vineri, 20 aprilie 2012

Despartirea de PNL. Raman liberal, astept vremuri mai bune pentru ideile de dreapta

***
M-am gandit foarte mult inainte de a scrie ceea ce voi asterne mai jos. Mi-e greu, e dureros, deoarece v-a trebui sa vorbesc despre un partid politic in care am crezut, multa vreme regasindu-ma in ideile promovate de acesta. PNL - caci despre el este vorba - a devenit o ghena insalubra a politicii romanesti, in care sunt acceptati fara o minima mea culpa oameni politici din PDL care, pana mai acum ceva vreme, faceau apologia regimului Basescu. Urasc omul care se uita in ochii tai si te minte cu nerusinare. Ori, cei mai multi dintre traseistii care au ales ca si halta politica partidul Bratienilor, fac acest lucru cu nerusinare si tupeu scarbos.

Am fost alaturi de acest partid atunci cand el a traversat desertul. Si nu a fost deloc usor sa tii vie in atentia oamenilor faptul ca exista viata si dupa trecerea roiului de lacuste pedeliste. Nu a fost usor sa demantelezi unele dintre acuzele adversarilor PNL - si in principal ai lui Crin Antonescu - , unele continand si seminte de adevar. Am salutat infiintarea USL, pe motiv ca societatea romaneasca avea si are nevoie stringenta de o contrapondere cat mai insemnata in fata influentei nefaste a trupetilor lui Traian Basescu.Insa nu pot sa trec cu vederea transformarea PNL intr-o cloaca urat mirositoare, populata la cel mai inalt nivel de catre fostii adepti ai Luceafarului de la Cotroceni. Formatia mea intelectuala si morala nu imi permite sa trec peste unele lucruri pe care eu le consider inacceptabile. Nu accept ca oameni care au habar despre ce inseamna liberalismul sa fie trecuti intr-o perpetua rezerva de  cadre, in locul lor fiind promovati cei care, acum, in ceasul al treisprezecelea, au ales sa il paraseasca - cel putin la nivel de perceptie publica - pe Traian Basescu.

Pot sa inteleg concurenta personala dintre Crin si actualul presedinte al Romaniei. Pot sa inteleg unele resorturi care dicteaza actiunile haotice ale lui Antonescu. Dar nu pot accepta transformarea PNL intr-un fel de doctor Frankenstein, care isi urmareste monstrul plamadit de el insusi, in tinuturile inghetate ale Polului Nord. Cei care au stat alaturi de partid nu meritau injosirea de a face din adversarii lor de pana mai ieri niste baieti buni, incepand de azi inainte. Popularea etajelor superioare ale ierarhiei de partid cu transfugi  veniti din randurile PDL, nu face altceva decat sa mai lege o piatra de gatul partidului. "USL - PDL, aceeasi mizerie" era unul dintre refrenele infame care razbateau, interesat, din Piata Universitatii, la inceputul acestui an. Nu am crezut posibila aceasta asociere. Insa timpul imi demonstreaza, odata cu trecerea fiecarei zile, ca mizeria morala domina viata politica romaneasca.

Simbolic, imi dau demisia din acest PNL. Spun simbolic, deoarece in ultimii ani nu am mai facut parte din structurile de partid, ramanand doar un suporter liberal. Astept vremuri mai bune, in care ideile Dreptei conservatoare sa se bucure de o mai mare apreciere in societatea romaneasca. Astept o schimbare de optica la nivelul actualei conduceri liberale sau, de ce nu, chiar o schimbare a conducerii de partid. Pentru ca asa nu se mai poate! Pacat de potentialul politic real al lui Crin Antonescu, insa alegerile sale personale, fac din el un om care si-a uitat coloana vertebrala acasa. Pacat!

12 comentarii:

  1. Au facut compromisuri pana s-au compromis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea multe compromisuri...PNL - ul lui Crin Antonescu a devenit un bordel frecventabil doar de oameni de o anumita speta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ai avut asteptari prea mari. In orice caz te inseli daca iti inchipui ca PNL-ul de azi, de care zici ca iti e greata, e mai rau decat cel de acum vreo 5-6 ani sa zicem. Sunt curios daca atunci erai in PNL si ti se parea bun. Adica daca indivizi precum Flutur sau Pinalti erau buni. Astia erau mari scule in PNL pe vremea aia.
    Eu unul nu mi-am facut prea multe iluzii deci nu am mari deziluzii acum. Dorinta mea principala este ca tara sa scape de basescu si gasca lui, iar PDL sa dispara. Daca pentru asta PNL trebuie sa faca sacrificiul de imagine de a accepta fosti pedelisti cat de cat onorabili, eu sunt dispus sa inghit aceasta galusca si sa votez in continuare USL. Iti respect dorinta de a demisiona din PNL, dar sper totusi ca vei vota cu USL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand prin PNL isi faceau veacul alde Flutur sau Pinalti, pe presedintele partidului nu il chema Crin Antonescu si nu se dadea campionul bunului simt in politica. In schimb acum, in sezonul migratiei curvelor politice, pe presedintele PNL il cheama Crin Antonescu. Cam asta este problema mea.Cat despre votul unei singure persoane, in speta al meu, el este nesemnificativ la scara intregului romanesc.

      Ștergere
  4. @atreides pe flutur si pinalti alaturi de alti oportunisti,nici eu si nici dvs.nu le-am facut loc in pnl.Pe mine CA m-a dezamagit teribil; desi am fost printre naivii care am crezut in el.PNL trebuia sa mearga SINGUR in lupta. Nu trebuia sa faca nici o alianta.Aveti incredere in iliescu? Nici nu stiu care-i mai paguboasa,cea cu Voiculescu sau cu psd ? Dar este clar ca amandoua sunt neplacute ( era o alta definitie dar...) pentru mine.Iar despre acceptarea pdl istilor care parasesc corabia portocalie,in prag de locale este o palma pentru cei din teritoriu.Cum voi putea sa votez usl ul cu iliescu si gasca lui? Nu pot ! Imi pare rau pentru cei care chiar au rezistat,le raman recunoscator. Partea tacuta a pnl ui ma preocupa...Imi doresc sa fiu contrazis de realitai in noiembrie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. USL a aparut ca o necesitate politica. Nu am admirat aceasta constructie politica dar am admis ca este nevoie de ea, intr-un stat discretionar in care Traian Basescu aparea ca un factotum. Problema e cum ne raportam la dejectiile umane care parasesc acum corabia orange. In marea lor intelepciune, ai nostrii lideri au ales sa ii cocoteze in functii inalte si pe locuri de edili sau parlamentari tocmai pe cei cu care, pana mai acum cateva zile, se scuipau prin gardul de sarma.

      Ștergere
  5. Într-o caricatură reuşită, un persoanj întreba „Cum ar putea pedeliştii să câştige alegerile?” Iar interlocutorul său îi răspundea: „trecând cu toţii la USL”.
    Un partid în descompunere -DW Horatiu Pepine

    De acord cu Anonim. Basescu ar fi pierdut oricum, nu era necesara alianta PNL-PC-PSD.
    Fara aceasca alaianta PNL ar fi avut o cota de popularitate mai mare decat PSD. Ar fi putut fi partidul cu cel mai mare scor electoral, daca avea o conducere cu viziune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horatiu Pepine surprinde exact esenta acestor miscari de trupe. Nimic nou. Acum vreo saizeci de ani era la moda "Capitane nu fi trist, Garda merge inainte prin Partidul Comunist".

      Poate la Bucuresti PNL ar fi devansat PSD, insa la nivel national PSD ar fi avut intaietate, indiferent de cat de tare ar fi tras Antonescu partidul catre Stanga politica. E vorba de cantitate.

      Ștergere
    2. ''Basescu ar fi pierdut oricum, nu era necesara alianta PNL-PC-PSD.'' Absolut gresit. Daca nu se facea USL, atunci PDL ar fi introdus pentru parlamentare vot majoritar intr-un tur, asa cum tot ziceau incepand din 2009 pana sa se formeze USL, iar in acest sistem PNL ar fi luat probabil vreo 20-30% din voturi si vreo 10-15% din mandate. Asta ne doream oare?

      Ștergere
  6. Ce a scris @Atreides reflecta perfect opinia mea, asa ca nu mai repet

    RăspundețiȘtergere
  7. Intamplator am ajuns pe blogul unui "liberal". Toate bune si frumoase pana cand am inceput sa le semnalez anumite declaratii contradictorii, cu citate din presa. Afirmatii si decalratii facute inainte de motiune si actiuni si declaratii facute dupa. Cred ca in nici 2 ore am fost catalogat "basist" iar ultima miscare a fost sa-mi fie sterse toate comentariile (decente) si sa-mi fie blocat accesul. Dreptul lor!.
    N-am injurat, desi am fost injurat. N-am atacat personal, desi am fost atacat cam in toate felurile. Am fost, sunt si voi fi liberal in convingeri. Chestie de familie. Insa in ACEST PNL nu mai cred, fara sa-mi fie cu suparare. Nu stiu daca si alti LIBERALI se rasucesc in mormant, dar bunicul meu sigur mai are putin si cred ca ieese de acolo.
    Cu riscul de a fi blamat, injurat si blocat si aici, afirm ca nu voi vota cu PNL-PSD. De votat voi vota cu cineva, pentru asta o consider o datorie. Si fara a face parada, dar sunt amar la suflet, voi renunta si la calitatea de membru PNL, pe care in prezent n-o mai consider ca fiind nici calitate si nici reprezentativa pentru convingerile mele politice.
    pentru confirmare:
    "Rica Venturiano"

    RăspundețiȘtergere
  8. PSD-ul lui Iliescu isi va da arama pe fata cat de curand. Daca nu pana la alegeri, dupa in mod sigur. Timpul o va confirma. A mai facut-o odata si cu altii. Vad ca se uita de unde s-a nascut PDL-ul. Se uita, tot asa cum s-au uitat si minerii. PNL-ul, ar fi avut sanse si fara PSD. Sa nu uitam ca electoratul vea ceva nou. S-a saturat de hoti. Ca si in PNL au fost, sunt siu vor fi hahalere, nimic mai adevarat. dar cum rokmmanii au avut experienta PSD-ista "fara numar", de cee PDL-ista sa nu mai vorbim, ca-i proaspata, multi ar fi inclinat spre PNL. sa ne amintim de ulitimile Alegeri. PDL-ul n-a iesit ca a fost iubit si ca s-a votat altceva decat PSD. basescu n-a iesit ca a ne-a urat "sa triti bine', ci pentru ca "celalalt" era PSD-ist. Asa ca cei mai castigati din alianta USL nu sunt liberalii ci Iliescienii. Lumea nu va vota USL-ul ptr PSD, si ei sunt constienti de asta, ci pentru ca in USL sunt liberalii. Sa nu uitam de ce a castigat PNTCD-ul alegerile. Cand tot romanul nu vroia sa auda de monarhia vanturata de Iliescu ca un bau-bau, votul s-a dus catre PNTCD.
    Coborati in strada si luati pulsul.
    O sa vina si noiembrie si o sa treaca, asa cum au trecut toate. Noi tot aici o sa fim, unii. Mai discutam

    RăspundețiȘtergere