marți, 17 mai 2011

Cica nu exista Rai

***
Nu exista Rai, ne spune borgul din imagine, intr-un interviu din The Guardian. Văd creierul ca pe un computer care încetează să funcţioneze atunci când componentele sale se defectează. Nu există Ceruri sau viaţă de apoi pentru computere stricate, e doar un basm pentru cei care se tem de întunericul final, a mai spus Stephan Hawking.


Bai Stephane, bai Hawkingule, ba pe mine sa ma lasi in credinta mea, in ignoranta mea maxima si sa cred in continuare ca, dupa ce ne incheiem socotelile aici pe Pamant, mai devreme sau mai tarziu, o sa ne continuam existenta sub alta forma. Daca Cioran se certa cu divinitatea, englezul-borg s-a gandit sa o treaca complet la index, promovand un ateism in totala consonanta cu post-modernismul schiop pe care il traim. Iar in cazul lui aceasta atitudine este foarte usor psihanalizabila. Priviti fotografia si asociati-o unei fiinte umane. Greu, asa-i?

2 comentarii:

  1. Dragule, sa stii ca toti care suntem fiinte pe lumea asta, oameni, animale si plante avem un trecut, prezent si viitor. Foarte tarziu am invatat lectia ca nu merita si nu trebuie sa judecam in nici-o circumstanta, fiinta. Dumnezeu a creat-o si uneori aceasta fiinta creeaza si ea mai departe. Si cel din poza este o fiinta. Sa ii de-a Dumnezeu zile atatea cate ii sunt harazite pe acet Pamant! Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ai perfecta dreptate,insa,in ultima vreme acest domn este prea mult bagat in seama de mass-media, facandu-se vizibil exclusiv prin afirmatii gaunoase si mai putin prin rezultatele muncii lui de savant. In fapt ce a produs Hawking in afara de declaratii sforaitoare? Sincer, rog pe cineva sa imi dea un singur exemplu. Mie mi se pare ca individul este un alt produs Made in Britain, numai bun pentru export. Un james Bond imobilizat, care nu se lupta cu rusii sau cu organizatiile criminale ci cu Dumnezeu. Made in Britain.

    RăspundețiȘtergere