Am vazut un Mircea Geoana care face dovada zilnica a existentei unei agende personale, care nu are nimic in comun cu interesele politice imediate ale partidului din care, formal cel putin, inca face parte. Chiar pe acest blog am atras atentia asupra publicitatii masive care i se face Prostanacului, inclusiv prin intermediul celei mai importante retele de socializare. Perpetuarea la putere a regimului Basescu - atat de permisiv fata de amestecul strain in tara noastra, si aici nu fac o figura de stil ci evoc o realitate cruda - a devenit o prioritate atat a unor state cat si a unor institutii straine intresate. Erijarea fortata a lui Geoana in postura de lider al opozitiei romane, om politic a carei singura calitate este aceea ca are o sotie care vorbeste limba idis, nu face decat sa compromita atat de firava alternativa la regimul corupt al lui Traian Basescu.
Am ramas neplacut surprins de modul in care Crin Antonescu a raspuns jurnalistilor acreditati la Parlament, in legatura cu acest subiect. Am observat ca, din pacate, in ultima vreme dl. Antonescu ridica tot mai mult din umeri, spunand, precum Dorel, personajul celebru de pe Youtube, prezent si in scheciurile lui Bendeac, NU STIU D'ASTEA cu o usurinta dezarmanta. Ma intreb ce pazeste armata de consilieri ai liderului liberal, chiar nimeni nu ii poate atrage atentia asupra acestor greseli de comunicare? Este destul de grav ca liderul opozitiei, om cu ceva anisori petrecuti pe bancile parlamentare, sa nu aibe habar asupra procedurii de urmat atunci cand se doreste inlocuirea unui presedinte de camera.
Cu siguranta ca Geoana face un joc in care el insusi nu trece de postura nebunului. In jocul de sah nebunul se deplaseaza controlat, doar in diagonala. Deficitar la capitolul insusirilor de lider politic, Geoana incearca sa se incoarde in politca romaneasca, cu un spate asigurat de catre americani. Trecand peste toate sfaturile binevoitoare ale mai tuturor analistilor lui peste, PSD - ul ar trebui sa isi duca demersul pana la capat si sa ii asigure iesirea din politica a celui care si-a batut joc cu nonsalanta de vointa majoritatii antibasesciene, in decembrie 2009. Ar fi un minim gest de responsabilitate si, in acelasi timp, un moment de salubrizare a vietii politice dambovitene.
N-a fost niciodata un lider .Nici cand era presedintele PSD. Insa in mintea sa,Geoana se crede liderul neinteles,uitand ca a pierdut toate cursele electorale la care a participat.Mi se pare acum ca pare a fi bufonul(nebunul) lui Basescu
RăspundețiȘtergereNici macar nu mai cred ca Geaoana are proprietatea proprilor actiuni, sincer. Mi se pare cea mai penibila creatura pe care a promovat-o politica din aceasta tara. Mor
RăspundețiȘtergereMAESTRE... NU TI SE PARE CA PSD - USL AVEA NEVOIE DE O PUTERNICA GRESEALA INTERNA. ELECTORATUL ISI VA DA SEAMA CA CEI CARE UNT PRIMII IN SONDAJE SE DECREDIBILIZEAZA CONTINUU. Conducerea PSD decide inlocuirea prostanacului. Presedintele PSD anunta oficial "rocada". Urmeaza penibila propunere a lui Sarbu in Senat. A doua zi "mai draga" si "bombonel" anunta ca de fapt nu se schimba modificarea, facandu-l de cacao pe victoras. Crinul anunta ca sustine interesele USL. Victoras isi ia jucariile si anunta ca isi da demisia, daca prostanacul nu este eliminat si ca "se va vedea de azi cine este PRESEDINTELE PSD". Ghici ghicitoarea mea cine scade in sondaje si cine creste dupa jocul "unde-i Geoana? nu e Geoana."
RăspundețiȘtergereChris, eu inca refuz sa pun chiar totul pe seama unui plan atat de bine stabilit. Mai degraba as miza, in acest caz, pe prostia si idiotenia omului fara insusiri, recte Geoana. Acum, intre noi fie vorba, si eu daca as fi in locul lui Base, as zice saru' mana coane pentru oportunitatea pe care USL o ofera PD de a mai lua o gura de oxigen.Pe de alta parte, daca Ponta ar renunta acum la intentia lui de al schimba pe Geoana, atunci s-ar delegitimiza din functia de presedinte al PSD. E complicat, dar eu as merge pana la capat cu orice risc. Oricum Geoana e un balast pentru PSD, iar asta nu de acum.
RăspundețiȘtergereEu zic ca datorita inculturii politice de la noi (castigi alegerile - treci la guvernare si lasi partidul sa isi pregateasca esalonul urmator, exploatand resursele umane proprii; pierzi alegerile - iti dai demisia din toate functiile de partid pentru ca viitorii alegatori sa nu iti asocieze imaginea cu partidul dupa infrangere), exista oameni care se perinda pe la mai multe functii de partid si de stat, uneori pe la mai multe partide si electoratul incepe sa ii sanctioneze. De aceea au sanse la noi partide care sunt "NOI-noute", unele fac cateva procente pe care le folosesc si nu prea. Dupa 1990 prea multe partide au nascut si renascut, schimbandu-si doar parul si naravul ba. Asta este una dintre explicatiile pentru care PPDD va avea un rol de jolly joker incepand cu anul viitor. Un fel de UDMR al anilor 1992-2011.
RăspundețiȘtergereNu uita ca Geoana a obtinut acele 5 mil de voturi nu numai de la partide gen PSD si PNL. Exista un procent de alegatori care este doar al lui GEoana (mic, mare dar este doar al lui). Acum cu un an inainte de alegeri cand USL graviteaza in sondaje in jurul cifrei de 50%, nu isi permit sa piarda chiar acele voturi ale lui Geoana, sa nu vorbim daca vor pierde si niscaiva parlamentari. Si atunci repet intrebarea de baraj: ILIESCU DUPA 50 DE ANI DE POLITICA SI NASTASE DUPA 40 DE ANI DE POLITICA NU PUTEAU ANTICIPA ACESTE PIERDERI?, BAGANDU-L IN FATA PE PONTA SI COMPROMITANDU-L POATE DEFINITIV CU PROPUNEREA DE AL ELIMINA PE GEOANA DIN SENAT SI DIN PARTID?!
Geoana e zero ca si popularitate, voturile acelea au fost aduse de partid pentru candidatul Geoana si nu viceversa. Basca voturile celor viscerali anti-Basescu, in turul al doilea. Cat despre celebrii primari si consilieri doljeni, din parohia lui Geoana, care ameninta cu demisia din partid in caz de sanctionare a dabuleanului, aia abia asteapta un prilej pentru a trece onorabil in corabia cealalta. A Puterii.
RăspundețiȘtergere