luni, 6 februarie 2012

Guvernarea acoperitilor

***
Inefabilul domn Emil Boc a plecat, lasand in urma o tara care fierbe precum un cazan de la popota ofitereasca. Care ofiteri - extrem de bine camuflati - se joaca cu soarta tarii, acum pe fata, prin promovarea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea unui nou cabinet, menit a reface imaginea sifonata a unui partid de lacuste, care au pradat tara, pauperizand pe marea majoritate a romanilor care au inteles sa isi asigure traiul decent prin mijloace onorabile.
Dl.Ungureanu lasa impresia unui om politic cu vasalitati multiple, peste toate insa tronand cea la adresa lui Traian Basescu. Sa ne aducem aminte ca acest domn a fost membru PNL, fiind numit de catre acest partid in functia de ministru de Externe. Demisia dansului, consemnata in luna februarie a anului 2007, s-a datorat tocmai ignorarii presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu (in acelasi timp si prim-ministru), in cea ce priveste initiativele de politica externa. Clamand independenta politica precum un betiv care se jura ca nu a baut in toata viata lui decat apa plata cu lamaie, domnul Ungureanu incearca sa ii convinga pe romani ca el este tehnocratul visat de o generatie intreaba de votanti. Ori dansul se regaseste la ani lumina de idealul de premier meserias. Nu de un sef de spioni aveam nevoie in fruntea guvernului.Nu. Romania are nevoie de un premier croit dupa calapodul verificat si omologat in Italia si Grecia. Care este totusi sensul acestei numiri?

Mihai Razvan Ungureanu a primit misiunea de a resuscita un partid aflat in moarte clinica. Asa-zisa independenta politica afisata cu atata aplomb de catre fostul utecist al anilor '80 este doar o perioada intermediara inainte de acapararea puterii depline in PDL. Emil Boc este condamnat sa redevina un basescu la scara miniaturala, in frumosul oras de pe Somes, unde chiar a fost si primar. Probabil ca cel tarziu in luna iunie a acestui an, partidul domnului Basescu va convoca un congres extraordinar, pentru confirmarea lui Ungureanu in functia de presedinte.

In fapt Traian Basescu a mizat exclusiv pe arivismul si carierismul care au caracterizat persoana lui Mihai Razvan Ungureanu de-alungul timpului. Acest domn atat de admirat de catre unii, a fost membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist din Romania, trecand, precum mai toti cei care se revendica acum atat de zgomotos de la Dreapta politica, prin PCR. Nimic nou deci, acelasi tip de om care a proliferat in camarila actualului presedinte. Daca mai adaugam la personalitatea premierului desemnat si zvonul precum ca el a fost numit in urma unor presiuni venite dinspre Washington si Ierusalim, atunci avem imaginea clara a omului trimis .

In incheiere vreau sa lansez un avertismenent si catre liderii actualei Opozitii; Ungureanu, Tanasescu, Predoiu, Stolojan, Oprea si altii au avut carnete de partid de culoare rosie sau galbena. Acest tip de politician a fost promovat si de catre PNL si de catre PSD. Atentie pe cine lansati pe orbita politicii mari. S-ar putea sa faca lipsa mare exact pe nasucul vostru diafan.

3 comentarii:

  1. d-le esti sau foarte prost informat sau ai o memorie execrabila, Ungureanu a refuzat pozitia d-lui Tericeanu cu privire la trimiterea de trupe in Afganistan dupa ce tocmai Romania a semnat si tratatul cu NATO si cel de parteneriat strategic cu SUA. In rest bati campii cu PCR, UTC si teoria culorilor. Daca tot ti-ai facut un blog fi inteligent, daca nu poti macar informeaza-te. In rest toate cele bune. P.S. Mirosi putin a "cultura" si informatie formata la Antena 3 si vreo galerie de fotbal de prin Bucuresti. Rusinica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare incredibil, dar aud că Ungureanu şi Predoiu n-au demisionat din PNL (nici n-au fost daţi afară, aşa cum se cuvenea să fie trataţi nişte trădători), ci - vezi-Doamne! - s-au suspendat. Adicătelea, ei ar putea oricând (atunci când situaţia le-o va cere) să reclame calitatea de membri ai PNL. Această ambiguitate ar trebui rezolvată urgent de PNL, prin out-ul de rigoare. Mai bine mai târziu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin, e plina tara de "liberali".Asta e.

    RăspundețiȘtergere