marți, 10 noiembrie 2009

Dinescu si maimutele



***
Pe Mircea Dinescu il cunoasteti; este poetul acela care, in plin inghet comunist, a indraznit sa il critice direct, in paginile cotidianului francez Liberation, pe insusi Nicolae Ceausescu. Si l-a criticat aflandu-se in tara, in Romania, unde traia impreuna cu intreaga sa familie! Plecand de la acest postulat, putem sa il consideram pe Mircea ca pe un om cu coloana vertebrala, greu de intimidat indiferent de conditiile in care este silit sa isi petreaca zilele.

Dar cine sunt maimutele? Pai, in ordinea importantei lor actuale, acestea se numesc Traian Basescu si Antonie Solomon. De ce merita acesti domni sa fie trecuti in categoria maimutelor? Pentru ca, in cadrul unei adunari electorale care a avut loc in localitatea adoptiva a lui Dinescu, Cetate, primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a indraznit sa il ameninte cu deportarea in Bulgaria pe poet pentru simplu motiv ca, in ultima vreme acesta s-a erijat intr-un critic acid al regimului Basescu. "Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! Iar cine e împotriva noastră, n-are ce căuta în satul, în oraşul, în ţara asta!".  Credeti ca aceasta fraza este decupata dintr-o cuvantare de-a lui Hitler, Stalin sau Pol Pot? Nu doamnelor si domnilor, aceasta este o mostra din gandirea primarului pedist al Craiovei.

Si continua aceasta maimuta beata: "Mircea Dinescu trebuie să înţeleagă că, dacă vrea să rămână în Oltenia, trebuie să aibă un alt comportament". Nu mai spune, Tovarase! Si ce ar trebui sa faca Dinescu? Sa ii sarute mana d-lui Basescu? Ce ma inspaimanta pe mine este faptul ca aceste vorbe solomoniene au fost urmate de aplauze isterice din partea asistentei, asistenta in care puteam distinge un presedinte-candidat la prezidentiale, un fost ministru al Justitiei (d-na Macovei) , un premier interimar (Boc) - profesor de Drept Constitutional -  si un fost premier (Stolojan).

Daca cineva crede ca reprezentatia pedista cu maimute de circ s-a oprit aici, se inseala. Dinescu, in mod firesc, a cerut dreptul de a-si  apara imaginea in fata consatenilor din Cetate. In acel moment microfonul se afla in mana presedintelui Basescu, conducatorul acestei gloate de maimute, masculul Alfa al acestei turme de cretini primate. Credeti ca Basescu i-a dat cuvantul lui Mircea? Haideti sa vedem ce spune Dinescu despre acest episod: "După ce m-am urcat pe scenă şi n-au vrut să-mi dea microfonul, nu-mi venea să cred. A fost un şoc. Nu regret că s-a întâmplat, într-un fel şi-a dat arama pe faţă: a arătat ce visează, să mă expulzeze. Ceauşescu m-a băgat la conservă, dar nici măcar el nu m-a expulzat. Nici nu m-a scuipat în ochi".

Cam acesta este omul care a condus Romania timp de cinci ani. Acesta este partidul care are cele mai multe mandate in Parlamentul Romaniei. Cu siguranta ca acest cadru democratic instituit in Romania dupa 1996 a devenit prea stramt pentru asemenea "personalitati". Probabil ca daca Maimuta de Basarabi va castiga un nou mandat, ar cam trebui sa ne gandim cu totii la un nou camin. Eventual intr-o alta tara. Concluzia o trage acelasi Dinescu: "Dacă iese Traian Băsescu preşedinte, mă duc şi vorbesc la televiziunea bulgară".

4 comentarii:

  1. Daca mai iese basescu nu mai vorbeste decat el (si nutzi)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, dacă iese tot Băsescu voi fi muuult, muuuult mai atent când trec strada, când intru în scara blocului în care locuiesc, când mă plimb prin parc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicole, fereasca Dumnezeu sa mai avem parte de un mandat Basescu. Ar fi fatal pentru insasi integritatea teritoriala a Romaniei. Dar acesta este un subiect despre care voi vorbi intr-o postare ulterioara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Florine, aici nu pot sa nu fiu de-acord cu temerile tale. La cati baieti cu mintea odihnita haladuiesc alaturi de Base si PD...la ce sa te mai astepti?

    Singura sansa ar fi sa declaram o zona libera de basescianism. Si nu este de ras.

    RăspundețiȘtergere