duminică, 6 ianuarie 2013

"Cazul" Sergiu Nicolaescu. Simplu

***
Romania  - mai precis media romanesca - a luat foc in aceste zile datorita deciziei regizorului Sergiu Nicolaescu si a familiei sale, de a renunta la inhumarea cadavrului sau in favoarea incineratiei, lucru neacceptat de canoanele Bisericii Ortodoxe Romane. Au existat discutii intregi, au fost aduse argumente, unele pertinente, altele abracadabrante. O duduie de  la o revista de femei ne-a explicat ca regizorul se visa un mare dac,un alt inteligent cu barba si cioc, raspopit de felul sau, ne spune ca Biserica a gresit in legatura cu neasigurarea slujbei de inmormantare...

In fapt lucrurile sunt mult mai simple. Un om, in speta Sergiu Nicolaescu, si-a asumat intru totul conditiile pe care le pune Biserica pentru ca cel decedat sa beneficieze de serviciu divin. Incineratia nu este un rit acceptat in Biserica Ortodoxa prin urmare eu nu vad de unde rezida surprinderea unora in legatura cu refuzul canonic al clerului. Sigur, putem intelege anumite frustrari sau rautati, insa unele luari de pozitie sunt absolut scarboase. De la Don Quijote Mircea Badea pana la raspopitul cu emisiune in primetime, la Realitatea TV, toti au aruncat cu laturi in Biserica. Un canon bisericesc nu se incalca pentru ca asa vrea X sau Y. Biserica este - si asa ar trebui sa ramana - cea mai conservatoare institutie a unui stat.

In masura in care Sergiu Nicolaescu chiar a fost un crestin-ortodox, el trebuia sa cunoasca acest fapt. Ori,in deplinatatea facultatilor mentale, el a ales sa mearga pe langa canoanele bisericesti. Prin urmare decizia conducerii Bisericii nu putea fi decat cea a interzicerii slujbei religioase. Mai departe,discutiile legate de sotia lui Sergi Nicolaescu, de aberatiile debitate de catre octogenara sora a acestuia, tine de cancanul si mocirla morala in care ne zbatem.

PS: Aud ca Primaria Municipiului Timisoara doreste sa dea numele "Sergiu Nicolaescu" unei strazi din oras. O aberatie infinita, daca ne referim la politicianul Sergiu Nicolaescu, cel care a stat in spatele ocultarii adevarului despre Revolutia de la Timisoara. Sa ne aducem aminte ca raposatul regizor a fost initiatorul Comisiei Senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, cea care, in mod paradoxal, a aruncat o ceata extrem de densa asupra acelei perioade. Sa nu mai vorbim de denunturile facute direct la Nicolae Ceausescu,asupra atitudinii si a operelor regizorilor Alexa Visarion si Lucian Pintilie. Asa ca despre ce vorbim...?

7 comentarii:

 1. off ....dar extrem de important.

  CEL MAI MARE SCANDAL DELA REVOLUTIE INGROAPA REGIMUL MAFIOT ROMAN ! ROMARM TRIMITE ARME CATRE IRAN ! CONSPIRATIE LA TOATE NIVELELE ! ARESTAREA LUI DAN VOICULESCU INEVITABILA !
  http://devanewyork.blogspot.com/2013/01/cel-mai-mare-scandal-dela-revolutie.html
  Sent: Monday, January 14, 2013 5:21 PM
  To: office@romconsny.org
  Subject: CONSPIRATIE !

  ABSOLUT SENZATIONAL. JURNALISTUL DE INVESTIGATII ROBERT HORVATH PRNTR-O ANCHETA PERSONALA DESVALUE O FILIERA TERORISTA IN ROMANIA CARE TRIMITE ECHIPAMENT PENTRU RACHETELE IRANIENE.....IN 2010. EL INCEARCA SA ATENTIONEZE
  SIE DAR ESTE REFUZAT. LA ORIZONT O URIASA CONSPIRATIE DE ACOPERIRE....ROMARM !
  CEI VINOVATI TREBUIE ARESTATI IN REGIM DE URGENTA !
  EL TRIMITE UN MEMORIU CATRE FBI CA REZULTAT SEFUL CELULEI ....ESTE DEPORTAT AZI CATRE SUA.
  S.0.S
  ACESTA ATENTIONEAZA DEASEMENEA DESPRE FILIERA DAN VOICULESCU PENTRU TRIMITERE DE ....... ECHIPAMENT CATRE ....... IN CURSUL ACESTEI ZILE.
  SI ......... ARESTAREA ACESTUIA DEPORTAREA ACESTUIA CATRE SUA !

  CONSPIRATIE IN SPRIJINUL TERORISMULUI INTERNATIOANAL
  Cititi memoriul meu http://devanewyork.blogspot.com/2010/12/document-senzational-in-premiera.html
  DECEMBER 12, 2010
  ATA UN FRAGMENT DIN RAPORTUL MEU CATRE FBI : Assistant Director in Charge Janice K. Fedarcyk.......... Stimata Doamna ....... Ultimele desvaluiri vorbesc despre intrebuintarea unei companii romanesti pentru trimiterea de arme catre IRAN. According to an investigative report....... and an associate had sent the sniper scopes to a Romanian front company to mask the final destination: Iran.

  Aurel Frăţilă a fost arestat şi trimis în SUA, extrădarea lui fiind aprobată pe 11 ianuarie de Curtea de Apel Bucureşti.
  Raportul menţionează că s-a încercat să exporte către România giroscoape militare şi accelerometre pentru ghidarea rachetelor balistice, destinaţia finală fiind Iranul.
  CER DESCHIDEREA UNEI ANCHETE GUVERNAMENTALE SI PREZIDENTIALE.
  AM CERUT AMBASADORULUI ROMANIEI SA FIU PUS IN LEGATURA CU O PERSOANA SIE. AM ADRESAT ACEIASI CERERE CONSULULUI NY PARJOL. FARA REZULTAT. AM TRIMIS NOTE OFICIALE.
  CONSPIRATIE
  ....LA TOATE NIVELELE
  FAC ACEIASI CERERE IN CAZUL FILIREI DAN VOICULESCU ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Horvath, faceti toate cererile pe care doriti acolo unde ele chiar conteaza. Ati ajuns doar un troll si nimic mai mult. Bafta la FBI, CIA, SRI, FMI...etc...etc

   Ștergere
 2. Doamnedumnezeule, nenea asta nu are altceva mai bun de facut? Polueaza domle blogurile altora, lasa-l pe asta in pace!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu vreau sa zic nici un rau despre regizor, dar a fost un mare deservitor al regimului comunist.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate mult prea putini opereaza cu disocierea om de film/ om de propaganda / om politic. Si mie imi este greu, recunosc. A servit comunismul ceausist si linia "independenta" a acestuia, asta e clar. Insa sa nu uitam ca exista romani a caror bruma de cultura istorica este asigurata din vizionarea filmelor lui Sergiu Nicolaescu.

   Ștergere
 4. Salut!
  Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
  Un an nou fericit iti doresc!

  RăspundețiȘtergere