marți, 1 decembrie 2009

Stalinism in stare pura. Basescu si PD - ul reinventeaza Revolutia contra Opozitiei

***

Pentru cei care poseda putina cultura istorica, tipul de incident care a avut loc azi la Timisoara si inca in vreo doua orase nu poate sa nu le aduca aminte de revolutia anticapitalista pusa in practica in tarile satelie ale Uniunii Sovietice imediat dupa 1945. Victimele? Cei banuiti de incalcarea ortodoxismului stalinist. Nu conta ca - in 1951 sa zicem - opozitia era redusa la tacere in mai tot lagarul comunist.

Precum ilustrul sau precursor, Traian Basescu propune romanilor o revolutie contra Opozitiei. Ce conteaza ca Puterea este detinuta IN TOTALITATE dec catre camarila sa? Nu, romanilor trebuie sa li se dea sansa de a lupta cu arma in mana contra "comunistilor". Ma uitam putin pe Twitter, toata lumea visa "revolutie", ba mai era un Idiot pe-acolo care chema lumea sa vina cu "bate, coase, topoare". Mai populau piata si cativa dezaxati din galeria echipei FC Timisoara. Apropo de acestia din urma, oare cat mai cer baietii pentru o manifestatie anti?

Manipularea a fost opera PD - ului timisorean. Ostaficiuc a facut apel la asa zisii ultrasi, oameni stipendiati de catre Consiliul Judetean in deplasarile lor bahice din tara. Ce vremuri mai erau acelea in care Poli Timisoara chiar avea galerie...

D-le Basescu, nu prea a mers, asa-i? Daca ati fi citit si altceva decat "Levantul" amicului Cartarescu (apropo, l-ati terminat?)  ati fi aflat de la maestrul Curzio Malaparte care este tehnica loviturii de stat. Va dau un fragment, poate va vin idei: " Lovitura de stat nu este rezultanta unei anumite conjuncturi politice sau sociale, ci este, în primul rând, o acţiune cu caracter “tehnic”: ea nu presupune declanşarea obligatorie a unei stări de necessitate sau intervenţia maselor, ci existenţa unui grup de oameni decişi, capabili, chiar în condiţii de normalitate, să paralizeze centrii nervoşi ai vieţii naţionale. Modelele de urmat în această privinţă sunt,  Troţki şi Mussolini."

Ei, ce ziceti? O faceti stiintific?

4 comentarii:

  1. Ai dreptate doar intr-o oarecare masura. Eu cred ca s-a fortat putin norocul prin semnarea a nu stiu cate protocoale, si vorba unuia care se crede smecher de la ora 23, pe antena 3, nu se stia cine cu cine ii mai tare in protocoale. Politic vorbind da bine, acorduri, protocoale, semnaturi, giugiuleli, insa timisorenii nu vor uita niciodata sangele varsat impotriva comunistilor. De aici si pronosticul meu in Timis 60-40 sau chiar 65-35 pt marinar.E posibil sa fi fost si o actiune anti, dirijata de pdl insa mai cred ca timisoreanul simplu il va sanctiona politic pt acest gest si pe ciuhandu, si pe crin pe care tocmai la regasit si iubit (datorita lui s-a obtinut in timisoara 30% si nu muncii organizatiei pnl locale). Oricum Crin se va odihni pe locul presedintelui Senatului (indiferent cine castiga duminica), va pierde peste 2-3 luni sefia partidului conform intelegerii, Johaniss va mai castiga 3 mandate de primar al Sibiului, Ciuhandu va pierde in fata unui independent (sustinut de PDL si PNL), si PSD se va desfiinta fuzionand cu o parte din PNL formand viitorul partid de guvernamant PSL (Partidul Social Liberal) dupa asasinarea marinarului in 2011.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca esti primul pe care il vad scriind cuvintele magice ''lovitura de stat'' in actualul context, si mie imi tot circula prin cap cuvintele astea de cateva ore, dar ma gandeam ca poate am luat-o eu pe aratura :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Chris

    Eu zic ca Ciuhandu ori a gresit nepermis ori joaca la doua capete. De ce? Pai simplu. Se stie ca, in cea ce priveste Piata Operei, exista un gentleman's agreement intre fortele politice locale pentru ca acest amplasament sa nu fie folosit in scopul unor adunari electorale. Mai mult, se pare ca exista si o hotarare de Consiliu Local in acest sens.

    Se stie ca timisorenii nu accepta patarea simbolurilor de catre nici unii dintre combatanti. Ieri, intr-o prima faza, pana la interventia detasamentului lui Ostaficiuc din cadrul galeriei de rahat a lui FC Timisoara (baietii aia care presteaza Anti contra cost, stii tu!) contramitingul a avut cararcterul unei manifestatii impotriva folosirii in scopuri politice a acestui simbol. Ce are in comun Geoana cu Revolutia? Intreb si eu...

    Ciuhandu oare chiar nu cunoaste sensibilitatile concitadinilor sai? Ma indoiesc.


    @Atreides

    Pai vazand chemarile patetice la revolutie ale unor dezaxati, limbajul contondent si manipularea care se punea la cale, ce puteai deduce? sa facem revolutie contra Opozitiei, ce dracu! Sa fim originali in Uniunea Europeana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Constat ca ii vedem bine pe cei de sus. Antonescu, Geoana, Johannis, Ciuhandu (primarul). Il vedem (unii dintre noi) bine si in toata splendoarea lui si pe Basescu. Vorbim de momentul "Timisoara" de ieri, raportandu-ne la ei. Si cam atat. Observ ca suntem artisti in a-i responsabiliza pe altii. Pacat ca nu deschidem ochii si nu ne odihnim un pic gatul, obosit de la atatea ridicari de priviri inspre cei amintiti aici. Si, deci, pacat ca nu ne uitam si la oamenii stransi acolo ieri. Mie una mi-a ramas imaginea femeii portocalii, invelita in steagul Romaniei. Si a celor care pareau iesiti direct din birt. Cata dementa...

    RăspundețiȘtergere