marți, 6 ianuarie 2009

O restituire...despre un guvern trecut

Sa vorbim putin despre Guvernul Tariceanu. S-a vorbit mult (si nu intotdeauna de bine!) despre acest Cabinet. Dupa ce Istoria va cerne balastul atunci vor ramane doar faptele. Iar faptele, prezentate brut, trebuiesc reamintite.

Va reamintesc ca sub acest guvern Romania (tara in care traim!)a cunoscut cel mai mare boom economic, cresterea fiind mai pronuntata decat varful istoric al dezvoltarii din istoria contemporana inregistrat in anul 1938.

Numarul firmelor nou inregistrate in aceasta perioada (2004-2008) a crescut cu 32%. Companiile autohtone au avut cresteri si de 1000% pe anumite domenii.

Va reamintesc ca am avut de-aface cu cel mai democrat dintre guvernele pe care le-a avut Romania de-alungul intregii sale istorii. Nu s-a mai auzit de ziaristi chemati in instanta de catre membrii guvernului (Basescu a chemat vreo trei bucati la cremenal pentru daune morale! Ce sa ii faci? Minte putina!); nu s-a mai auzit de santaje economice asupra unor trusturi de presa (desi Grupul Realitatea - Catavencu si-a facut o obisnuinta din a ataca Guvernul Tariceanu chiar si cand nu era cazul - vezi cazul Turcescu vs. L. Orban)

Va reamintesc ca nivelul de trai la nivelul omului de rand a crescut in medie cu 48%. Acesti patru ani de guvernare liberala pot fi numiti epoca de aur a economiei romanesti. Nu vor trece doi ani si romanii vor realiza si ei acest lucru. In 2012 vom avea guvern liberal 100%.

Ce va urma acum? Simplu. Guvernul cu doua maini stangi! PD si PSD!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu