  Nu cred ca asta a vrut sa spuna Satirikon. Eu am inteles doar faptul ca are si el favoritii lui in politica si nu doreste sa intre intr-un schimb de replici care nu ar modifica perceptia nici unuia dintre noi.

  @Cristi
  este si asta un argument...

  RăspundețiȘtergere
 5. Altii nu mai au... De unde sa ii scoata. Nu au de ales decat sa ii scoata pe acestia pe sticla sau sa nu ii mai scoata de loc. Au ales la risc sa trimita mediocritatea in public cu sperant ca poate mai spun si ei din cand in cand si ceva bine... Si tocmai pe cine au trimis, pe Liga, un migrator politic!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Reprezentativ, draga Florentin, pentru gasca de hoti care conduce Romania acum. Liga, She's the Man! :)

  RăspundețiȘtergere