joi, 30 iunie 2011

Manevra Ceausescu

***
Ce i-a mai ramas lui Traian Basescu in vederea pacalirii cetatenilor? Pai haideti sa vedem,pe scurt, care au fost mizele lui de-alungul ultimilor ani. Din punct de vedere economic a facut din Romania o tara fara productie economica, o piata de desfacere facila pentru toate cacarezele lumii.Coroborat cu o criza economica imposibil de controlat de catre un guvern inapt,am ajuns la statutul de semicolonie nedeclarata a UE si SUA.

In cea ce priveste cadrul politic, avem de-aface cu un sistem calibrat pe paradigma africana, un simulacru democratic in care presedintele isi formeaza majoritati artificiale prin incurajarea migratiei politice, dinspre partidele destinate rolului de opozitie catre cele pentru care sunt facute cartile guvernarii. Astfel avem acum in arcul guvernamental un partid pe care nu l-a votat nimeni, format exclusiv din arivisti, persoane santajabile sau fripturisti profesionisti.Ori aceasta nu este in nici un caz o democratie reala.

Ce carte nu fusese inca jucata de catre Traian Basescu la miza ei maxima? Ei da, ati ghicit, este vorba de nationalism. Precum inaintasul  sau din Scornicesti, Basescu a inceput sa vada in Rusia sacul de box de care are nevoie pentru a potoli setea melteanului de razbunari istorice. Si a inceput sa ii sicaneze pe rusi cu declaratii total contraproductive, care nu inseamna nimic la scara Istoriei. Ce uita dl. Basescu este faptul ca aceste derapaje se pot usor transforma in procente in plus la pretul gazului livrat Romaniei din Rusia. Pretul il vom plati noi, cetatenii de rand, atunci cand vine iarna.

Unde greseste totusi Basescu? Pai in primul rand el nu se gaseste in situatia lui Ceausescu, de maverick  al Occidentului in coasta Uniunii Sovietice. A ajus sa fie flituit de catre mai toate cancelariile occidentale, unde personalitatea lui grotesca a ajus sa deranjeze. Fara nici un punct de sprijin real in politica externa, fara nici cea mai neinsemnata concretizare a celebrei lui axe Washington - Londra - Bucuresti, Traian Basescu isi supraliciteaza pozitia in speranta obtinerii unui iluzorii majoritati antiruse. Insa problema reala a lui Traian Basescu este faptul ca deja suntem in 1989. Asa, prin martie. 11 martie, iar timpul nu mai are rabdare cu loserii Istoriei.


3 comentarii:

  1. Problema - reală şi gravă - este aceea că Traian Băsescu este susţinut, în continuare, de cel puţin o treime din populaţia României. Dacă unii, mulţi şi ăştia, îl susţin pe faţă, ceilalţi - destui - îl sprijină tacit. Pentru că au minte puţină şi, ca atare, pot fi prostiţi foarte uşor. Aici e cheia care-l îndeamnă pe Băsescu să persevereze în malefic: faptul că poate manipula, fără eforturi deosebite, o bună parte a populaţiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Obama este cel mai puternic om al planetei,iubit de americani,presedintele Greciei este docil si blajin ,si totusi aceste tari nu reusesc sa scape de criza prin toate mijloacele ce le folosesc ,ajutor extern,apreciere si vizite la alti sefi de stat,invitatii peste invitatii la tot felul de reuniuni externe,rezultatul acelas :criza continua ! Fratilor pana nu puneti mana pa munca
    si sa transpirati muncind rezultate nu vor fi! Poate Basescu sa stea tot la Londra si Paris !
    Nimeni pe nimic nu da decat....nimic!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Florin Matei
    Iar cu noua reforma a Educatiei, sa vezi atunci inteligenti scosi pe banda rulanta. Romania e destinata sa devina o tara cu statut de semicolonie, numai buna de recrutat forta de munca ieftina si o piata excelenta pentru arucarea mizeriilor care nu au loc pe piata occidentala.

    @xnetxnet
    Poate ca ar trebui sa vorbesti in nume propriu atunci cand indemni lumea sa puna mana pe munca.In Romania mai suntem si oameni carora le scartaie oasele si creierii dupa o zi de munca care dureaza si 10 ore. Problema este ca nu avem conducatori. Cei care sunt acum in fruntea tarii sunt doar niste haimanale.

    RăspundețiȘtergere