joi, 15 octombrie 2009

Lucian Desemnatu' este noul Croitor al Basescului

***


O alta figura stearsa a fost preferata de catre dl. Basescu pentru functia de premier al Guvernului Romaniei. Motivatia sa? Relatia preexistenta intre premierul desemnat, Lucian Croitoru si Fondul Monetar. Motivatia reala? Afinitatea d-lui Desemnatu' cu PD - ul si cu Traian basescu personal. Actualul presedinte nu mai are nici o sansa de a castiga alegerile prezidentiale in absenta unor fraude majore.

Menirea reala a domnului Croitoru este aceea de a patrona aceste alegeri, de a inchide ochii la viitoarele fraude, care nu vor fi putine. Este uimitor cum dl. Basescu poate trece peste vointa majoritatii parlamentare, formata pana la urma din reprezentantii in Legislativ ai majoritatii cetatenilor Romaniei. Romanii sunt supusi unei perpetue batai de joc din partea acestui domn.

Numai intr-o dictatura conducatorul Statului poate face abstractie intr-un asemenea mod de dorintele majoritatii. Cerbicia prezidentiala in apararea cauzei unui partid de inapti politic - numesc aici PD - ar fi demna pentru o cauza mai serioasa. Lucian Croitoru este doar un alt om de partid, un aparatcik sustinut de o formatiune politica care numai ce a fost maturata de la putere de un vot democratic. Ma intreb, de unde atata nerusinare din partea unui individ care, in calitate de presedinte al Romaniei, ar trebui sa se situeze deasupra jocurilor politice si sa garanteze romanilor o guvernare solida, capabila de a lua masuri pentru depasirea actualei crize economice.

Bag de seama ca, pe langa acest marasm economic in care ne tot scufundam de aproape un an de zile, Romania, liderii care compun actualul establishment politic de sorginte pedista, trec printr-o profunda criza de constiinta. Pentru ca, doar un inconstient sau un nesimtit ar putea sa treaca atat de usor peste vointa a 65% din Parlament.

Sigur, putem judeca desemnarea Croitorului in functia de prim-ministru si intr-o alta cheie. Daca dl. Basescu nu recurgea la numirea unui pedist in aceasta demnitate atunci s-ar fi putut trezi fara sprijinul PD - ului la apropiatele alegeri prezidentiale. Iar un candidat fara partid are sanse minime de reusita. Pe de-alta parte, daca l-ar fi acceptat pe Klaus Johannis, Basescu risca sa plece cu un handicap major in cursa pentru Cotroceni, in fata lui Crin Antonescu, omul care l-a impus in agenda politica pe primarul Sibiului. Iar un Basescu in pasul doi este pierdut politic.

3 comentarii:

 1. daca udmr si geoana incep sa dea inapoi, tot 'scandalul' pentru nimic. la noi, orice minune tine 5 minute, se pare. In loc sa se teama de scandal, ar trebui sa faca absolut orice, sa foloseasca toate caile constitutionale, pina la epuizare, pentru a se opune psihopatului. instumentele respective sunt acolo ca sa apere democratia, nu sa ajute la siluirea ei.
  (typo - cowards, nu cawords...)

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu cred ca se vor face pasi inapoi. S-a mers deja destul de departe. Iar acest domn Croitor care se doreste prim ministr pare deja penibil. Si nici nu a intrat in paine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am cautat si am gasit si eu CV-ul domnului Croitoru.

  La capitolul experienta, suna intr-o formula trunchiata cam asa:

  Activitatea profesională:

  2007 - prezent Consilier

  sept. 2003 - iulie 2007 Reprezentant

  2000 - Consilier

  1998 - sept. 2003 Consilier

  ian. - sept. 1998 Consilier

  1991 - 1995 Expert

  1984 - 1998 Cercetător

  1998 - 2003 Profesor

  2002 Consultant,

  ian. 2001 - mai 2002 Partener

  1996 - 1997 Partener

  1995 - 1996 Consultant

  Din cele de mai sus, pentru 5 puncte, cine vede ce lipseste?

  Hint: nu ma refer la ceva ce a facut domnul Croitoru si a fost omis. Ma refer la ceva ce domnul Croitoru ar avea nevoie ca de aer in postura de Prim-Ministru si din care nu este ioc!

  RăspundețiȘtergere