joi, 7 ianuarie 2010

Cearta entelectualilor lui Basescu cu PD - ul. Mai intelege cineva ceva?



***
Iata ca s-a trezit vorbind si matracucul Cristian Preda. De rau. Despre PD. Adica despre partidul care i-a dat sa manance o paine alba in plina criza economica. Ne spune dl. Preda ca eventuala accedere a putoiului lui Prigoana in Camera Derutatilor ar conduce la oligarhizarea partidului. Si il acuza pe Emil Boc de aceasta intorsatura a evenimentelor. Succint, declaratia lui Preda suna cam asa:

"Dl premier poate îmbrăţişa orice opinii. Dar e bine să vadă şi consecinţele lor. În ceea ce mă priveşte, eu cred, de pildă, că fenomenul de oligarhizare a partidelor şi, prin ele, a vieţii publice trebuie stopat. Preşedintele Băsescu a asumat această credinţă cu forţă şi PD-L a subscris discursului anti-oligarhi. A făcut-o şi dl Boc. Numai că PD-L în general şi dl Boc în particular au o problemă dacă văd oligarhia doar în curtea adversarilor. Desemnarea lui Prigoană jr drept candidat este semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PD-L", spune euroderutatul entelectual.

Concret, declaratia aceasta contabilizeaza vreo trei limbi aspre aplicate pe fundul Realesului lor si cam atat. Pentru ca restul nu reprezinta altceva decat confirmarea dictonului conform caruia facerea de bine e f...utere de mama de boc. Toti fantii astia care se dau intelectuali moralisti intr-o lume imorala nu au ajuns in politica mare fara aprobarea lui Boc. Nici macar unul dintre ei. E adevarat ca vointa suprema isi are lacasul la Cotroceni. Dar Boc si Blaga au fost cei care au scos politicieni din niste curve politice cu pretentii de intelectuali universitari. Fara aportul aparatului de partid (al "prostimii") acestia inca taiau frunze la caini pe la vreo catedra de Politologie din vreo universitate neacreditata.

Cu ce este mai prejos Putoiul lui Prigoana - sofer cu mai multe amenzi colectate si degraba inhalator de prafuri albe - decat Cristian Preda, o curva politica care otraveste si azi constiintele a sute de studenti cu discursul sau saturant pro Basescu? Se regaseste Cristian Preda in situatia morala de a judeca aptitudinile politice ale lui Prigoana Junior? De ce ar avea dreptate Preda in legatura cu oligarhizarea partidului acum? PD - ul este construit oligarhic prin pacatul originar comis de catre mentorul partidului, Traian Basescu. Unde este noutatea, d-le Preda?

6 comentarii:

  1. De moralitate în politichia românească, cu precădere în aripa portocalie, să nu mai discutăm.
    Cearta imbecilului cu lumea poate fi orice.
    O diversiune, să mai aibă şi beizadeaua cu cine schimba o minge, în lipsă de atacuri reale, ale adversarilor.
    O răbufnire frustrantă a "genialului teoretician-strateg", nemulţumit cu (doar) ăia 7000 de euroi de la Bruxelles. Sau de perspectiva anilor de după.
    O manifestare sinceră (?!) a unor credinţe, nu ale lui, ci ale chiorului, făcută publică din ordinul preopinentului, ca un mic advertisment de luat în seamă. De ai lor, evident.
    În orice caz, e ridicolă, veninind din partea cui vine. Şi nu merită comentariile pe care tocmai le-am făcut... Asta e, noaptea e de iarnă, adică lungă...

    RăspundețiȘtergere
  2. DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL DE MOARTE.
In fiecare zi. ora, sau luna incepe un nou scandal. Este o frectie la piciorul de lemn pentru cei de la putere. Atat cat se uita fraudarea alegerilor, viitoarele alegeri vor avea acelasi rezultat. Democratia elementara depinde de alegeri libere si corcte. In caz contrariu este o farsa care se va repeta in perpetuitate.
 La New York Basescu a castigat cu 90 % aproape de procentul lui Ceausescu. Un ziarist de pestigiul trimis la fata locului ar putea lamurii lucrurile. Sau poate sa se deplaseze la Paris unde frecventa la votare a fost de 40 de secunda pe prsoana. Am o gramada de prieteni la Paris care descriu o circumscriptie cu cateva sute de alegatori si nici decum de trei mii. Sugerez o ACTIUNE COLECTIVA A BLOGULUI POLITIC ROMANESC CARE SA INCEAPA CU O SCRISOARE LA AMBASADA SUA DE LA BUCURESTI SI O CONTINUA PRESIUNE PENTRU INCEPEREA UNEI ANCHETE PARLAMENTARE. Lipsa de concentrare si diviziunea atentiei face jocul camarilei Basescu. Sper ca sugestia mea sa fie luata in considerare. In caz contrariu ne vom intalni dupa cinci ani discutand despre Traian Basescu prim ministru, la fel ca omologul Putin dupa doua mandate succesive.
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian Preda rămâne în continuare, în ciuda micilor dispute cu Emil Boc şi Familia Prigoană, un servil de nădejde al Realesului. Este combatant de frunte în cadrul SPPM (Serviciul de Pază şi Protecţie Media), aflat în slujba Cotroceniului. Valurile pe care le face el acum, total inofensive, altfel, nu sunt altceva decât modeste accese de personalitate din partea unui tip care are o părere foarte bună despre el. Nici nu cred că merită atâta atenţie furtuna iscată de el în paharul cu oranjadă...

    RăspundețiȘtergere
  4. Florine, de aceeasi parere sunt si eu. Insa ma deranjeaza sa vad oameni integrii, cu o judecata sanatoasa, care marseaza pe ideea disidentei lui Preda. Preda este doar un politruc universitar si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Toni, eu daca as fi in locul lui Blaga/boc nici nu l-as mai pune pe lista pentru Bruxelles. Nu se poate sa lingi si sa scuipi in acelasi loc. E dezgustator!

    RăspundețiȘtergere
  6. APEL IN APARAREA PRESEI ROMANE IN PERICOL!
    ( Disparitia ziarelor Ziua, Cotidianul este doar inceputul sfarsitului presei romane )
    In aceasta primavara voi organiza o manifestare in apararea presei romane care nu numai ca nu este sprijinita de statul roman dar este in continua atacata de presedintele Traian Basescu, la New York. La aceasta actiune vor participa ziaristi, fotografi, cameramani americani si reprezentantii presei straine din marele oras american. Faptul ca sa incercat arestarea mea in timpul unei filmari a atras atentia
    mediei internationale. Aceasta actiune banditeasca organizata de diplomatia securistilor romani este unica si este un semnal evident ca libertatea de exprimare in Romania este in mare pericol.Cu ocazie Zilei Nationale in fata a sute de oaspeti romani si straini sa incercat arestarea mea la PUBLIC LIBRARY de pe 5 Avenue. A fost o ultima incercare de a opri filmarile mele despre scandalul ICR. Politia americana sa solidarizat cu mine dand o palma de neuitat reprezentantilor puterii de la Bucuresti. Am obtinut deja sprijinul celor mai importante asociatii Internationale de jurnalisti. Aceasta manifestatie va fi larg mediatizata. In decursul celor douazeci de ani decand activez ca cineast si ziarist de investigatii am castigat prietenia a zeci sau chiar sute de colegi fotogtafi si camermani colegi sau doar ......simple cunostinte.. Manifestatia va fi organizata in fata Consulatului Romaniei si se va deplasa spre sediul ONU care se afla la cateva minute distanta. Fac un apel la toti ziaristii romani, reprezentantilor blogului politic romanesc intelectualilor si in general tuturor interesati in apararea libertatii si a democratiei sa se alature acestei manifestari organizand ceva similar in Romania. Ma voi adresa si comunitatilor din diaspora...... Paris, Roma,etc sa organizeze manifestari similare. Compania mea de film si televiziune va face un documentar. Este momentul sa strangem randurile si sa aratam intregii lumi adevarata fata a clicii care conduce Romania. Trebue sa facem acest lucru pana nu va fi tarziu pentru noi toti. Am trimis invitatii pentru a participa la manifestatia ziaristilor si fotografilor profesionisti care vor avea loc in fata misiunii Romaniei la ONU ,in apararea libertatii presei, urmatoarelor
organizatii: SOCIETY OF PROFESIONAL JURNALSTS ,INTERNATIONAL JOURNALISM
,FOREIGN COMMITTEE. PRESS FREEDOM NETWORK, NATIONAL PRESS CLUB,
NATIONAL PRESS PHOTO GRAPHERSS ASSOCIATION,INTERNATIONAL PRESS
ASSOCIATION FOREIGN PRESS CENTERS,,CPJ – Committee to Protect Journalists, THE
SOCIETY OF PROFESIONAL FREELANCERS,INTERNATIONAL FEDERATION OF NEW
MEDIA,INTERNATIONAL PRESS INSTITUTE,WORLD PRESS FREEDOM
COMMITTE,REPORTERS SANS FRONTIERES.
    Scris de ROBERT HORVATH DEVA ZIARIST USA
    DESCHDETI
    http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere