miercuri, 6 mai 2009

De ce nu cresc salariile in Invatamant? Basescu pe sticla la TVR

***


Ca de obicei, elucubratiile prezidentiale capata forma la TV in emisiunea Editie Speciala, difuzata de catre postul public la comanda politica a lui Base sau a Bocciului. Moderatori? Eternii Mihai Radulescu sau Monica Ghiurco. Aseara a fost randul femeii sa ii ridice la fileu "provocari" prezidentului.

Nu va asteptati la intrebari incomode. Nu in aceasta emisiune si nu cu acesti moderatori. Emisiunea este facuta special pentru ca Base sa improste cu rahatul din propria gurita in Opozitie.

Ce mi-a atras mie atentia in emisiunea de aseara este motivatia prezentata de catre presedinte pentru promulgarea legii prin care se hotara cresterea cu cincizeci de procente a salariilor din invatamantul public. Factorul Tariceanu, vesnica obsesia prezidentiala, este de vina (si) pentru ca Idiotul de la Cotroceni a semnat promulgarea acestei legi.

Pai dom' presedinte, noi stim o alta versiune. Parca cabinetul trecut in frunte cu Tariceanu v-a atras atentia asupra nesustenabilitatii financiare a acestei legi. Tariceanu personal a iesit pe televiziuni si a declarat ca aceasta lege nu poate fi suportata de catre bugetul tarii! Dar matale si FSN - ul matii (PD si PSD), intr-un alt puseu de populism ieftin ati decretat ca legea trebuie aplicata. Aplicati-o! Doar vin alegerile, nu-i asa?

Intrebare: Oare cu ce am gresit ca sa ne trezim cu un asemenea Inapt mental in fruntea tarii?

3 comentarii:

 1. Nene, eu sunt tare bucuros ca am ocolit invatamantul! Era gata-gata sa ajung si eu acolo, in nebunia aceasta care se tot reformeaza de vreo 15 ani. Dar am colegi care au ramas in sistem si cand vad ca unul ca Basescu isi bate joc de ei imi vine sa plang pentru acesti luptatori ramasi in transee.

  RăspundețiȘtergere
 2. pai doctorii si profesorii trebuie platiti restu e can-can! si 50% din 9 mil ca debutant profesor, sau doctor rezident nu-i mult .. inca 450 lei ... e un fel de prima pe care o ia soferul consilier a lui boc zilnic! Noi sa fim sanatosi!

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Alex, nu toti au avut sansa ca sa faca pasul spre privat la fel cum ai facut tu. Ai fost cazul fericit care, pe langa cea ce ai studiat in facultate, mai stiai face ceva bine. Iar la Siemens se intra chiar pe bune.

  @ Ionut
  Daca exista vreun punct in care parerea mea sa coincida cu cea a d-lui Basescu, acela este necesitatea adoptarii unei legi unice de salarizare in domeniul bugetar. Mi se pare nelalocul lui ca un garcea sa i-a 2000 lei salariu de incadrare iar un profesor debutant sa intre in sistem cu 800 lei. Este strigator la cer!

  RăspundețiȘtergere