duminică, 5 aprilie 2009

O familie handicapata moral:Paleologu

***

Cu siguranta ca nesimtirea cunoaste o mare recrudescenta in perioada de dupa 1989. De la buticarul din colt pana la omul politic cu pedigree, toti profeseaza acest nou mod de a te comporta in societate.

Bunaoara avem cazul lui Theodor Paleologu. Ministrul "pleasca", dupa ce l-a comparat pe Basescu cu Napoleon (cu care dintre ei pana la urma, Dumnezeu stie!), acesta a recidivat cu o declaratie soc: Ionel Bratianu, fauritorul Romaniei Mari, nu are nici cea mai mica sansa in fata actualului guru de la Cotroceni, onorabilul domn Basescu. Basescu reprezinta, in optica micului lingau, chintesenta devenirii moderne a Romaniei.

Ca acest tanar domn esta "tradus" in toate felurile posibile de catre PD - ul prezidential, nu mai incape nici un semn de intrebare. De exemplu, in 25 noiembrie anul trecut, in ajunul alegerilor parlamentare, la sugestia consilierilor PD Toderica fara frica lanseaza o scrisoare catre liberali. Ce ne spune el in ea? Pe langa o logoree sugerata, greu prizabila de catre orice liberal cu mintea intreaga, individul scrie:

"Pe toţi (liberalii n.n) vreau să-i conving de iminenţa pericolului revenirii la putere a PSD într-un context de criză care-i reactivează în forţă rezervele ideologice socialiste(...)

Alianţa tacită din ultimii ani dintre PNL şi PSD a decepţionat pe mulţi liberali. Dar trecerea la o alianţă pe faţă, la guvernare, între PSD şi PNL ar fi un adevărat dezastru pentru acesta din urmă. PNL nu îşi poate permite să devină o simplă remorcă a restaurării PSD-iste."

Ia uite dom'ne, ce-l mai futea grija cand venea vorba de PNL! Incredibil! Pai nea Toderica, acum ca matale faci parte nemijlocit dintr-un guvern format de PD - ul matii cu PSD, ce mai zici? Te simti bine? Constiinta este in stare buna? Sau, macar mai exista? Ma indoiesc de un raspuns afirmativ la ambele interogatii. Doar vorbim despre fiul celui care a dat cu subsemnatul la Secu timp de mai bine de douazeci de ani, intre 1963 si 1984, nu-i asa?

Din fericire pentru tara aceasta, prostia acestui pui de informator a inceput sa puta si in interiorul PD - ului. Mai exista oameni de onoare si pe-acolo.


6 comentarii:

 1. Toader Paleologu a baut apa dupa Basescu.Ai impresia ca sunt conceputi in aceeasi eprubeta nesterilizata.

  RăspundețiȘtergere
 2. Stii ce nu inteleg eu? Cum dracu a ajuns societatea romaneasca sa venereze in anii '90 niste colaboratori ai comunistilor. Paleologu - batranul avea o constiinta destul de incarcata iar faptele sale erau cunoscute apropiatilor sai. Vezi cazul lui Steinhardt, turnat de catre acest "boier".

  Iar asocierea dintre Toderica asta si PD nu ma mira deloc. Acolo este locul lui, apartine tiparului decretat de la Cotroceni.

  RăspundețiȘtergere
 3. Toader Paleologu e ministrul culturii...de culte nu pomenesc...ca poate se intampla oarece, se apropie SARBATORILE PASCALE. Personajul e imberb si cred ca usor idiot. Scuze pentru limbaj, dar nu am gasit repede alt calificativ.

  RăspundețiȘtergere
 4. paleologul e o tută, pacat de cel al carui nume il poarta ... macar ala gandea!

  RăspundețiȘtergere
 5. @ amorphis

  Sincer, mie Palelogu Jr. imi apare ca un personaj usor manipulabil, rupt de realitatile societatii romanesti, parasutat in postul ministerial direct de la Paris.

  @ Ionut

  Gandea conu Alecu, dar si ce note informative mai dadea pe la Secu...'ai mamaaa! Totusi batranului Paleologu ii poate fi iertata colaborarea cu Securitatea; dupa atatia ani de temnita grea, doar un caracter puternic ar fi putut rezista santajului organelor.

  RăspundețiȘtergere
 6. v-ati pland ca pe vremea PSD-ului era rau, si atunci nu erau decat trei trandafiri...
  va imiaginati ce ne asteapta acum? sunt patru trandafiri la guvernare... ca la mort

  RăspundețiȘtergere