duminică, 6 decembrie 2009

Victoria normalitatii. Basescu, pleaca!


***

Victoria lui Geoana inseamna pasul decisiv catre normalizarea vietii politice. Votul anti-Basescu dat azi de catre romani inseamna un blam dat unui mod primitiv de a face politica. Traian Basescu a fost exponentul primitivismului, al canibalismului politic in Romania. Nu a inteles niciodata necesitatile reale ale romanilor, marsand intotdeauna pe un populism degradant. Masurile cu adevarat necesare pentru modernizarea Statului au lipsit in mandatul sau prezidential.

Disperarea acestui individ nu cunoaste limite. In aceasta seara a furat startul, incepandu-si discursul la ora 20,56 - proclamandu-si binenteles victoria.  Gestul acesta il descalifica pe acesta din postura de om de stat. El a incercat sa impuna rezultatul dorit celor care vor numara voturile in aceasta noapte. A incercat sa isi mobilizeze reprezentantii din comisiile electorale, pentru ca acestia sa isi mentina vigilenta.

Totusi, acest gest reprezinta un mod regretabil de a iesi din politica mare. Discursul sau a fost  unul grav, dand impresia ca - pentru a ramane la putere - ar putea recurge la gesturi extreme. Nu este exclus sa avem de-aface cu miscari de strada inspirate de catre acest penibil individ. Cred ca avem de-aface cu o premiera in istoria alegerilor prezidentiale din lumea libera, cand un candidat refuza sa recunoasca rezultatele exit poll-urilor. Oare este posibil ca transferul de putere intr-o tara membra UE se va face pe cale violenta? Este doar o intrebare.

Crin Antonescu este factorul-cheie al formarii viitorului guvern. Om politic vizionar, principial, el a reusit sa mobilizeze o mare parte a electoratului care l-a votat in 22 noiembrie in sprijinul contracandidatului d-lui Basescu. Crin Antonescu a jucat totul pe cartea Geoana. Si a castigat. PNL - ul are nevoie de accesul la guvernare pentru a-si fideliza membrii si simpatizantii. Este conditia de baza pentru a putea creste in sondaje.

D-le Basescu, mergeti acasa. Sunteti obosit.

2 comentarii:

  1. Una peste alta ar fi bine să se dea rezultatele finale cât mai repede mâine. Întru liniştirea portocaliilor, nu de alta...

    PS: Am observat că m-ai trecut în lista ta de bloguri. Mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Se misca mai greu astia dar rezultatul nu are cum sa fie altul decat cel anuntat deja de exituri. Daca se va da gres si cu acest instrument sociologic, cred ca baietii astia ar trebui sa se cam lase de treaba.

    PS: Oricand un om care are ceva de spus se va regasi in blogroll-ul meu.

    RăspundețiȘtergere