duminică, 22 noiembrie 2009

A inceput Marea Furaciune!

***

Privesc siderat la imaginile prezentate de catre televiziunile de stiri din Gara de Nord din Bucuresti. Ma uit la acea incredibila coada de la sectia de votare amplasata acolo. Aproximativ 500 de persoane stau linistite la coada asteptand momentul votului. Ciudat. Nici unul dintre acesti vajnici electori nu au asupra lor bagaje care sa ateste calitatea lor de calatori. Ma uit si la fetele acestor oameni. Probabil de la tara, imbarcati dis de dimineata in trenuri si trimisi in turneu electoral. Bucuresti prima oprire!

Ajung sa ma intreb daca romanii au ajuns atat de cretini incat sa voteze cu un candidat pentru 50 de lei si un sac de faina. Chiar atat de jos am ajuns ca si natie? Chiar nu se pot lua masuri impotriva indivizilor care incalca constant dreptul la reprezentare in institutiile Statului? Asa rateaza aceasta tara sansele ca i se ivesc periodic. Cancerul acestei societati pleaca de la clasa politica. Indiferent de numele instigatorilor, indiferent de partidele din care provin, impotriva acestora trebuiesc luate masuri dure.

Iar fomistilor care accepta sa isi vanda constiinta conta a 50 de lei, ar trebui sa li se suspende dreptul constitutional la vot pentru unul sau mai multe exercitii electorale. Alterarea rezultatelor alegerilor prezidentiale prin actiunea acestor factori trebuie privita ca un atac direct asupra Constitutiei. Eu personal m-am saturat de perpetuarea acestei stari de fapt.

Trebuie sa mergem la vot in numar cat mai mare, ca sa putem estompa rezultatele turismului electoral!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu