miercuri, 2 septembrie 2009

Sfarsitul aventurii. Radu Duda, un actor prea mic pentru un rol atat de important

***


Sunt convins ca pentru principele-consort aceasta candidatura a insemnat o aventura. Radu Duda a incercat un rol care era total nepotrivit in societatea noastra; acela de Fat-Frumos neprihanit, virgin in ale coteriilor de clan, dar fara o optiune politica clar definita, fara un electorat-tinta dar mai ales fara o vizibilitate marcanta.

Radu Duda , in ciuda unui comportament decent in aceasta precampanie, in ciuda unui vocabular politic destul de elevat in raport cu alti pitecantropi din politica romaneasca, nu este destinat unei functii atat de importante precum cea de presedinte al Romaniei. Principele Radu a fost imbrancit in aceasta lupta de catre niste invinsi.

Invinsi atat de catre viata cat si de nonrealizarile lor personale. In fapt acesti indivizi l-au lasat fara gloante pe principe in fata adversarilor. Radu Duda a vorbit mult si nu a spus mai nimic. Din toata aceasta logoree frumos ambalata a principelui eu personal nu am reusit sa desprind nici o idee de forta.

In timp ce Antonescu vorbeste despre un presedinte ALTFEL , in timp ce Geoana inghite multe galuste dar totusi se refuleaza in spatiul public prin intermediul inregistrarilor din cadrul sedintelor de partid in care da de pereti cu Base, Radu Duda nu a reusit sa aduca in fata electorilor nici o miza majora. Campania electorala inseamna lupta. Lupta dura,dusa prin orice mijloace, la limita legii sau chiar excedand-o.

In ciuda apartenentei la Casa Regala a Romaniei, Radu Duda nu i-a convins nici macar pe cei care mai manifesta iluzii monarhiste. Printre acestia ma numar si eu. Discursul promovat de acesta in spatiul public a fost unul generalist, fara vlaga, fara un impact cuantificabil in procente. Ori in aceste conditii este foarte greu sa faci progrese.

In fapt, odata cu retragerea din cursa prezidentiala a principelui avem de-aface cu o limpezire a apelor. Dreapta romaneasca se poate prezenta relativ unitara in aceasta campanie. Unicul candidat viabil, unica alternativa adevarata pentru actualul presedinte ramane Crin Antonescu. Rezultatul acestui scrutin prezidential ne va indica exact care este proportia electorala a oamenilor cu o gandire solida de centru-dreapta. Si acest aspect este unul pozitiv.

7 comentarii:

 1. Totusi Duda avea un discurs foarte frumos. Eu l-as fi votat daca nu ar fi candidat si Antonescu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sincer, anticipam aceasta desfasurare a evenimetelor. Motivele principale le constituie lipsa de monetar pentru campanie si impactul foarte slab al anuntului intrarii sale in cursa pentru Cotroceni.

  Totusi este bine. Marea majoritate a votantilor principelui vor migra catre Crin. Acum Crin chiar este alternativa la Basescu!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cei 4% (reali) pe care ii avea Duda probabil vor fi impartiti echitabil doar de catre cei doi (Antonescu si Oprescu).
  Chiar si asa insuficient pentru Antonescu pentru a trece in turul 2. Daca Oprescu fara a spune ca av candida si fiind la tv rar spre f rar apare pana si in sondajele celor de la PSD cu 7 - 10% e lucru mare ... are 3 luni in care sa creasca inca 10 si sa-i depaseasca pe cei 2 ce au partide puternice in spate .. Geoana si Antonescu.

  Ieri auzeam la tv ca Oprescu isi va anunta intrarea in cursa prezidentiala la Sibiu, acolo unde primar este independetul Klaus Johannis, cel ce a iesit din primul tur cu 85%. Bate cineva pariu cu mine ca urmatorul oras este Timisoara?

  Mira-m-as daca nu iese Oprescu. PNL-ul oricum e prieten atat cu psd`ul cat si Antonescu cu Oprescu (primul fiind sustinut in campanie de actualul primar general)

  Pentru Duda era o caciula prea mare + ar fi fost si bizar ca un monarh sa fie presedintele republicii, adica doar eu vad ciudatenia? De apreciat e ca Duda a batut la picior tara asta, fiind in toate satele si orasele. Numai in Tulcea eu l-am vazut de 3 ori!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ionut, iti spun sincer ca eu nu cred ca Oprescu are sanse reale de a accede in turul al doilea. Ar fi cea mai mare surpriza electorala din istoria Statului Roman si nu exagerez cand afirm acest lucru.

  Dar...sa vedem ce va fi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu iti scriu pentru altceva insa. Vezi ca pe blogul meu la postul -Crin ANTONESCU presedintele internautilor- este un link pentru un sondaj online. Voteaza si tu si spune-mi ce parere ai.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ claudiu taga

  Domnule Taga, ma simt onorat ca deputatul care reprezinta circumscriptia mea electorala in Parlamentul Romaniei imi viziteaza blogul. Probabil ca daca ar exista mai multi "Taga" in Legislativ alta ar fi perceptia omului de rand asupra acestei institutii Fundamentale cu "F" mare a statului de drept.

  La interogatia D-voastra am sa imi permit sa va raspund pe blogul D-voastra. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 7. • 1
  ROMEO TARHON, monarom2000@yahoo.com
  APEL-MANIFEST
  Îmi asum cu drag şi devotament rolul de “server” pentru activitatea de monitorizare a mesajelor şi propunerilor constructive din partea Dumneavoastră, susţinătorii loiali ai proiectului România Altfel, ai Casei Regale şi ai ASR Principele Radu.
  Vă aştept cu prietenie şi ospitalitate la FORMUL ROMÂNIA ALTFEL, locul virtual pe care propun să îl inaugurăm împreună aici şi acum, dn momentul apariţiei acestui mesa pe blogul ASR Pincipele Radu..
  Acest forum să fie prima noastră acţiune colectivă, primul nostru pas de întâmpinare a unora de către ceilalţi, primul gest de deschidere, de cunoaştere, de comunicare şi de apropiere umană!
  Să fim împreună fondatorii unei generoase mişcări istorice, revoluţionare şi, animaţi de idealuri curate, de dragostea necondiţionată pentru patrie şi naţiune, să edificăm împreună România Altfe!
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Romeo Tarhon,
  Bucureşti,
  07.09.09, 0rele 11:48
  • 4
  Romeo Tarhon, NATIUNEA
  Roxana Iordache,
  Cristina Deleanu, Eugen Cristea,
  Dr.Stoica Rodica,
  Horia Cremene,
  Dr. Viorica,
  A.T. care propui infiintarea unui prtid
  si alti sustinatori ai Proiectului “ROMANIA ALTFEL”,
  Va invit sa ne intalnim nu doar virtual!
  Va invit in afara blogosferei, in real!
  Va invit sa formam nucleul civic de initiativa atat de necesar.
  ORICE INCEPUT ARE NEVOIE DE …UN INCEPUT!
  Casa Regala si ASR Principele Radu au nevoie de noi, acum!
  Romeo Tarhon,
  Bucuresti
  monarom2000@yahoo.com
  • 5
  Horia Cremene, horiacremene@gmail.com
  Mi se pare interesantă ideea, dar ca să se prevină o pălăvrăgeală sterilă poate că n-ar fi rău să se comunice pe adresele de contact ale fiecăruia eventualele propuneri şi idei sub o formă concisă. Măcar să ştim de ce ne întâlnim. Ar putea de ex. iniţiatorul acţiunii, dl. Romeo T, să centralizeze aceste propuneri, apoi să le transmită spre ştiinţă şi celorlalţi? Între timp vor apare în mod sigur şi alte persoane dispuse să se implice în această primă acţiune concretă. Cred că ar fi bineveniţi toţi, indiferent de sentimentele care îi animă, pe parcurs unii vor renunţa, ceilalţi vom continua.

  RăspundețiȘtergere