marți, 6 octombrie 2009

De ce dracu se mai voteaza politic cand cutrele din Parlament isi schimba culoarea politica precum cameleonii?

***


Ieri urmaream pe Hotnews miscarile de trupe din Parlamentul Romaniei. In disperare de cauza PD - ul d-lui Basescu incearca sa rupa aproximativ patruzeci de parlamentari de la celelalte partide parlamentare pentru a rezista motiunii de cenzura a PNL - ului in contextul in care dl. Geoana a anuntat ca PSD - ul va vota pentru caderea guvernului Boc 2.

Ma uitam pe monitor si imi parea ireal ce vad acolo. Apareau update-uri la stirea-baza in care se spunea ca inca un parlamentar a ales sa treaca parleazul in curtea lui Base Voievod. Deocamdata PD - ul a reusit sa transfere trei bucati parlamentari, toti de la PNL: Cristian Burlacu, Elena Cristina Dobre şi Tiberiu Prodan. Habar nu am cine sunt indivizii acestia, insa nu pot sa nu constat cat de defectuoasa este politica de cadre a partidelor din Romania.

Motivatia d-lui Tiberiu Prodan este una cel putin hilara: "În urma unei situaţii care trenează de mai mult timp în cadrul organizaţiei PNL la Suceava, am decis să nu mai activez în cadrul acelei organizaţiei. În urma discuţiilor avute cu foştii colegi, care actualmente sunt în echipa domnului Gheorghe Flutur, am decis din această după-amiază să activez în echipa domnului Gheorghe Flutur. Pe cale de consecinţă, în Senat, din acest moment voi activa ca senator independent în cadrul PD-L". Simplu, frumos, eficient!

Pai atunci vin si eu si va intreb, bai gunoaie parlamentare, daca tot nu aveti nici o treaba cu politica, cu doctrinele, atunci ce mama dracului cautati in acest fenomen? In acest context ar mai trebui sa ne intrebam de ce imaginea parlamentarismului romanesc este aceea care este in randurile bizonilor cu drept de vot? Daca pentru 25.000 de euro (acesta a fost pretul "transferului" la PD pe cap de bou/vaca furajata) un fomist de aceasta speta a acceptat sa faca pasul dincolo, nu ar trebui sa avem si noi un mercurial pentru fiecare domn care populeaza bancile parlamentare?

Testul suprem pentru acest parlament va fi motiunea de cenzura. Daca ea nu va trece, atunci ar trebui sa ne gandim foarte serios care mai este rolul acestei institutii din moment ce ea este penetrata de acest gen de indivizi. Daca se va merge in continuare pe o selectie contra cost a candidatilor pentru Parlament, atunci democratia romaneasca este pe cale de disparitie.

3 comentarii:

  1. Nu am nicio treaba cu Bazezcu dar chiar asi desfiinta Parlamentul asta! Plin de nulitati cu iz de pisalau de porci. Parerea mea plina de intelepciune, Maestro!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Indecentul Bio

    De ce sa desfiintezi o institutie pentru slabiciunile manifeste ale unor cretini? Nu Parlamentul ca si institutie este problema ci sistemul de selectie al cadrelor. Cancerul se afla la partide, la factorii decidenti de la varful acestora.

    Da, si firea de curva a romanului este o problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nea Traiane, cu toata duritatea cuvintelor domnului Indecent dar de data aceasta acest om are dreptate. Si tu recunosti acest lucru, mai citeste-ti odata comentariul. Parlamentul Romanicii noastre este compus in majoritate din nevertebrati. Asta este adevarul.

    RăspundețiȘtergere