marți, 20 ianuarie 2009

Big Brother, Romania si Basescu

***

Iata ca am ajuns sa traim si aceste vremuri. Unii dintre noi le retraiesc; inainte de 1989 era un fapt obisnuit ca opozantilor regimului totalitar comunist sa le fie puse sub supraveghere telefoanele.

Baza legislativa a acestei enormitati sta in Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008.

Enormitatea acestor acte legislative consta in atotputernicia celor care sunt insarcinati cu cenzura discursului privat emis pe diferite canale de comunicare: telefon mobil si fix, Internetul cu toate formele de expresie (e-mail, messenger,web), etc.

Unui dictator in devenire precum presedintele nostru aceasta legislatie ii vine ca o manusa.De box. Pe care o va aplica in freza Opozitiei si a opozantilor.

In maxim doi ani in Romania se va vorbi despre detinuti de constiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu