In seara de 1 mai muncitoresc,
premierul desemnat Victor Ponta a anuntat lista cabinetului cu care va incerca
sa obtina investitura in Parlament. Acestia sunt Finante si vicepriministru: Florin
Georgescu, Afaceri Externe: Andrei Marga, Justitie: Titus
Corlatean, Economie: Daniel Chitoiu, Interne: Ioan
Rus, Aparare: Corneliu Dobritoiu, Agricultura: Daniel
Constantin, M. Muncii - Mariana Campeanu, Educatie - Corina
Dumitrescu, Transporturi - Ovidiu Silaghi, Sanatatii-
Vasile Cepoi, Dezvoltare si Turism: Eduard Hellvig,
Cultura: Mircea Diaconu, Comunicatii: Dan Nica,
Afaceri Europene: Leonard Orban, Ministrul Administratiei: Victor
Paul Dobre, Ministrul Mediului - Rovana Plumb. Plus 4
ministri delegati: Dialog social: Liviu
Marian Pop, Mediul de Afaceri: Lucian Isar, Relatia cu
Parlamentul: Mircea Dusa, Strategii Guvernamentale: Victor Alistar. Deci astia sunt fratii Carlanului intru guvernare.
Cu alte cuvinte, zona cea mai dinamica din punct de vedere economic, dupa Capitala, ramane iarasi nereprezentata in Executivul de la Bucuresti. Oare a cata oara? Cluj avem, ca de obicei, Galatiul duce doi ministrii in Guvern, Bucurestiul si-a luat partea leului. Avem parte de o dubla rusine, atat din partea conducerilor centrale a celor doua partide majore care compun USL, cat si din partea "marilor" politicieni locali, cu mare trecere in jurul casei, Nicolae Robu si Titu Bojin, doua nulitati absolute care, in afara de a se comporta cat mai slugarnic in fata celor de la Bucuresti, nu stiu sa faca mai nimic temeinic. Mie, daca m-as regasi in postura celor doi, mi-ar crapa obrazul de rusine atunci cand as veni sa cer sustinerea timisorenilor si respectiv a timisenilor. Executivul avea destule ministere pentru a putea fi dat unul si unui reprezentant al Banatului. Ma indoiesc de faptul ca doar meritocratia a fost cea care a decis componenta acestui cabinet. Nu, cu siguranta ca au avut loc si multe tratative de culise.
PDL a adus timiseni doar pana la nivelul de secretari de stat, acest USL nu a mai reusit nici macar acest lucru. Absolut rusinos cea ce s-a intamplat in aceasta seara la Bucuresti, de neiertat absenta unei minime persuasiuni din partea liderilor locali ai USL la adresa conducerilor centrale, in vederea promovarii unui ministru din Banat. Politica Bucurestiului fata de zona Timisoarei ramane aceeasi, indiferent de numele partidului aflat la putere: ignorare totala a oricarei forme de expresie politica nationala, venite dinspre aceasta zona a tarii. RUSINE USL, RUSINE VICTOR PONTA, RUSINE CRIN ANTONESCU!
cu ajutorul forțelor armate, Bolivia a preluat controlul asupra distribuției de energie electrică, naționalizând. astfel, alături de Argentina, Bolivia scrie o nouă pagină împotriva colonialismului hiperipocrit. spania, cu regele ei decrepit, cere degeaba ajutor europei cu două viteze.
RăspundețiȘtergereDomnule Garcia,
RăspundețiȘtergereDupa cum spuneti conteaza foarte mult si calitatea oamenilor politici dintr-o zona. Sa stiti ca faptul ca un om politic din guvern este un reprezentant al unei regiuni nu e neaparat o mare afacere pentru regiunea respectiva. Iasiul nu a profitat prea mult de pe urma faptului ca Ungureanu a fost secretar de stat sau ministru de externe, ca sa va dau un exemplu.
Banatul are insa doua piese grele nu in actualul guvern cat in cele doua partide principale, ma refer la Ilie Sarbu si noua achizitie a PNL, dl Frunzaverde. S-ar putea ca pe viitor ei sa contee mai mult...
Nu cred, Ilie Sarbu este un om slab, pus de altii sa negocieze cu balaurul de la Cotroceni. Cat despre Frunzaverde, legenda precede personajul. Este destul de grav faptul ca o regiune istorica cu o asemenea dinamica economica precum Banatul, nu are reprezentant in executivul uselist.
ȘtergereDin experienta ultimilor ani il voi contrazice pe Anonim. Cele doua personaje mentionate nu mai au astazi cuvantul cel greu pe care l-au avut in trecut la nivel central. Local sau regional poate...
RăspundețiȘtergerePt Garcia,
Ai uitat de marele ministru al Agriculturii, din PDL Timis domnu Tabara.
Si acum o propozitie cu talc. Tot pentru prietenul meu. Stii de ce USl nu a propus pe nimeni deocamdata ca si ministru sau secretar de stat? Pentru ca asteapta sa se destrame si sa lase loc unei FORTE POLITICE FARA PRECEDENT care va guverna foarte mult de acum inainte si care ma va numi pe un post in EXECUTIV.
Hai sa facem o simulare (fara sa imi dezvalui identitatea) si sa imi asterni in maxim 100-200 de cuvinte o descriere pentru cititorii blogului tau, la aflarea vestii ca am fost numit ministru, eu, din Timisoara, miticizat de o vreme.
Chris, sa stii ca pentru localitatea mea ministeriatul lui Tabara a fost unul prolific. Imi cer scuze, chiar l-am uitat. :)
ȘtergereCare sa fie forta aia? Eu vad lucrurile putin mai departe. Frunzaverde este cu treaba prin PNL. Acum, una din doua: ori este aici pentru a dinamita partidul, ori in cel mai scurt timp vom avea o mare forta politica formata din PNL si PDL, care v-a ocupa dreapta esicherului nostru politic.
Ministru? Doamne Ajuta! Si o spun la modul foarte serios, chiar e nevoie de un om din Banat acolo, la Bucuresti. Poate, la o cafea, o sa imi spui mai multe. Ce zici?