miercuri, 25 august 2010

O minte rece intr-o Romanie supraincalzita: Niels Schnecker


***

Intr-o Romanie in care lamentatiile TV au intrat deja in negrul cotidian, un personaj se chinuie sa inspire romanilor o gandire solida, argumentata, logica, economica, prin care sa iesim din faza negarii totale a soliditatii fundamentului economic pe care se sprijina insasi existenta statala.  Niels Schnecker - caci despre el o sa scriu mai jos - este un roman atipic: milionar in euro, detinatorul a patru cetatenii, fost pilot de vanatoare pe F16, colonel in retragere al US Air Force, black belt la Kung Fu, posesor de chelie, dar cu grad didactic de profesor in economie.

Nascut in Bucuresti in 1960, Schnecker are toate calitatile pentru a fi injurat sau, deopotriva, admirat de telespectatori: chelios, ochelarist, artagos in expunere, logic in alegerea argumentelor, citit in cea ce priveste legile tarii, stapaneste replica pe care o tine tot timpul la buzunarul de la haina, langa nelipsita batista. L-am urmarit in mai multe emisiuni de dezbatere, atat la Antena 3 cat si la Realitatea. Este frustrant pentru orice membru al actualului Executiv de a purta o discutie cu Niels Schnecker deoarece argumentatia peremptorie este mai tot timpul de partea acestuia din urma.

Este si membru de partid, dar nu in Romania. Se mandreste cu apartenenta la Partidul Republican din Statele Unite, unde, intre 1985-1986 a indeplinit si o functie stagiara la Casa Alba. La 50 de ani pare deja o voce destul de autorizata in problemele economico-sociale ale Romaniei. De ce sa nu ne gandim la persoana lui ca la un viitor functionar superior al statului? Macar Logica ar invinge Prostia.

19 comentarii:

  1. Desi nu am prea mult timp pentru televiziuni, il ascult cu mare placere. Intr-adevar, pare o voce autorizata din punct de vedere economic. Pacat ca doar la televiziune...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sa speram ca implicarea dansului va trangresa sticla micului ecran. Ar fi pacat sa nu profitam de prezenta acestui om in Romanica noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca a-si avea functia de prim-ministru ,ar fi prima persoana pe care a-si angaja-o in echipa mea.Nu vreau voluntariat din partea lui ,ci consultanta platita foarte bine.
    Din partea mea poate sa fie si membru al grupului de la Bilderberg , daca datorita informatiilor date de el a-si reusi sa pun cat de cat pe picioare "sistemul" si tara ar iesi din impasul in care este ....restul chiar nu mai conteaza.
    Oricum tipul este deosebit am o admiratie speciala pentru el si ca profesionist si ca personalitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Maya

    Si? Intre un mason si un Prost cu P mare, il voi prefera intotdeauna pe mason.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Anonim

    Da, cred ca ar avea loc in orice formula de executiv, daca se doreste cu adevarat restartarea economica a Romaniei. Cum spuneam mai sus, m-am saturat de Prostii care populeaza actualul guvern.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pt ca are 4 cetatenii si nu permite legea... cred.

    RăspundețiȘtergere
  7. Retardatul, Idiotul si Cretinul ala de la Educatie, Funariu, are si ala vreo doua-trei cetatenii si nu il intreaba nimeni de sanatate. Nu cred ca este un criteriu, dar o sa ma informez.

    RăspundețiȘtergere
  8. totul suna frumos pe hartie, dar zi-mi tu mie, e evreu sau nu!?

    RăspundețiȘtergere
  9. La cati evrei sunt in conducerea statului mai conteaza unul in plus ? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ionut, nu cred ca este definitoriu acest amanunt. Criteriul principal ar trebui sa fie profesionalismul. Apropo de evrei, am fost in vizita la Viena in vara trecuta, am vazut frumosul sediu al Institutului Cultural Roman din capitala austriaca. Stii cum a intrat statul roman in posesia lui? Prin donatia facuta catre Romania de catre un evreu cu origini in Timisoara. Frumos gest, nu crezi? Romania nu a mai beneficiat de asemenea gesturi din vremea lui Emanoil Gojdu.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Deceneu

    Corect, macar sa avem si unul capabil din punct de vedere profesional, astia de acum bag de seama ca sunt doar scursorile din jgheabul hachamului. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. bun, dar nu mi-ati raspuns la inrebare. e evreu sau nu?

    ok, nu-mi pasa daca e sau nu, dar am vrut sa dovedesc o stare de fapt. deja suna a jignire simplul fapt ca intrebi daca unu e evreu. daca intrebam daca gheorghe e roman imi dadeati un raspuns la fel de amplu cu gheorghe e cel mai vitez dintre traci si cum brancusi ne-a reprezentat cu succes in franta? mira-m-as!

    ce-ti e cu evreii astia, o sa ajunha sa fii considerat ca discriminezi doar ca rostesti cuvantul evreu! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu cred ca este cazul in cea ce il priveste pe Schnecker. Nu a intrat in viata publica cu nume gem Radu F. Alexandru, unde initiala F desemneaza numele de familie real al omului. Il cheama Niels Schnecker si e evreu de religie anglicana, culmea!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred ca este de incriminat datorita originii . In general afirmatiile lui sunt de bun simt si pertinente , exagereaza cu acea jucarie , numita cracanel , in rest e mai mult decat O.K. .

    RăspundețiȘtergere
  15. Fiecare dintre noi avem un fluturas. :) Fata de toti ratatii pe care ni propune pe sticla actualul Executiv, toti Ratatii, toti Idiotii, toti Taratii, Schnecker este cu un cap peste ei ca si logica argumentativa.

    RăspundețiȘtergere
  16. This man is nothing but a con and a liar and he has a daughter who he has never paid any child support for in 12 years!

    RăspundețiȘtergere
  17. when was she born ? did you marry him ?

    RăspundețiȘtergere
  18. She was born on November 9, 1998.

    RăspundețiȘtergere