duminică, 8 august 2010

Ciudat! In chestiunea Piturca ii dau dreptate lui Jiji!


***
Gigi Becali reprezinta un fel de Bula al fotbalului romanesc. Te face sa razi de fiecare data cand apare pe sticla. Sigur, pentru suporterii stelisti, prezenta acestuia in fruntea Stelei reprezinta un fel de Purgatoriu. Eu sunt polist 100% asa ca imi permit sa judec relativ relaxat acest scandal.Gigi Becali nu este imaginea cea mai de dorit pentru un club fanion al fotbalului mioritic. Pacatuieste mult prin limbaj, nereusind sa isi depaseasca limitele educationale. Banii lui insa au alimentat ani de zile spirite mai luminate, intelectuali spilcuiti, politicieni din diferite partide,  fara ca acestia sa faca caz atunci de faptul ca ei provin de la "cioban".

Recentele intamplari din curtea Stelei ma pun un pic pe ganduri. Pentru intaia data subscriu la pozitia patronului stelist. Victor Piturca a incercat sa il deposedeze pe Becali de un teren destul de scump din Bucuresti. Si a incercat sa faca acest lucru la adapostul fenomenului fotbalistic, printr-o manevra care ii pune in capul finantatorului pe toti ultrasii stelisti. Becali este urat in Ghencea de majoritatea suporterilor, acest lucru este absolut clar. Pe aceasta pedala a apasat Piturca in tentativa lui. Nici nu mai cred ca scopul real al lui Piturca a fost acela de a forma o echipa competitiva la Steaua. Era doar un scop secundar. 20.000.000 de euro, cat costa terenul din buricul Bucurestilor este o suma imensa, care iti ia mintile.

Jiji a actionat absolut logic in aceasta chestiune. La un asemenea santaj nu poti sa cedezi, chiar daca iti pui in cap toata galeria. Piturca este un cartofor recunoscut, dovedit chiar si prin imagini foto. Ori aici el a mers la cacealma. Santajul cu suporterii nu prea a tinut in fata "ciobanului".

6 comentarii:

  1. eu cred ca piturca e vandut pe la casinouri si camatari iar pentru el contau decat smecheriile si sa-l stoarca de bani pe becali, poate acum 3 - 4 ani se lasa pacalit, dar acum pe criza asta ...

    piturca e in foame de bani, mereu a fost. oare am uitat ca nu se dadea dus de la nationala pana nu i se platea nu stiu ce clauza de 500.000$?

    nu stiu de ce, dar eu il inteleg exact pe becali ... cat creier sa ai sa-l injuri pe ala de da bani in afacerea lui. ca steaua e o societate .. ca un peco, ca un magazin. nu=ti place, nu te duci. sa dea pustaii aia bani si atunci sa comenteze, nu asa pe banii altora. pe acelasi principiu sa se duca la magazinul din colt si sa tipe la patron si vanzatoare ca vor ei altfel sa fie aranjat magazinul. nu inteleg si pace!

    oare acum cu ce tupeu o sa tipe suporterii la becali cand, dupa spusele lui, ei au fost prezenti la oferta pe care i-a facut-o becali lui piturca, 50/000 pe luna. imens!

    daca tot vroia piturca garantii trebuia sa ofere si el. daca nu lua titlul sa dea el 2 milioane, dar lui ii placea doar invers, el sa nu piarda nimic

    pana la urma ce rezultate a avut piturca de cand e antrenor?

    si mai e un aspect:

    cred ca si-a dat seama ca prea i se acorda atentie si sunt asteptari foarte mari, iar el dupa ce a luat 15 jucatori pe care i-a vrut el nu a iesit nimic. ce asa echipa mare a construit? cu sansa a castigat 2 jocuri. si bat pariu ca nu treceau mai departe in uefa, d-asta i-a cerut imposibilul lui becali, ca stia ca nu- da si sa plece ... sa nu-si asume responsabilitatea ca nu ar fi facut nimic cu echipa steaua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Piturca a fost tot timpul un ciufut, acest lucru il cunoastem de multa vreme. Ce ma mira pe mine cel mai tare este faptul ca Piti parea foarte bun prieten cu Becali. Mi se pare ciudat ca un prieten sa recurga la asemenea tertipuri pentru a pune mana pe o parte din banii celulalt. Situatia lui Becali este destul de ingrata in acest moment. Piturca a mizat tocmai pe reactia fanilor pentru a forta mana lui Becali.

    Cat despre galerie, stiu din propria experienta ce inseamna spiritul de turma al suporterului de fotbal. Am fost vreo trei ani in CVUCS, stiu ce inseamna sa reactionezi tot timpul la cald. Uneori, dupa ce ajungeam acasa, ma intrebam ce dracu' am avut de l-am injurat pe ala.

    Cam asta e. Oricum, Piti a fost magar la faza asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ii dau dreptate lui Becali.
    Piturca este un antrenor bun. A avut rezultate bune cu nationala dar dupa parerea mea a exagerat. Nici un om normal nu ar fi cedat in fata unor asemenea cereri.
    Recunosc ca nu am avut curaj sa scriu un articol despre asta. :) Nu am avut putere sa ma bat cu suporterii stelisti.
    Deabia am scapat de admiratorii lui Tismaneanu.
    Ma pricep la fotbal pentru ca nu am avut de ales. Tata nu a avut baieti si mergeam eu cu el la toate meciurile. Tata tinea cu Progresu Bucuresti. Nici nu mai stiu daca echipa mai exista.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. progresu a fost national iar acum vreo 3 ani s-a intors la vechiul nume. am auzit ca e prin liga a 4 a fara sanse de urcare

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Theodora

    Din pacate suporterii din marile galerii au devenit masa de manevra pentru cei care s-are cu banul la liderii lor. Iar la Steaua acest lucru devine foarte vizibil in aceste zile. Cu siguranta ca cineva vrea moca Steaua iar Becali este un ghimpe. Deci toate eforturile impotriva lui. Fereasca Dumnezeu, nu sunt deloc avocatul lui Jiji. Dar tentativa lui Piti si a celor din spatele lui este una execrabila.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ionut

    S-a vazut priceperea manageriala a lui Iacov, nu?

    RăspundețiȘtergere