luni, 2 august 2010

Crin Antonescu. Pozitia actuala a PNL vizavi de evenimentele din politica romaneasca


***
Crin Antonescu, Sinteza Zilei, 01.08.2010

"În ceea ce priveşte PSD, eu am avut rezerve, dar nu date de ideologie . PSD e deja un partid istoric care, oricât s-ar simţi lezat domnul Ponta, e legat de persoana lui Ion Iliescu, persoană care amestecă lucruri bune şi rele. Problema PSD-ului este despărţirea de Ion Iliescu".

"... pe scena politica vor rămâne două partide dominante, PNL şi PSD. Vom vedea care va fi ordinul lor de mărime în electorat, însă bătălia asta este".
"Eu sunt de acord că cel mai bine ar fi să avem alegeri anticipate şi pentru Parlament şi pentru Preşedinţie, care să ne dea o nouă expresie de putere politică, în conformitate cu actuala opţiune a electoratului, şi şansa unui Guvern nou".

"Problema de fond este să înţelegem că noi toţi avem o problemă de natură morală. Din cauza acestor carenţe ajungem să avem salarii şi pensii foarte mici, să fim corupţi sau să fim victimele corupţiei". 

"Dată fiind poziţia recentă a PSD, noi nu votăm o moţiune de cenzură, de această dată, oricum. Ci doar în momentul în care am discutat cu PSD şi cu PC ce se întâmplă a doua zi, deci care este alternativa pe care o propunem noi”".

5 comentarii:

 1. corect zis, cu o mica exceptie!

  ce e de discutat cu psd? e motiune, o votezi sau nu vor aticipate? nu inteleg ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este exact problema pe care o parte a Opozitiei prefera sa o ignore; ce facem mai departe daca guvernul bocului va pica in Parlament? Iar la cum se anunta votul, sunt sanse mari ca acesta sa fie trantit cu aportul unor parlamentari ai Puterii. Ce punem in loc? Care este calea de urmat? Nici un politician responsabil nu are dreptul de a privi atat de reductionist aceasta problema.

  Crin a spus-o clar. Dat jos guvernul si in termen de 90 de zile, alegeri parlamentare anticipate. Dar oare toata opozitia gandeste la fel?

  RăspundețiȘtergere
 3. Discursul lui Crin este logic, iar concluzia că avem o problemă de natură morală, una justă. PSD nu mai are în plan decât un lucru: să adune procent cu procent şi să se umfle ca pe vremuri. Apoi să pună stăpânire deplină pe ţară.

  RăspundețiȘtergere
 4. Florine, eu visez la momentul in care in Romania macar 40% dintre politicieni vor avea o tangenta cu Responsabilitatea. Pana atunci putem cuantifica in cea mai mare parte doar luari de pozitie care nu au nici o treaba cu realitatea si problemele imediate ale cetatenilor acestei tari. Basescu doar a deschis o cutie a Pandorei din care acum ies toate tarele acestei societati. Intr-un fel a fost un fapt pozitiv si acest mandat al lui Traienel. Macar din punctul acesta de vedere.

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua,

  Va contactez in legatura cu un parteneriat constand in link-exchange. Am observat ca detineti un blog foarte interesant si mi-ar face placere sa colaboram

  Va propun umatoarele 2 site-uri pentru link-exchange:
  -Motruinfo:
  titlu:Motruinfo
  link: http://www.motruinfo.ro

  -Famouswhy.ro
  titlul: Intrebari Faimoase
  link: http://ask.famouswhy.ro/

  Daca sunteti deacord adaugati cele 2 linkuri si astept un raspuns din partea dumneavoastra (includeti titlul si linkul catre blogul/blogurile dvs) pe sorin@motruinfo.ro si voi posta linkuri catre site-ul dvs de pe ambele domenii. Daca mai detineti si alte siteuri/bloguri sunt as fi dispus sa le includ in aceasta oferta si pe acestea


  Cu respect,
  Spataru Sorin
  Stiri si articole la http://www.MOTRUinfo.ro &http://www.famouswhy.ro

  RăspundețiȘtergere