marți, 2 august 2011

Mostra de "civilizatie" franceza in Banatul romanesc

***
Mai tineti minte Franta? Tara aceea ai carei locuitori meritau din plin comunismul insa au zis americanii ca ar fi pacat, macar de dragul Turnului Eiffel si a vinului de Bordeaux? Ei, ce si-a zis draga de Franta? Daca rromanii imi trimit aici, in Hexagonul meu, toate scursorile sociale, cu tot cu bulibase, pirande, puradei, suti si alte asemenea exemplare, ia sa le raspund si eu cu aceeasi moneda. Si ne-a trimis coana Franta indarat, in semn de retorsiune, exect acelasi gen de indivizi.

Il vedeti pe individul de sta in pozitia ciuci in spatele Mercedesului? E om de afaceri francez pe plaiuri banatene. E tare. S-a luat la harta pana si cu Politia, de a trebuit sa se deranjeze iarasi baietii de la Interventie, pentru al calma pe juma' de buletin. Poveste intreaga si alte poze, aici. Povestea aceasta, cu straini normali in tara lor dar cu un comportament deviant in Romania am mai auzit-o. Nemti, care la ei in tara nu au curaj nici macar sa claxoneze pe strada, aici, in codrul romanesc, devin haiduci adevarati. sa fie oare vorba doar de mediu? Are aceste meleaguri darul de a lua mintile oamenilor normali? Pentru ca daca este asa, atunci despre Romania s-ar putea turna un serial de genul Twilight Zone. E periculos sa locuiesti aici.

Devine foarte ingrijoratoare disolutia autoritatii coercitive a statului. Politia pare sa nu isi mai inteleaga rolul real din societate. Interventiile ei, bazate pe o legislatie depasita, sunt mult prea soft vizavi de societatea in care traim si perioada pe care o traversam.  

3 comentarii:

 1. Violenţa legală este, de multă vreme, o vorbă goală în România. Se poartă şi ei după cum văd că se poate...

  RăspundețiȘtergere
 2. Rromania tiganeasca2 august 2011, 23:29

  Dar de ce oare se transforma strainii din oameni civilizati in cocalari atunci cind ajung in Rromania?
  Oare din cauza ca in Rromania, tara cocalarilor, nu exista lege?
  Nu stiu ce sa spun.
  Mister...
  Da' de cocalarii rromani care fac scandal in public peste tot in Franta, aveti vreun comentariu?
  Nuuuu, pai cum.
  Aia sunt desigur tigani, nu rrromani verzi si telespectatori tinta ai PrromTV, Hacasa TV si Hantena123.

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Paul

  Perfect adevarat, numai ca atunci cand ai legea de partea ta, ai toata legitimitatea de a aplica coercitia in litera ei. Ori politistii nostrii au de prea multe ori comportament de ghiocel: capul jos.

  @ Rromania

  Din pacate emigratia culturala s-a cam oprit la un Cioran, la un Ionesco, la un Vladimir Cosma. Acum exportam in Hexagon doar scursori, neadaptati, lumpeni sau tigani. Legat de ultima categorie se poate comenta mult si bine. Ca nici frantujii nu au reusit sa ii domesticeasca si sa ii integreze. Spune multe.

  RăspundețiȘtergere