luni, 14 iunie 2010

Motiunea de cenzura - exercitiu democratic si atat


***

Zilele acestea se va vota motiunea de cenzura introdusa de catre PSD+PC. Un mare fas, in opinia mea. Vad foarte multi cunoscuti extrem de incantati de ideea ca exista cativa alesi de-ai PD - ului care vor vota textul motiunii. Ei si? Doi de la ei contra douazeci de la noi? Pentru ca aceasta va fi aritmetica finala a acestei motiuni. Din moment ce nici macar presedintele partidului care a introdus motiunea nu crede in sansele ei de reusita, la ce sa ne asteptam din partea senatorilor si deputatilor Opozitiei?

PSD - ul doreste sa marcheze la capitolul de imagine si nimic mai mult. Victor Ponta are propriul lui razboi, propria lui agenda, in raporturile cu Crin Antonescu si PNL. PSD - ul incearca sa mascheze propriile probleme interne printr-o demonstratie de muschi politici. Din pacate acesti muschi sunt compusi din prea multi steroizi. Trunchiul PSD - ului a devenit gaunos si acest lucru devine tot mai vizibil. Incapacitatea social-democratilor de a genera alternative la actuala guvernare creaza infinite complexe in fata partenerilor de Opozitie din PNL, partid care a reusit spre lauda lui, sa articuleze atat un program anti-criza cat o schema de guvernare.

Nu cred in sansele de reusita ale actiunii politice social-democrate. Paradoxal, eu cred ca hemoragia de cadre din acest partid nu s-a incheiat. Vom avea de-aface cu o noua runda  de evadari dinspre randurile PSD catre "independentii" generalului de Intendenta. Apropo de aceasta ciudata constructie politica, nu vi se pare ciudat ca mai nici un fost liberal nu a capatat vreo functie de conducere aici? UNPR - ul acesta devine pe zi ce trece o dublura tot mai vizibila a PSD - ului.

Ce vom vedea in timpul dezbaterilor parlamentare? Noi tradari. Altceva...nimic.

PS: un dement cu emisiune la Antena 2, cuprinsa in intervalul dintre orele 21 si 22 si care are impresia ca rosteste vorbe grele, face apologia lui Che Guevarra intr-o discutie cu fiul unui fost demnitar comunist. "Eroul"  hiperbolizat de catre aceste doua triste figuri a stat la baza a sute de mii de crime comise in numele comunismului biruitor. Totusi, pe cand ne vom delecta cu vreun urmas de Fuhrer la Antenele voiculesciene? Nu de alta, dar conform rapoartelor comisiilor pentru studierea Holocaustului si a Comunismului, cele doua fenomene politice extreme sunt total asimilabile. Hai d-le Ciutacu, curaj!

2 comentarii:

 1. Motiunea ioc succes iar Ciutacu este noul El Che. Frumos.

  RăspundețiȘtergere
 2. APEL CATRE SECURITATE !
  Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumate de an fiind invinuit de inalta tradare, pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre .....o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter.
  In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut " securisti buni " care au incercat sa-mi salveze viata " si cei rai " care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu.
  Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri, fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte,
  - Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin.
  - Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu.
  In aceste zile istoria se repeta, Basecu ca si Ceausescu a declarat razboi
  poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din ...1989.
  In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile....Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de " vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele.
  Cunosc de la sursa faptul ca " securistii " sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu.
  In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in... 1989. .Cetateni acestei tari va vor recunoscatori si va vor strange mainile mainile iar copii vostrii vor fi mandrii de voi ! Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta .

  Robert Horvath DEVA
  Cineast- New York

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere