duminică, 24 mai 2009

BMW si mitul conducatorului auto idiot

***


Fiind duminica, week-end si miros de mici cu aroma de bere ieftina, am sa parasesc pentru aceasta postare registrul comentariului politic in favoarea aprofundarii problemei conducatorilor auto inconstienti care sar direct de la Dacia 1300 la BMW seria 5. Opinia pe care o voi enunta mai jos apartine unui sofer amator care detine, din 2004 un autoturism BMW 520i din 2001. Deci...sunt subiectiv.

Citeam zilele trecute o statistica a Politiei Rutiere din Timis care spune ca, numai in luna mai a acestui an, din totalul accidentelor petrecute pe raza judetului, cea mai mare pondere intr-un clasament al marcilor auto implicate, o detin modelele constructorului german din Bavaria.

Stirea, preluata pe mai multe portale e-news din Banat, a determinat comentarii dure ale cititorilor la adresa posesorilor de BMW. Da, acesti domni si doamne care posteaza indignati pe marginea rezultatelor acestei statistici au dreptate. Pe jumatate! Pentru ca, da, exista multi idioti care sar direct de la un motor de 1.3 l de 65 de cai la un monstru de 180 de cai precum modelele de seria 5 de la BMW.

Acestia ar trebui blamati, pustii de 19 ani carora taticii le cumpara autoturisme pe care nu le pot stapani sau taranii care au adormit intr-o Dacie si s-au trezit la volanul unui BMW. Pana la urma este o chestiune de experienta si de educatie. De experienta, deoarece un om normal ar trebui sa stie faptul ca nu poti controla pe drumurile publice o asemenea masina daca in prealabil nu ai condus ceva asemanator. Spre exemplu, eu am condus inainte de BMW un Cielo (monstru de fiabilitate!) si un Ford Mondeo (proasta masina!) cu motor de 2 l. (TDCI) Deci, motor turbo. Trebuie sa existe o continuitate progresiva pana la a avea acces la un volan de BMW.

Educatia are rolul ei in evitarea dramelor provocate pe sosele de catre aceste autoturisme. Nu poti sa ii dai odraslei cheile de BMW cu ocazia majoratului. Poate sa epateze si altfel in fata femelelor. Copilului meu ii voi interzice cu desavarsire sa conduca o asemenea masina pana cand nu devine un artist al sofatului pe modele cu motorizare de 2l cu motricitate pe axa fata. Dar mi sunt muuuulti ani pana atunci!

Conducerea unui BMW seria 5 iti confera senzatii unice. Tractiunea pe axa spate este deosebita. Forta motorului este unica. Dar iti trebuie experienta pentru a conduce aceasta masina fara a pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Acesta este adevarul din spatele statisticilor Politiei.

7 comentarii:

  1. De vanzare BMW M5, 3.5l full .. de la piele la tv!
    Consum urban 20 l/100km, extra 13/100km.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau! M5?!?!M-as dori sa ma dau cu el dar, sincer, inca nu este pentru mine.Am vazut unul in Nurnberg cu motor de 5000. Prea mult totusi.

    RăspundețiȘtergere
  3. 3.5 este, dar rupe la consumul ... media zilnica e de 50 lei benzina! Asta inseamna casa, facultate si mers la o cafea, dar cu un mic amanunt .. cand e cutia pe automat, ca daca vrei manual(M) sare de 25 consumul :D
    La tv nu prinde OTV, nu stiu de ce ... si are in portbagaj magazie de 5 cd-uri, nu primeste mp3`uri. Trapa e smecherie, dar e prea de manelisti masina, mai ales ca e si argintie.

    Nu vreau sa fie aici mica publicitate, asa ca poti sterge commentul, dar uite ce am de vanzare in cazul in care stii un posesor de bmw:
    http://ionut-puerava.blog.com/4615626/

    pentru mine sunt scumpe d-asta nu le-am luat! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. M5 cu motor de 3.5l nu se mai fabrica din 1991. Banuiesc ca este vorba de modelul E34S. Deci in cel mai bun caz este vorba de o masina veche de 18 ani! Cred si eu ca rupe la consum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine, BMW a avut tot timpul in gama motoare foarte gurmande. Doar in ultimii zece ani au marsat si ei mai hotarat pe economia de combustibil.

    Daca iti iei o asemenea masina atunci se presupune ca esti constient de cea ce inseamna consumul. Este un compromis pe care trebuie sa il faci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Amice mihai voicu, fan bmw, poate ai ramas in urma... Deci ... masina e din 2002 (adica face 7 ani), e 3.5 v8 260 cp! N-am nici o poza pe vreun site sa-ti arat, dar uite una de pe hi5 unde apare in spate:

    http://www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?ownerId=41726112&artistType=&photoFuid=008736047403008AnG59360474#1290302942_41726112_28128835_0

    vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. P.S. E de vanzare in cazul in care sunt interesati ... 11.500 euro, 170.000km!

    RăspundețiȘtergere