Suntem la finalul unei saptamani care vine sa ne confirme faptul ca in cadrul USL se actioneaza de prea multe ori dupa ureche. Am avut episodul demisiilor din Parlament, care a dat intreaga masura a angajamentelor aliatilor, unii fata de ceilalti. Lasarea in offside a unor oameni precum maestrul Mircea Diaconu sau Ludovic Orban nu face altceva decat sa intareasca impresia de brambureala generala, in care nu stie stanga ce are de gand sa faca dreapta si viceversa. Ce ar trebui sa creada alegatorii despre schimbarile de dispozitie, despre aceasta alba-neagra cu demisiile parlamentarilor liberali?
Strict local, vorbind doar de cazul judetului Timis, cum ar trebui interpretata apetenta partenerilor social-democrati de a rediscuta si renegocia la infinit clauzele acordului local in cea ce priveste desemnarea candidatilor comuni pentru alegerile locale? Mai tot timpul, dupa o noua runda de negocieri, s-a spus ca totul este stabilit in cel mai mic amanunt, pentru ca apoi sa se revina asupra problemei. Se pare ca filiala PSD locala are in buzunar adeziunile a cel putin doisprezece primari PDL, care vor sa ii tranteasca masa in cap lui Constantin Ostaficiuc. Ei si? Intotdeauna ar trebui sa se regandeasca zonele de influenta in functie de toanele unor traseisti politici?
Nu aceasta este norma de predictibiliate pe care ar trebui sa si-o asume USL, ca si constructie politica aflata in contrapondere la PDL. Dimpotriva, daca se doreste un fundament puternic pentru alegerile parlamentare din toamna atunci ei ar trebui sa vina cu oameni noi, credibili, buni profesionisti, cu imaginea nepatata. In schimb, pentru doisprezece resapati politic se da peste cap intreaga strategie gandita in ultimele luni, repunandu-se pe tapet candidaturi ce pareau sigure. Ce se va intampla cu cei carora li s-a promis sansa de a deveni primari sau consilieri? Mai mult ca sigur vor face pasul catre PDL sau catre derivatele lui politice, UNPR si PP-DD.
Nu cred ca in aceasta perioada USL are nevoie de asemenea framantari. In plan local, astazi sunt anuntate negocieri importante la Timisoara. Sa speram ca cea ce se va hotari acum va ramane definitiv. Nu de alta, dar deja este tarziu.
Da !
RăspundețiȘtergereStii foarte bine cine are interesul ca oamenii obisnuiti sa se scarbeasca si de USL si de PDL, UNPR, etc. etc. Si la nivel central si la nivel local. Nu uita ca Comandantul nu a pirdut nici o batalie electorala la care a participat direct sau indirect. Si urmeaza localele si apoi parlamentarele. Mai tii un pariu pe langa cel de la parlamentare pe care l-am pus impreuna la sfarsitul lui 2010? Pariul cel nou este urmatorul:
RăspundețiȘtergere1. PDL va obtine mai multe primarii decat in 2008;
2. USL va obtine mai putine primarii decat in 2008 (aici aduni PSD + PNL);
3. La presedinti de consilii judetene PDL va pierde cativa si USL va puncta acolo;
Miza la cele trei, in cazul in care pronosticul tau este opusul pronosticului meu este o masa (alege castigatorul, plateste pierzatorul), sau te las pe tine sa pui miza.
Ramane cum am stabilit. Mie greu sa cred ca PDL -cu actuala conducere - va reusi sa creasca precum Fat-Frumos in optiunile romanilor. Nu. Sandramaua portocalie e condamnata, un lider orange chiar spunea saptamana asta la B1TV ca toate simularile interne ar trebui facute pentru intrarea in opozitie si capitalizarea ulterioara a nemultumirilor fata de USL. Ba mai mult, exista voci care vad PDL inclusiv in urma PP-DD, deci a treia forta politica a tarii.Nu stiu daca e chiar asa. Oricum, cel mai periculor fenomen care se poate intampla in cadrul unui partid este resemnarea membrilor. Ori, din destule discutii, pedelistii au cam obosit.
RăspundețiȘtergere