vineri, 7 august 2009

Un presedinte muribund politic

***


Toata lumea cunoaste faptul ca emisiunile din ciclu "Editie Speciala" de la postul public de televiziune nu reprezinta altceva decat actiuni de propaganda politica portocalie. Indiferent de numele invitatului, fie Boc fie Basescu, moderatorii acestei porcarii de emisiune nu fac altceva decat sa ridice mingi la fileu pentru cei doi exponenti ai iresponsabilitatii in spatiul politic romanesc actual.

A fost randul lui Luca Niculescu de a adresa intrebari "incuietoare" prezidentului lu' peste stricat. Cu toate ca realizatorul s-a ferit mai tot timpul emisiunii de al chestiona frontal pe El Presidente B., Basica al nostru a luat-o urat pe aratura. Ne-a vorbit despre o Romania muribunda, deja ingropata(?), ne-a impuiat capul despre ineficienta actualei guvernari, despre culpe, despre esecuri, despre groparii Romaniei.

Ciudat insa! Presedintele nu simte deloc presiunea cacatului de pe palarie. El nu se include pe lista acestor gropari. El este in afara jocurilor de interese. El a condus bine tara, doar bizonii astia nu ii apeciaza carisma, leadershipul de tip "dupa mine potopul". Presedintele este alb-imaculat, el nu a contribuit cu nimic la apropierea tarii noastre de marginea gropii (ma rog, el spunea ca suntem deja ingropati - alegerea lui!).

Da, prin absurd putem presupune ca al nost' prezident nu a favorizat nici un grup de interese in acesti cinci ani de mandat. Imi este foooaaarte greu sa cred acest lucru dar, de dragul discutiei, fie! Insa el nu a facut absolut nimic concret pentru a apara Statul in fata asaltului acestor grupuri de interese! Presedintele nu a fost un jucator. S-a dorit jucator dar a devenit arbitru corupt. Ceva in genul acelora ajunsi in lotul Penescu.

Basescu este un personaj politic compromis. Momentan nu au razbatut foarte multe amanunte in presa insa sunt ferm convins ca dupa ce acesta va parasi Cotroceniul vom cunoaste amanunte interesante despre acesti cinci ani de neagra domnie. El s-a compromis in primul rand prin faptul ca a atacat la adversarii sai politici acele actiuni pe care le-a tolerat apropiatilor sai.

Sondajele de opinie comandate de catre cercurile apropiate Cotrocenilor le dau batai mari de cap consilierilor sai. Presedintele se gaseste pe o tendinta descrescatoare si, foarte probabil el va pierde alegerile din acest an. Imaginea lui nu mai este prizata nici macar de catre cei care in 2007 formau nucleul dur al acelora care l-au reimpus la Cotroceni. Entelectualii masii au inceput sa fie usuiti de pe unde fusesera impusi pentru a castiga si ei o paine alba. Si acesta este doar inceputul!

8 comentarii:

  1. Basea nu vorbeste, el acuza, mon cher! Intelegi nuanta? El este Soarele care troneaza desupra Pamantului, ce nu intelegi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cu toate astea, ceea ce blameaza el si eticheteaza ca `guvern incompetent`, este visul lui! Nu asa ne spunea dupa ce PSD s-a infratit cu PD-L?
    Visul lui e de rahat si incepe sa fie cosmarul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ceteriga

    Sa troneze nene la el in sufragerie, nu deasupra unei tari de care isi bate joc prin modul in care o conduce!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ionut

    Stii, treaba aceasta cu "guvernul incompetent" nu o sa tina la infinit. De fapt foarte multi s-au prins ca adevaratul incompetent se gaseste la Cotroceni.

    In opinia presidentului Guvernul Romaniei ar trebui sa fie un vehicul electoral pentru el.Indiferent de coloratura politica a acestuia, membrii lui trebuie sa incaseze cu stoicism upercuturile prezidentiale.

    Nu am nici cel mai mic respect pentru incompetentii din actualul guvern dar nu cred ca este corect, in primul rand fata de adevar.

    Basescu fuge de responsabilitate!

    RăspundețiȘtergere
  5. PRESEDINTELE VIITORILOR PUSCARIASI CANDIDEAZA LA PUSCARIE

CITITI EDITORIALUL DE EXCEPTIE : Micul Putin de la Bucuresti Sorin ROSCA STANESCU 

Nr. 4608 de sambata, 8 august 2009 
Cu comentarii DEVA Robert Horvath cineast New York http:www.devagallery.com/ 
PUTINEL SI PRINTUL CHARLES.   de Deva
PUTINEL LA INFINTAREA INSTITUTULUI CULTURAL REGAL ROMAN (I.C.R.R)   de Dev
PUTINEL SE INTALNESTE CU DEVA   de Deva
PUTINEL SI VANZAREA DEMNITATII ROMANILOR   de Deva
PUTINEL FACE UN CADOU EVREILOR AMERICANI. 2   de Deva
PUTINEL FACE UN CADOU EVREILOR AMERICANI. 1   de Deva
PUTINEL SI DOCUMENTUL RUSINII NATIONALE.   de Deva
PUTINEL IN PORTUL CONSTANTA   de Deva
PUTINEL IN PALESTINA   de Deva
PUTINELUL RUSINEA NOASTRA.   de DevaPUTINELU IN FUNDUL GOL MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK   de Deva
PUTINELUL LA PARIS ,LONDRA ,NEW YORK de Deva 
PUTINEL AGENT ANTIROMAN. de Deva 
PUTINELUL TERORIST ISLAMIC. de Deva 
PUTINELUL LA AL QUEDA. de Deva 
PUTINELUL LA TIGANI. de Deva 
PUTINEL SI INTERZICEREA LIMBII ROMANE IN JURUL LUMII. de Deva 
PUTINEL LA PUPANCURISTI de Deva 
Nu stiu daca este chiar atat de evident de Paul din Ohio 
PUTINEL LA FEMEI de Deva 
PUTINEL LA WORTD BANK de Deva 
PITINEL IN CELULA de Deva 
PUTINELUL SI MONARHIA de Deva 
PUTINEL PE BLOGUL ROMANESC de Deva 
PUTINEL IN MIJLOCUL CRIZEI ECONOMICE. de Deva 
PUTINEL LA LONDRA de Deva 
PUTINELUL LA BELGRAD de Deva 
PUTINELUL LA DEVA de Deva 
PUTINELUL LA CIA de Deva 
PUTINEL LA CONSULATIL ROMAN DIN NEW YORK de Deva 
PUTINELUL IN EUROPA de Deva 
PUTINELUL LA PUSCARIE de Deva 
PUTINELUL LA TEHERAN. de Deva 
PUTINELUL LA TOKIO de Deva 
PUTINELUL LASAT IN FUNDUL GOL PE 5 AVENUE de Deva 
PUTINELUL LA NEW YORK. de Deva

    RăspundețiȘtergere
  6. OCCIDENTUL TORPILEAZA NAVA BASESCU

    Cititi in Le nouvel Observateur; La Casa Alba in timpul unei reuniuni in care se discuta repercusiunile politice si sociale a crizei economice, asupra Europei de Est .presedintele Obama a ridicat vocea. Apoi spre surpriza colaboratorilor cei mai apropiati a batut cu pumnul in masa spunand. “Nu trebue acceptat un nou Milosevici” George Mitchel, Robert Gates, si James Jones.au amutit cunoscand calmul proverbial al presediteliui. Acest nou Milosevici este numit in jargonul codificat al politicienilor occidentali presedintele Traian Basescu. Pericolul este iminent. Apropiinduse data alegerilor acest personaj incontrolabil va incerca sa joace singura carte care o m,ai are in mana ,cartea nationalista. Jucand in tandem cu extremistii unguri ei danseaza pe un butoi de pulbere. care poate exploda in orice moment. Situatia devine extrem de periculoasa datorita inrautatirii situatiei economice. Ungaria a dat faliment si Romania este aproape, Specialistii din servicile apusene,special americane vorbesc de posibilitatea unor proteste sociale pe strazile Bucurestiilor. Specificul populatiei tarii noastre creeaza un fel de “prag critic” al tensiunii sociale. Pana la atingerea acestui “prag critic”, lucrurile par sa mearga intr-un mod aproape normal si numai un observator foarte atent si priceput poate deslusi semnele unei viitoare furtuni sociale. O data ce tensiunea sociala depaseste acest nivel critic, societatea dintr-o data inceteaza sa functioneze, iar toata ura acumulata de populatie se revarsa instantaneu in actiuni antisociale la scara larga.In aceasta situatie
    poate apare un vid de putere.In aceasta situatia usa este deschisa fascismilui romanesc de culoare rosu verde. In aceasta situatie noul ambasador american a primit indicatii de a inlocui pe Basescu. Lasand situatia din Moldova la mana actualului presedinte da dureri de cap cancelarilor occidentale. Fiind singur si din ce mai izolat , Basescu va incerca o solutie disperata, cea de a intra in zona de influenta araba. In presa politica americana au aparut mai multe articole in legatura cu pericolul reprezentat
    de larga comunitate araba din Romania. Pe langa oameni muncitori si productivi ea este formata din teroristi ,fosti studenti adusi de Ceausescu. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.
    Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene Revenirea in masa studentilor palestinieni in Romania va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea celulelor teroriste din Romania. Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila. Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru vizita (ce parea confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath New York cineast New York devagallery.com

    RăspundețiȘtergere
  7. UN PRESEDINTE MURIBUND

    Basescu a pierdut prietenia Occidentului fiind considerat un element destabilizator in regiune. A aparut un 
material declasificat despre optiunea americana in fata unei recrudescentei pericolului fascist si nationalist ca urmare a crizei economice in estul Europei. Marinarul este considerat un potential pericol. Ma consider informat in aeasta directiedi diferute surse. Unchiul sotiei mele Kiyoko a fost rectorul facultatii economice din Osaka. El a pus bazele teoretice “miracolul economic japonez. Asfel se explica dece in familia mea sunt multi diplomati si economisti de prestigiu. Unul din ei este KIYOSHI KODERA probabil a doua persoana ca importanta la Banca Mondiala. Plecam in curand la Washington sa-i iau un interviu. Poate un cititor al acestor randuri sa ma ajute sa plasam interviul in presa romana.
 Va fi fatal pentru clanul la putere.
    “Kiyoshi Kodera to lead World Bank/IMF Development Committee
.Kiyoshi Kodera will become the first Japanese to serve as executive secretary of the Development Committee, a joint ministerial panel of the World Bank and the International Monetary Fund that addresses development issues. The job requires close coordination with World Bank President and the panel’s 24 members in setting the agenda for their biannual meetings, a forum that Kodera says is ”most effective” in crafting development strategy, given the relatively large representation of regions includingHungary,Poland,Romania

    Robert Horvath New York

    RăspundețiȘtergere
  8. BASESCU IN COLIMATORUL AMERICAN

    Cautand date pentru filmul meu “Razboiul rece a inceput la hotelul Ambasador” (documentarul se ocupa de Actul de la 23 August si confruntarea dintre serviciul american si sovietic de pe teritoriul Romaniei, pana la abdicarea regelui) am dat de niste noi documente extraordinare, despre aceasta perioda. Ele dezvalue faptul ca intoarcerea armelor a fost organizata de Rege in apropiata colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei actiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operatia a purtat numele de cod HAMMERHEAD Trebue remarcat ca comunistii au fost anuntati si integrati cu trei zile inainte de complot. Promisinile si garantiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliatilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea in fata Palatului Regal a steagului american,englez,francez si sovietic. Deci vanzarea tarii sa facut nu la Bucuresti ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation). In vederea acestui film am contactat
Asociatia pensionarilor de la C.I.A. pentru a gasi martori oculari ai evenimentelor. Acesti pensionari au fost coloana vertebrala a actialului serviciu.
Multi au ajuns sefi de departamenta si chiar consiliari ai fostilor presedinti.Trebuia sa vin cu ei la Bucuresti si impreuna cu Regele sa recapitulam in fata camerei de filmare. Legatura cu autoritatile a fost facut de fostul meu coleg de facultate Timotei Ursu si consulul roman la New York, Luciano Pavoni. Am discutat cu ei in detalii protocolare si sprijin logistic. Sau luat biletele de avion. In ultimul moment partea romana a contramandat filmarea iar Regele Mihai a fost trimis in misiuni diplomatice. Pensionarii sau suparat rau dar au ramas buni prieteni cu mine. Aceasta este sursa mea de informare si nu singura.

    RăspundețiȘtergere