miercuri, 3 iunie 2009

Robert Turcescu si impostura impartialitatii. Bonus Monica Macovei

***


Citeam ieri in Cotidianul ca Robert Turcescu va realiza incepand din aceasta saptamana o serie de emisiuni in care ii va avea ca invitati pe membrii guvernului Piticului Porno. De curiozitate am urmarit si eu prima emisiune care s-a difuzat ieri si in care l-a avut ca si oaspete pe il capo di tutti capi din Craiova, recte ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

Despre febletea domnului Turcescu pentru Basescu si PD stiam de mai mult timp. Ea ne-a fost relevata cu prisosinta de scandalul produs de catre realizatorul Irealitatii TV in decembrie 2007 al carui victima a fost adversarul cel mai vocal al cotroceanului, Ludovic Orban. De fapt dl. Turcescu nu l-a uitat pe Orban nici in emisiunea de aseara.

In momentul in care Berceanu a inceput sa isi laude realizarile inceputului de mandat, facand o paralela cu mandatul predecesorului sau, Robert al nostru l-a invitat pe actualul ministru sa numeasca toate chixurile lui Ludovic Orban, cu mentiunea ca pentru nici o acuzatie adusa dl. Berceanu nu a fost obligat sa produca probe.

Nici un cuvintel despre afacerile necurate care se desfasoara acum in cadrul celui mai corupt minister din Romania, nimic esential despre scandalul Costel Iancu, despre licitatiile cu dedicatie...nimic!

Aseara am asistat la o mostra de jurnalism facut la comanda politica. Dl. Turcescu este un exponent al acestui gen de pseudo-jurnalism in cadrul caruia se pot face acuzatii foarte grave fara obligatia de a prezenta si probe pentru ele. Facem pariu ca atunci cand va avea ca oaspete un ministru PSD dl. Turcescu isi va redescoperi incisivitatea jurnalistica? Nu ca mi-ar parea rau.

PS: Ati urmarit-o pe Monica Macovei aseara tot la Irealitatea? Daca avea 7-8 ani aceasta doamna intra cu siguranta in categoria elevilor cu CES (cerinte educative speciale). Nesimtirea acestei doamne fosta ministru al Justitiei intrece orice limite.

8 comentarii:

  1. Prima emisiune a fost cu o seara înainte, invitat Ilie Sârbu ministru PSD parcă, nu strică puţină acurateţe. Nu mă topesc de dragul doamnei Macovei, dar nu spui, din păcate nimic, despre prestaţia doamnei Norica Nicolai, de-a dreptul oribilă, prezenţa ei în fruntea listei PNL mă împiedică violent să merg la vot. Voiam să votez cu PNL, dar cu aşa personaj, tip Ana Pauker...desolee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu imi spuneti ca aseara Macovei vi s-a parut mai OK decat Norica pentru ca nu va cred. Aseara Nicolai a fost cu doua clase peste fosta monistresa a Justitiei.

    Nici eu nu ma dau in vant dupa Norica, dar pe lista apar si nume care au avut prestanta ca si politicieni. Tineri de valoare, cu idei, care merita incurajati.

    La urma urmelor care ar fi solutia Dvs? Sa nu mergem la vot? Nu, multumesc. Eu ma duc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fără nici o intenţie de a polemiza cu dumneavoastră, doresc să mă explic. In 1990 am votat Radu Câmpeanu, îl auzisem de nenumărate ori la Europa Libera, ducea linia liberală mai departe. Well, nu s-a dovedit cea mai bună alegere şi nu pentru că a obţinut un scor minuscul. A urmat o lupta oarbă, cu voturi exclusiv negative, îl votez pe X ca să nu mă trezesc cu Y. Adică pe Iliescu să nu cumva să fie Vadim, pe Constantinescu dintr-o foarte vagă convingere(a fost cea mai mare deziluzie) numai să nu fie din nou Iliescu, cu Băsescu să nu aud timbrul acela de vorbire afectată al lui adrian Năstase, nu mai pomenesc de alte ălea. Ei bine eu şi nu numai eu, am obosit. Presupun că v-aţi dat seama că am o anumită vârstă. Poate că e rândul dumneavoastră, doar că abordarea aceasta aproape oarbă la anumite evidenţe nu mi se pare onestă dar e şi dreptul dumneavoastră şi mai ales acest spaţiu vă aparţine indiferent cum îl gestionaţi. Vă doresc succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. idem amorphis, mai putin parte cu Campeanu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi schimb votul! Severin i-a calarit pe toti azi la Sinteza Zilei. Ce sa zic despre Norica sau draga Stolo? Pana si Milut a fost peste ei! PD-L si PNL n-au gasit altii mai buni? Vai de ei ... si de noi!

    P.S. Nu am ales PSD acum datorita lui Severin, pe Corina Cretu o urmaresc de ceva vreme (blogul ei) Rovana Plumb a facut treaba acolo ... Sarbu si Corlatean imi sunt antipatici, iar Ioan Mircea Pascu imi este indiferent!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Amorphis

    Cunosc acest mod de a gandi. Va banuiesc varsta, dar nu cred ca ar fi fost mai mare decat a Bunicului meu. Probabil ca, totusi, nu ati trait anii '50 ca si adult. Bunicul meu ii tot astepta pe americani pana cand l-au bagat baietii in mai toate temnitele tarii.

    Dupa '90 a votat constant cu PNT-CD, chiar si in 2000, inainte de moarte. Si dezamagirea lui a fost crunta. Si-a revazut vreo doi tovarasi de zarca in fruntea tarii dar, totusi, fara ca acestia sa aibe puterea de a schimba ceva.

    Nu stiu ce sa va zic, m-ati pus si pe mine pe ganduri. Vorbele lui semanau prea mult cu ale Dvs. O fi un blestem al romanilor acesta de a nu vedea finalitate in exercitarea optiunilor lor.

    Eu totusi o sa imi exercit dreptul de vot dintr-un singur mare motiv; stiu din Istorie cati oameni au murit pentru ca noi sa beneficiem de acest privilegiu.

    Sper totusi sa va schimbati optiunea si sa mergeti si Dvs la vot. Macar din motivul enuntat de mine. Indiferent cu cine votati nu ii lasati pe nenorociti sa voteze in locul Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ionut

    Nu-i asa ca este frumoasa democratia? Este bine ca ai de unde alege. Este bine ca poti sa alegi. Este bine ca poti sa te razgandesti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulţumesc pentru comentariu. Sunt din Timişoara, am petrecut multe zile şi mai ales nopţi pe străzi în acel decembrie. Starea de sprit de atunci nu s-a mai repetat niciodată şi iată că au trecut 20 ani. Si a fost specială pentru că marea majoritate eram naivi, ne-am dezmeticit atunci când nu mai era nimic de făcut. Din păcate naivitatea asta s-a lăsat cu morţi. Restul va repara istoria, numai vieţile acelea nu se mai întorc, mutilaţii nu se vor face bine iar mutilările sufleteşti nu se vor vindeca niciodată

    RăspundețiȘtergere