duminică, 8 noiembrie 2009

PD. Moduri de exprimare politica

***

Il mai tineti minte pe senatorul Bideu, Marius Marinescu? Da doamnelor si domnilor, despre individul care i-a aruncat paharul de apa in fata d-nei Cioc-Mic Anca Constantinescu vorbesc. Sau poate va este mai bine cunoscut de pe urma conflictului cu Ludovic Orban, ce a avut loc in Parcul Bordei? Ma rog, acesta este individul despre care scriu.

Precum se stie, acest politician-lipitoare face parte din categoria traseistilor politici veritabili, a acelora care se recunosc in actiunile unui Constantin Argetoianu sau Nicolae Lupu sau, mai aproape de zilele noastre, ale unui Mircea Cosea sau Codrin Stefanescu, cu acesta din urma fiind si prieten. De la PD pana la PRM, trecand prin PC, dl. Marinescu a cunoscut intreaga scursoare a politicii romanesti, putand vorbi despre aceasta in cunostiinta de cauza.

Dar de ce vorbesc azi despre acest individ? Pentru ca, in calitatea lui actuala de sustinator al lui CV Tudor a avut de-aface cu mania pedista. Omul, ca om de partid exemplar, si-a arborat pe fatada vilei pe care o detine in Bucuresti, un banner cu candidatul PRM. Ei, se pare ca acest lucru nu a fost pe placul organizatiei locale a PD, care a trecut la masuri de coercitie. Deocamdata vasnicilor pedisti le-a cazut victima doar autoturismul Audi detinut de sotia actualului peremist. Aceasta fapta s-a consemnat in buricul targului, langa resedinta ambasadorului Marii Britanii.

De unde deduce Marius Marinescu ca a avut de-aface cu o actiune de intimidare din partea PD - ului? Pai haideti sa vedem e a declarat el. ”Ca unul care am fost membru și senator al acestui partid sunt la curent cu practicile democrat-liberale, iar acest gen de agresiuni era una dintre ele, în perioadele de campanie. În general, se folosesc, în asemenea cazuri, mașini și angajați ai firmelor de construcții și asfaltări din ograda PDL, care sunt gata oricînd să își arate recunoștința pentru contractele primite și își transformă angajații într-un soi de armata politică pentru intimidarea adversarilor prin orice mijloace. Pentru că, probabil, i-a deranjat faptul că Vadim Tudor beneficia de reclamă electorală într-un cartier rezidențial, au decis să îmi administreze o ”lecție”, la fel cum, într-o altă campanie, m-am trezit cu mașina zgîriată de jur împrejur cu un cui”.

Hai dom'ne, zau asa! Se deda PD - ul la asemenea practici? Nu cred! Aaaa, pai dl. Marinescu recunoaste acest mod de actiune ca fiind cel patentat de catre partidul pe care l-a slujit pana mai acum vreo doi ani? OK, atunci te cred. Daca o spui matale, fost culturist, omul care s-a dat cu "barbatie" la Bogdan Olteanu si Anca Constantinescu, atunci da, asa este.

Desprind de aici doua concluzii. Primo: PD - ul ca si partid, nu are nici cea mai mica treaba cu democratia, avand un comportament politic asemanator celui folosit de catre PCR in anii 1945-1946; Secundo: Vadim si Basescu se bat pentru acelasi bazin electoral. Asta deja stiam.

3 comentarii:

 1. Politica naţionalist-comunistă dusă de PD nu mai este un secret. Nu vezi, Garcia, că Băsescu a început să mângâie struna patriotică, înfierându-i, cu mânia de rigoare, pe cei ce-şi ,,denigrează'' ţara şi nu cred în valorile culturale şi în istoria acestei ţări. Tipul omite faptul că oamenii apostrofează România de azi, adică România creată de el însuşi, după chipul şi asemănarea lui. Că Vadim şi Traian se bat pentru acelaşi bazin electoral este dovada că cine se aseamănă se adună.

  RăspundețiȘtergere
 2. Vorbim cumva despre acelasi individ care jignea Romania acum vreo doua luni? Daca acest nenorocit a ajuns sa ne dea lectii de patriotism, atunci sunt de acord cu tine, chair suntem la fundul sacului si ar trebui sa fim ai dracului de sceptici in legatura cu viitorul.

  Insa eu nu pot totusi sa cred ca romanii se vor mai lasa inca odata trasi pe sfoara de individul acesta. Poti sa gresesti odata in alegerea ta, dar daca persisti in greseala te numesti doar Prost. Iar Romania inca nu a ajuns o tara de prosti. Cel putin aceasta este speranta mea.

  RăspundețiȘtergere
 3. RECOMAND UN VIITOR BEST SELLER MONDIAL:

  " BASESCU: RUSINEA ROMANIEI "

  ROBERT HORVATH ZIARIST USA ANUNTA OPINIA PUBLICA ROMANEASCA - APARITIA UNEI CARTI EXPLOZIVE CU TITLUL :


  Basescu: The Shame of Romania
  http://americansagainstcorruption.org/
  Romania’s “worst ever” scandal revealed in new book
  CARTEA ESTE PUBLICATA DE UNA DIN CELE MAI PROEMINENTE ORGANIZATII AMERICANE CARE LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI MONDIALE. AMERICAN COMMITEE AGAINST CORRUPTION-
  Basescu: The Shame of Romania
  Basescu: The Shame of Romania is the title of a new book that charts the course of the Romanian merchant and oceanic fishing fleets as they sailed across a sea of corruption, disappearing into their own Bermuda Triangle.  It has been called “The greatest corruption case in the history of Romania.”
  This thoroughly researched and documented report covers the information waterfront, from extensive media reports to parliamentary investigation to court proceedings.  It’s a tale of nearly 40 years of corruption, deceit, political and economic nepotism and old fashioned fraud.
  In his rise from ordinary seaman to ship’s captain in the Communist system, with a possible detour through the feared Securitate, to mayor of Bucharest, transport minister and ultimately national president, “Traian Basescu has displayed an almost contemptuous disregard for the rule of law and an ongoing propensity for abuse of power,” says Jonathan Harper, author of the expose.
  HARPER IS THE PEN NAME OF A LONGTIME OBSERVER OF THE ROMANIAN SCENE WHOSE IDENTITY HAD TO BE CONSEALED TO PROTECT HIS SOURCES AND HIS OWN SECURUTY.
  H

  RăspundețiȘtergere